A július végén bejelentett döntés értelmében augusztusban sem lehet 500 főnél nagyobb koncerteket és fesztiválokat rendezni, de szerencsére a létszámkorlát betartása mellett a kisebb zenei események megvalósulhatnak. Ezekből válogattunk nektek augusztusra – köztük két fesztivállal is –, hogy méltóképpen zárhassátok ezt az egészen bizarr nyári szezont.

Fekete Zaj 2020 Warm-up – Black Bartók, Phantasy Bureau, Dupla Eutanázia

A Fekete Zaj Fesztivál is azok közé a fesztiválok közé tartozik, melyeket a megszokottnál kisebb méretben ugyan, de megtartanak majd a Mátrában. Előtte még azonban augusztus 6-án, a Dürer Kertben melegíthetünk három, a punk különböző elfajzásaival operáló bandával. Az este főzenekara a Black Bartók lesz, előttük pedig a Phantasy Bureau és a Dupla Eutanázia lép a kerthelyiség színpadára. A belépés ingyenes!

További infók

Roots Open Air 2020

A Király utcai ROOTS Budapest csapata az abszurd körülmények ellenére is úgy döntött, hogy megrendezi első szabadtéri összejövetelét a martonvásári Rebel Beachen, ahol augusztus 8-án egész nap a srácok kedvenc zenéi pörögnek majd többek közt DJ Vadim, a Slow Village, Perrin és a Tribal Soul Sound System jóvoltából. Vízpart, családias hangulat, reggae, hiphop, jungle, wakeboard – ez vár mindenkire, aki ellátogat a Roots Open Airre.

További infók 

Amoeba – Pontoon BDAY #4

Az eredeti tervek szerint tavasszal, a szabadtéri szezon elején ünnepelte volna negyedik születésnapját a Pontoon, a koronavírus azonban meghiúsította a tervet. A pótlás augusztus 13-án érkezik majd az Amoeba celebrálásában, akik a készülőben lévő új lemezük dalaiból is elhoznak néhányat a Duna partjára.

További infók 

Moped Loewen

Sokféle ízlés megtalálhatja majd a számítását a Moped Loewen augusztus 13-i koncertjén a Dürer Kert szabadtéri helyszínén. A tízfős, nemzetközi felállású zenekar experimentális indie rockjával hozza lázba az ínyenceket, amibe beleférnek progresszív rock, modern és avantgárd jazz elemek is. A magyar, német, szerb, svéd és brazil tagokat is soraiban tudó együttes koncertjét ingyen leshetjük meg.

További infók 

Katlan Festival 2020

A tárnoki Katlan Festival eddig sem volt a tömegek fesztiválja, így idén is meg tudják rendezni augusztus 14-16. között. A Tárnoki Kőfejtő szikláit megremegtető technófesztivál inkább az underground arcok igényeit szolgálja ki, illetve azokét, akik kompromisszumok nélkül tágítanák zenei ízlésük horizontját. A nemzetközi színteret Nico Moreno, MCMLXXXV és Herodot fogja képviselni, míg hazai részről olyan nevek állnak a pult mögé, mint Bernathy Zsiga, Zvezda Beta vagy Detective Kelly.

További infók 

Erik Sumo Band 15

Már 15 éve annak, hogy útnak indult Tövisházi Ambrus agyszüleményeként az Erik Sumo Band. A jeles alkalmat meg is ünneplik az elmúlt 15 év legnagyobb slágereivel a Kobuci Kertben, ahol Kutzora Edina, Kiss Erzsi, Gáspár Gergő, Drapos Gergő, Nagy István és Pápai István mellett vendégként Harcsa Veronika is beugrik egy hatalmas szülinapozásra.

További infók 

Aurevoir. + Parno Graszt

Augusztus 26-án igazi folkmulatság várható a Budapest Parkban, ugyanis az 5. születésnapját ünneplő Aurevoir. zenekar nem egyedül készül megtáncoltatni a közönséget, hanem az ország alighanem legnépszerűbb cigányzenekara, a Parno Graszt is velük tart. Ha pedig még ez sem lenne elég, a koncerteket követően táncházzal folytatódik az este.

További infók

Ganxsta Zolee és a Kartel – 25 éves jubileumi koncert

A Ganxsta Zolee és a Kartel már 25 éve megkerülhetetlen csapata a magyar rapszcénának, első lemezük, az Egyenesen a gettóból 1995-ben jelent meg. A negyed évszázados jubileumi turnéjuk augusztus 28-án érkezik a Barba Negra Trackbe, ahol a turné állandó vendége, Siska Finuccsi is közreműködni fog a legnépszerűbb Kartel-számokban.

További infók

Címkék