„Nem kell a megfelelés, nem kell az ajánlás és a toplista, csak a folyamatos telt ház és az engem jellemző rusztikus gourmet-konyha picit underground, vibráló ízei, amik főleg az alapanyagról szólnak!” – mondja Fehér Gábor.

A Tábla mellett az idén 6 éves ESCA stúdióétterem is letisztult, egyértelmű mondanivalóval várja vendégeit az éveken át tartó kísérletezgetés, megfelelni vágyás és útkeresés lezárásával. A három-négy alkotóelemből álló, egyszerűségükben is összetett fogások a különböző állagok játékán túl pusztán az alapanyagok ízdominanciáján alapulnak. Nem kell végre gondolkodni, csak egy piszkosul jót enni a kötetlen, mégis elegáns környezetben.

Az ESCA-nál a medvehagymát, a bodzát és a csalánt saját kézzel szedik, a halakat maguk fogják a Balatonból, de a lazac füstölését sem bízzák másra, a magyar sajtok pedig a Klauzál téri piacról érkeznek. A shiitake gomba kivételével csak biozöldségekkel dolgoznak, és ha valami esetleg elfogyna, azt sem kell túlgörcsölni, Gábor egyszerűen módosít picit a receptúrán. A sous-vide eljárás (levákumozott, hőálló, műanyag tasakokban, alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig tartó hőkezelés) kissé már lecsengett, sokaknak nem is tetszik azoknak az ételeknek az állaga és ízvilága, ezért itt amit csak lehet, faszénen sütnek meg. A skandináv stílusjegyek pedig nemcsak a letisztultságban és a fermentált növényekben, hanem a Tábla Szofi by Nature trendi natúrbor-kínálatában is megmutatkoznak.

Az ESCA-ban szerdától szombatig 18–21 óra közötti vendégérkezéssel kóstolhatjuk a közönségkedvenc à la carte fogások mellett a havonta változó, 4 fogásos kóstolómenüt (8500 forint plusz szervizdíj), ami mellé natúrbor-kóstolósort (8000 forint plusz szervizdíj) és a Tábla poharazott vagy üveges natúr kínálatának egyedi tételeit is kérhetjük. A férőhelyek limitáltak, az érdeklődés nagy, ezért az előzetes asztalfoglalás minden esetben erősen ajánlott!

Címkék

Elérhetőségek

ESCA 1074 Budapest, Dohány utca 29. Facebook-oldal