Rákfarok, csirkeszárny, olvadós-nyúlós mozzarella, cheddar és lazac – képzeljük el, hogy mindez állati alapanyagok felhasználása nélkül kerülhet az asztalunkra, és remek kiegészítője lehet egy-egy finom és fenntartható étkezésnek. Ráadásul A Vegán innovatív alapanyagaiból készült fogásokat már számos étterem kínálatában is megtaláljuk.

Az nem kérdés, hogy ha szeretnénk megóvni a bolygónkat, akkor fenntarthatóbb életvitelt kell kialakítanunk, melynek részét képezi, hogy kevesebb állati eredetű terméket fogyasztunk. A vegán étkezés azonban nem jelent egyet azzal, hogy csak unalmas zöldséges és tofus fogások kerülhetnek az asztalunkra, hanem igazi gasztronómiai kalandokban lehet részünk. Így nem kell lemondanunk a ropogós baconnel tömött, olvadó cheddartól roskadozó burgerről vagy a friss lazacos szasimiről sem, sőt akkor is érdemes esélyt adni a vegán opcióknak, ha nem követjük ezt az étrendet.

Balassa Péter az elmúlt években sokat járt Hollandiában, és ott ült be először egy teljesen vegán étterembe, ahol újragondolt fogásokkal találkozott. Akkor jött az ötlet, hogy ezt itthon is meg lehetne valósítani. És ha már vegán ételek, akkor az alapokkal kezdte. Péter megalapította vállalkozását, A Vegánt, amivel olyan termékek forgalmazásába kezdett – kizárólag természetes alapanyagokból készült hozzávalókkal –, melyek új szintre emelik a vegán étkezés élményét.

Jelenleg a legkeresettebb alapanyagaik a rákfarok, a csirkeszárny, az olvadós-nyúlós mozzarella és a cheddar, a vegán bacon, a lazac és a tonhal. De találni a termékek között a különböző fogásokhoz remekül passzoló szószokat. Így legyen szó vegán szusiról, fish & chipsről, tortilláról, pizzáról vagy burgerről, a tökéletes hal- és húshelyettesítő termékeket számos formában megtaláljuk különböző budapesti éttermekben.

„Szeretnénk azokat is közel hozni a vegán életmódhoz, akik máshogy étkeznek, de az ételeink láttán kedvet kapnak kipróbálni új fogásokat, hiszen már alig van különbség a valódi és a vegán ételek között, ha azok jól vannak elkészítve” – részletezi Péter A Vegán céljait.

„Szeretnénk azokat is közel hozni a vegán életmódhoz, akik máshogy étkeznek, de az ételeink láttán kedvet kapnak kipróbálni új fogásokat, hiszen már alig van különbség a valódi és a vegán ételek között, ha azok jól vannak elkészítve” – részletezi Péter A Vegán céljait.

A Vegán termékeinek egyediségét és újító szemléletét tavaly a PETA állatvédő szervezet is elismerte, és a Vegan Notuna Sashimi és a Vegan Zalmon Sashimi a németországi Vegan Food Award halhelyettesítő termékek kategóriájában elnyerte a leginnovatívabb terméknek járó díjat.

A Vegán termékeit elkészítve a  a Vegan Love Downtownban, a Vega Cityben, a Fruccolában, a Vasmacska KávéZooban, az I Love Sushiban és a Star Sushiban tudjátok kipróbálni, de hamarosan nagyobb étteremláncok kínálatában is felbukkannak az ötletes vegán alapanyagok.

Címkék