A Deák téri karácsonyi vásár az ünnepi fényárral, a fahéjas kürtőskalács hívogató illatával és a forralt bor melegével hozzátartozik a budapesti adventi készülődéshez, azonban most a gasztronómia terén egy szinttel magasabbra léptek. Ideje búcsút intenünk a klasszik karácsonyi vásári kajáknak és üdvözölni a változatos nemzetközi street food fogásokat a Winter Food Festen.

A Deák Ferenc téren most nem a borospoharak koccannak a Fröccsteraszon, hanem előkerültek a forraltboros-bögrék, és igazi hüttehangulattal vár minket a Winter Food Fest karácsonyi vásár. Ráadásul a szervezők egy jókora csavart is belevittek az ünnepi forgatagba, ugyanis a fővárosi kedvenceink karácsonyi különlegességeit kóstolhatjuk meg. A Mazel Tov, a Tereza vagy a 101Bistro csapatával még nem találkozhattunk ebben a felállásban, sőt egy újgenerációs gasztroösszefogásként debütálnak, leporolva mindent, amit a megszokott vásárokról gondoltunk és tapasztaltunk.

A La Cabina, a mexikói Tereza street food kis testvére sült paradicsomlevest kínál, és egy tépett malacos quesadillát is elhoznak nekünk. A chili con carnéjuk pedig kihagyhatatlan, igazi átmelegítő fogás. A Mazel Tov egy kis Közel-Keletet és néhány kanálnyi Marokkót hozott a Winter Food Festre: a vegán lencsekrémlevesük, a bárányhúsos, ízgazdag, fűszeres-gyömbéres marokkói harira raguleves és saját Reuben szendvicsük közül választhatunk.

Akik a téli baráti összejöveteleket, közös lakomákat füstös húsok nélkül el sem tudják képzelni, a Smoke Riders csapatának kínálatából szemezgethetnek. A Széll Kálmán térről pedig átkacsint a pesti oldalra a tajvani specialitásokra kortárs szemléletben fókuszáló 101Bistro. Desszertfronton a Chimney Cake régi családi receptúra alapján készített hagyományos és rendhagyó kürtőskalácsaiban bízhatunk. A Winter Food Festre az alapok mellett egy töltött, pisztáciakrémes kürtőst fejlesztettek.

Vasárnaptól csütörtökig 12-től 22 óráig, pénteken és szombaton 12-től éjfélig vár minket a Winter Food Fest, hogy együtt tapasztaljuk meg: ilyen is lehet egy adventi forgatag!

Címkék