Újabb hely nyílt a Bartók Béla út szomszédságában, ahol ízletes specialty kávéval és reggeli falatokkal indíthatjuk a napot. A Lágymányosi utcai kis üzlethelyiség jó választás lehet azoknak az egyetemistáknak vagy környéken dolgozóknak, akik elvitelre szeretik kérni a kávéjukat, hogy egy finom sütivel még az előadás előtt vagy a munkakezdés részeként fogyasszák el azt.

Klenk Tímea informatikus alapvégzettséggel, már anyukaként tanulta ki a cukrászszakmát, és környékbeliként figyelt föl a Lágymányosi utcai üres üzlethelyiségre, amely eddigi, hányattatott sorsa alatt sokféle funkciót betöltött már. Tímea célja az volt, hogy tisztességes minőségű elviteles kávét tudjon biztosítani a környékbeli egyetemistáknak, kutatóknak és más itt dolgozóknak, amihez szintén könnyen szállítható süteményeket, szendvicseket, gyümölcsleveket kínál. Közös munka kapcsán ismerte meg Huszár Nikolettet, akit mindig is érdekelt a kávézás, és örült a lehetőségnek, hogy most baristaként készítheti kedvenc italát. Kettőjük együttműködése sikeresnek tűnik, hiszen az augusztusi nyitás óta szép számmal akadnak naponta visszajáró vevőik is.

A picike, frissen felújított üzletben igyekeznek a legtöbbet kihozni a hely adottságaiból és a legjobb minőséget biztosítani mindenből. A kávégépbe a tatai Awaken pörkölőből érkezik az alapanyag, jelenleg egy világos pörkölésű etióp kávét próbálhatunk ki. A kávé egyébként kéthetente változik, egyelőre próbálják a klasszikus brazil, kolumbiai és a különlegesebb, citrusos, gyümölcsösebb ízvilágú afrikai kávékat váltogatni. Ezenkívül természetesen matchát vagy chai lattét is kaphatnak, akik vállalkozó kedvűen ébrednek.

Az árak korrektek, az eszpresszó 550 Ft, a cappuccino 690 Ft, flat white-ot pedig 850 Ft-ért vásárolhatunk. Ha nem az elvitel mellett döntünk, hanem helyben fogyasztjuk a kávét, akkor arra is jó esélyünk van, hogy Kiss Döníz barista tréner által készített csinos kézműves csészékből ihassuk a forró italt, miközben a jó melegből szemléljük a hideg utcát, ezzel öt perc nyugalmat vásárolva magunknak.

Érdemes még kiemelni a gyümölcsleveket (620 Ft), hiszen ezek a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Lápastó Szövetkezettől érkeznek, és mindig idénygyümölcsből készülnek. Az aktuális ízekről érdemes érdeklődni Nikinél, mert előfordulhatnak olyan kombinációk, amelyeket az édesszájúak túlzottan savanykásnak találhatnak.

A kávékhoz nagyon finom szendvicseket választhatunk (890 Ft), és a Megszegett Ígéret péksüteményeit is megkóstolhatjuk (kakaós csiga: 600 Ft). A már ismert, jó minőségű finomságok mellett a Timi által készített, naponta változó sütikínálatból is választhatunk. Mi a nagy, ropogós és jó diós pozsonyi kiflit (550 Ft) próbáltuk, ami biztosan sokak kedvence lesz, a nutellás, fehér csokis torta (650 Ft) pedig tömör kényeztetés, ettől biztosan bepörög az agyunk, és délig jóllakottnak fogjuk érezni magunkat. A canelé (550 Ft) pedig, amit Tímea egyik cukrászcsoporttársa készít, puha és karamellás, nagyon-nagyon finom.

A 7:55-ben tehát nagyon korrektül alkalmazzák a reggeli jól bevált kávé+sütemény kombinációt, érdemes beugrani hozzájuk. A későbbiekben pedig többféle forró ital és filterkávé is kerülhet a választékba, érdemes lesz majd ezeket is kipróbálni.

Címkék

Elérhetőségek

7:55 Coffee Shop 1111 Budapest, Lágymányosi utca 14. Facebook-oldal