A több évtizedes múltra visszatekintő Thököly Vendéglő helyén nyílt Szaletly új színfolttal dobja fel Zugló gasztronómiáját. A Télikert névre keresztelt hüttéből igazi téli finomságokat kérhetünk hétvégenként elvitelre.

A július végén nyílt Szaletly instant siker lett a zuglói közönség körében – de nyugodtan mondhatjuk, hogy messzebbről is érkeztek vendégek, hogy megnézzék, mi lett az egykori Thököly Vendéglőből. Ahogy nyáron írtuk, az étterem elsőként a kerthelyiséget nyitotta meg, hiszen nagy átalakítást terveztek mind a konyhában, mind a belső vendégtérben. A Covid miatt aztán kicsit elhúzódtak a felújítási munkálatok, de végre épül-szépül, korszerűsödik a konyha is. A házhoz szállítást addig is egy kicsit kiszervezték – ugyanazok a szakácsok ugyanazokat a recepteket főzik, csak egy külső helyszínen. 

Hogy mégse ürüljön ki teljesen a Szaletly háza tája, január 23. óta hétvégenként megnyitják a Télikertet rövid étlap szezonális ételekkel, a ház kedvenceivel, forró italokkal és kolbásszal, delitermékekkel. Jelenleg kétféle levesük, salátájuk, főételük, street foodjuk és desszertjük van, emellett pedig megyaszói mangalicakolbászokat, házi szörpöket és lekvárokat is vásárolhatunk náluk – hiszen az már nyitáskor kiderült, hogy a Szaletlyben fontos a minőségi kistermelői alapanyag, valamint az is, hogy amit lehet, házilag készítsenek el.

A rövidített étlapos kinti pavilonnak nem lesz vége az annyira várt nyitással sem – a konyha felújítása előreláthatólag május közepéig eltart majd, így addig biztosan marad a Télikert és a házhoz szállítás. De megígérték, hogy amint újra kinyithatnak, pár könyöklőt és kinti asztalt kitesznek majd, hogy a kertben fogyaszthassuk az addigra nyilván változó, szezonális fogásokat. A móka szombaton és vasárnap tart, ha a hétvége első napján látogatjuk meg őket, akkor jó eséllyel belefutunk egy vendégséfbe is, aki Bernát Dani mellett szorgoskodik, és ilyenkor a fix étlap mellett grillen készült fogások közül is válogathatunk. 

Címkék

Elérhetőségek

Szaletly Télikert 1146 Budapest, Stefánia út 93. Facebook-oldal