A Budapest Baristas remek kávéit és az egész napos reggelizés élményét Múzeum körúti üzletükben már megszokhattuk. Most Budán is megnyitották kávézójukat, ahova a környékbeli irodák dolgozóit és az erre lakókat is várják, a kávé mellett pedig egy jó sörrel és harapnivalóval is lazíthatunk majd munka után, kollégáink társaságában.

Hálásak lehetünk annak az eltévedt gyümölcscentrifugának, amely elindította Dávid Bencét, a Budapest Baristas tulajdonosát a minőségi kávézás útján. A léautomata karácsonyi ajándékként érkezett, Bence pedig becserélte egy kávégépre, ami végül rávezette, hogy mennyivel több lehetőséget rejt egy forró fekete, mint ahogy azt eddig gondolta. A viszony később szenvedéllyé érett, Bence pedig 2015-ben úgy döntött, hogy tévés karrierjét hátrahagyva megnyitja a Budapest Baristas üzletet a Múzeum körúton. Most pedig a bővítenek.

A Budapest Baristas célja a remek kávé mellett az is, hogy munkáltatóként és a szolgáltatások tekintetében is állandóságot és magas minőséget képviseljen, ehhez pedig elengedhetetlen a növekedés, és különböző célcsoportok bevonása, amely nagyobb ellenállóképességet is jelent az esetleges piaci nehézségek esetén. A Múzeum körúti Budapest Baristas közönségének jelentős részét turisták adták, az új üzletben pedig egy egészen más réteget szerettek volna megszólítani, hiszen a jó kávét mindenki szereti. Így végül egy olyan reggeliző született, ahol ausztrál mintára a feszegetik a specialty kávézás határait, hiszen nemcsak kávét és péksütiket, de komolyabb fogásokat, munka utánra pedig egy kis lazító alkoholt is vehetünk magunknak.

Na, de nézzük, mit ihatunk a letisztult belső térben, a hatalmas ablakok mögött? A kávék továbbra is a Casino Mocca pörkölőből érkeznek, de aki igazi különlegességre vágyik, az kóstolja meg a Coffee Collective világos pörkölésű, citrusos, gyümölcsös ízű kávéját. A dán pörkölő, amellett, hogy nagyon finom terméket állít elő, az etikus, fenntartható kávézást is előtérbe helyezi, az edukációra és a fair trade szabályok betartására is gondot fordít. Mi egy remek cappuccinót (770 Ft) ittunk, de biztosak vagyunk benne, hogy a flat white (970 Ft) vagy egy sima espresso (530 Ft) is ugyanilyen ízletesek és természetesen a kávék mellett megtaláljuk a szokásos specialty melegital finomságokat, a matcha lattét (1090 Ft) és a chai lattét (950 Ft) is.

A péksütik mellett komolyabb, ebédnek is beillő falatokat is fogyaszthatunk egészen délután 4-ig. Mi ropogós gofrival(1490 Ft) kényeztettük magunkat, amihez friss idénygyümölcsök és belga pasztillából készült nagyon-nagyon finom csokiszósz tartozott, ezzel a kombinációval nagyot azért nem lehet hibázni egyébként sem. Kipróbáltuk a croque monsieur-t (1990 Ft) is, amihez a nor/mából érkeznek a kenyerek, a sajt pedig, ahogy kell, belül folyós, kívül ropog, az pedig minden esetben remek érzés, ahogy a tükörtojás sárgáját megvágjuk és lefolyik a megkezdett szendvics belsejébe. Természetesen továbbra is fogyaszthatunk a Budapest Baristasnál már megismert édesburgonyás különlegességek közül (2290–2890 Ft) vagy választhatunk magunknak egy finom bagelt (1690–1890 Ft) vagy grillszendvicset (1690–1790 Ft) is.

Idén sajnos nem tudjuk már nagyon kihasználni, de alig várjuk, hogy újra jó idő legyen és ki lehessen majd ülni a hely hatalmas teraszára, bár bent is lazíthatunk és itt is különösen jól fognak esni a csapolt sörök, egy pohár hazai bor vagy pezsgő munka után. Ehhez egyébként hamarosan tapasokat, krémeket is kérhetünk. A kínálat tehát bőséges, kényelmesen el tudjuk ütni itt az időt, a reggeli netezéstől, a könnyű ebéden át, az esti lazulgatásig, mindenképpen próbáljuk ki valamelyiket, ha erre járunk!

Címkék

Elérhetőségek

Budapes Baristas – Buda 1027 Budapest, Kacsa utca 11. Facebook-oldal