A koncepciót és a Bartók Béla úton lévő éttermet korábban már bemutattuk, az új helyen azonban a jól megszokott és közönségkedvenc „egészségtálakat” egyedi levesek, új desszert és változatos koktélok egészítik ki. Szuper lokáció, hangulatos belső tér és természetesen remek ételek. Az V. kerületi Vadász utcában a belvárosi közönség számára is elérhető lett a budainál nyolcszor nagyobb konyhával rendelkező ONO Poké Bowl & Bar.

Az egészséges étkezés és a környezettudatosság egyre fontosabb szempont a magyar fogyasztók számára is. Éves halfogyasztásunk apránként növekszik, a friss alapanyagok iránti igény évről évre ugrásszerűen nő, amit a pandémia hatásai még fel is erősítettek. Ez a növekvő igény – házhoz szállítás formájában – nemcsak életben tartotta a budai Ono Poké Bárt a bezárások idején, hanem terjeszkedésre is lehetőséget adott számukra.

A Vadász utcában két hónapja nyílt új egység remek adottságokkal rendelkezik: könnyen megközelíthető, a hatalmas belmagasságú belső tér pedig egyedivé és barátságossá teszi az atmoszférát. A szezonalitás jegyében 2-3 havonta újdonságokkal állnak elő, így az eddigi hat alapbowl most három újjal egészült ki, amikhez természetesen a szószokat is ők maguk készítik

A füstölt lazacos Smokey Salmon Bowl (alap, füstölt lazac, savanyított wakame, retek, uborka, répa, edamame bab, tamarimandula, citromos pokészósz) és a vörös tonhalas Teriyaki Tuna Bowl (alap, vörös tonhal, uborka, káposzta, retek, spenót, gyömbér, újhagyma, szezám, kesudió, teriyaki szósz, lime) ára 2290/2870 forint, a tál méretétől függően, míg a füstölt csirkés Smokey Chicken Bowl (alap, füstölt csirke, spenót, káposzta, csicseriborsó, mungóbabcsíra, uborka, koriander, joghurtos mentaszósz, tamarimandula) 1990/2470 forintba kerül.

Progresszív újításként pedig megalkották a világ első pokéleveseit, aminek keretében a pokét gyakorlatilag a ramennel ötvözték, forrón öntve azt rá a nyers tonhalra vagy az előre hőkezelt csirkére. Mindkettőt kérhetjük poké-, illetve misoalaplével, amik közül a csirkés leves 1650/1980 forintba, a tonhalas leves pedig 1920/2380 forintba kerül. 

Zárásként érdemes megkóstolni az Onomochit (540 forint), ami a mochi nevű japán desszert továbbgondolása: a vajas–kókusztejes és ragacsos rizsliszttel kevert sült édességet kókuszba és mogyoróba forgatják bele. Könnyű, tartalmas, összetett és egészségtudatos ételekkel találkozni továbbra is az ONO Poké Barban, ami a végtelen variációs lehetőségek miatt egyszerűen nem tud unalmassá válni.

Címkék

Elérhetőségek

ONO Poké Bowl & Bar 1054 Budapest, Vadász utca 10. Facebook-oldal Weboldal