A kialakult helyzet miatt múlt hét közepe óta egyre több étterem dönt úgy, hogy átáll a kiszállításra – még olyanok is, akiknek ez korábban nem volt a profiljuk. Mutatjuk, honnan rendelhetsz, ha nem akarod nélkülözni a fogásaikat.

Bár hónapok óta tudunk a koronavírusról, nálunk csak múlt hét közepe óta érezteti igazán a hatását. A kialakult helyzet rengeteg szektort érint, de legelőször a vendéglátóhelyek és a rendezvények szervezői érzik a hatását. Múlt hét óta napi szinten több tucat étterem döntött úgy, hogy változtat a korábbi nyitvatartásán és kiszolgáló rendszerén – aki teheti, átállt az elviteles megoldásra, többen pedig úgy döntöttek, hogy a jelenlegi helyzetben a legtöbb, amit a vendégeik és a dolgozóik egészségéért megtehetnek, az az, ha átállnak kiszállításra. A délelőtti hivatalos intézkedések miatt valószínűleg egyre több vendéglátóhely dönt majd úgy, hogy ilyen vagy olyan formában lezárja a vendégteret, így cikkünket érdemes később is nézni, mert folyamatosan frissülni fog. 

Empanada Story

Az argentin street food képviselőinél tavaly ősz óta kereshetjük a legjobb empanadákat – ez most sem változik meg, csak nem kell betérnünk a Nagymező utcai pár négyzetméteres üzletbe, hanem házhoz szállítással juthatunk a töltött sós sütikhez és pastel de natákhoz.

Igen

A nápolyi pizza hazai bevezetői is úgy döntöttek, hogy túl nagy a vendégtér ahhoz, hogy jó szívvel engedjék be a pizzára vágyókat – így tőlük is futárral lehet ezentúl pizzát rendelni. Bár a nápolyi pizza frissen az igazi, a tulajdonos szerint 250 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton 90 másodperc alatt szinte tökéletes lesz az eredmény még akkor is, ha motoron érkezett az ebédünk. Ha a környéken lakunk, vagy hazafele ugranánk be érte, akkor az elviteles opció is játszik!

Babel Budapest

Elsőként a Michelin-csillagos étterem és a cégcsoporthoz tartozó KIOSK étterem tette közzé, hogy március 16-tól csak házhoz szállításra dolgoznak. „A lakosság érdeke minden gazdasági érdeket felül kell, hogy írjon. Nehéz döntést kellett meghoznom, de a vendégeink és a kollégák egészsége most a legfontosabb. Az előttünk álló nemzetközi minták szerint ma Európában a házhozszállítás a legbiztonságosabb megoldás. Amellett, hogy mindenki számára elérhetővé tesszük a napi melegételt, a bezárásból fakadó gazdasági károkat minimalizálhatjuk, munkát adhatunk a csoportunkon belül dolgozó legtöbb embernek. A menedzsment már több napja home office-ban dolgozik. Akiket mégis szabadságra kell küldenünk egy időre, őket is folyamatos melegétel ellátással, és felvehető mikróhitel lehetőségekkel készülünk támogatni. Bízunk benne, hogy az új szolgáltatásunkat minél többen igénybe veszik, hiszen az lenne a legnagyobb segítség, hogy munkatársaink számára biztosítsuk a tisztes megélhetést” – mondta a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert.

KIOSK

A pesti és a budai egység is bezárta a kapuit a vendégek előtt a Babellel egy időben, de a megszokott kedvenc fogásainkat a Netpincéren és a Wolton keresztül továbbra is elérhetjük.

Pastrami

Az óbudai Pastrami hétfőtől teljesen átállt – létrehoztak egy elviteles menüt, ami kifejezetten azokat az ételeket sorakoztatja fel, amit a környéken élők és a törzsvendégek különösen kedvelnek. A rövidített étlapon megtaláljuk a Pastrami kedvenc szendvicseit és a magyaros konyha favoritjait is. Jelenleg a saját oldalukon lehet tőlük rendelni, még pár napig az étteremnél tudjuk felkapni a szajrét. 

Fågel by Artizán

Az egyik legmenőbb kásázó is úgy határozott, jobb az óvatosság – hétfő reggeltől csak elvitelre kérhetjük a választott ételeinket. Egyelőre még be kell érte sétálnunk, de pár napon belül valószínűleg kiszállítással egyszerűsítik az életünket. Az aktuális kínálatot a Facebook-oldalukon találjuk meg!

Hokedli

Budapest legizgalmasabb főzelékezője mindig is élen járt a társadalmi felelősségvállalásban, így meg sem lepődünk azon, hogy ők is a változtatók élvonalába tartoznak. A házhoz szállítást pár napon belül ők is megoldják, a vendégtérből viszont már ki lettünk tiltva – az ajtóba tett pulton keresztül kapjuk meg az ebédünket. Amíg a „borús idők” el nem múlnak, a húst is kitiltották a konyhából, de a legjobb főzelékeket továbbra is szeretettel és nagy odafigyeléssel gyártják nekünk.

Hànội Xưa

A vietnami ízek szerelmesei eddig önként és dalolva vonultak ki az Ernő utcába az autentikus ízekért – most a kellemes közegtől búcsút kell vennünk egy időre. Aggódalomra semmi ok, őket is házhoz rendelhetjük a Netpincéren vagy a Wolton keresztül.

Dobrumba

A Dobrumba az a hely, ahová békeidőben is nagyon nehéz beférni – így öröm az ürömben, hogy most, hogy ők is bezárják a kapuikat a nagyközönség előtt, legalább telefonon leadhatjuk a rendelésünket, és otthon élvezhetjük a Közel-Kelet mesés ízeit. Egyelőre csak elvitelre kérhetünk bármit a menüről, de pár nap múlva a házhoz szállítást is megoldják. 

Macesz Bistro

A bulinegyed szívében lévő zsidó-magyar világkonyha remekei is csak az otthonunkban lesznek élvezhetőek egy darabig. A vendégtér teljes lezárását a 11 és 22 óra közötti lehetséges rendeléssel kompenzálják, úgyhogy ha egy jó sóletre vágytok, inkább innen, mint a hentestől, sorban állás után...

Dobka x Cupákos

A Cupákos éppen átalakulóban volt – kicsit visszafogták a húst, és egy könnyedebb, bisztrósabb, boros irányba nyitottak – de most ők is kénytelenek voltak átállni a kiszállításra. A régi nagy Cupákos-klasszikusok itt is megmaradtak, de van pár könnyedebb fogás is, érdemes megkóstolni őket, hogy már a jól ismert ízeket kereshessük, ha végre vége lesz ennek a helyzetnek.

Ono Poke Bowl Bar

A hawaii különlegesség, a poke a nyitás után hamar a Bartók Béla út környékének kedvence lett – szerencsére tőlük is megrendelhetjük a csupazöld, egészséges alapanyagokból összeállított ebédünket a Netpincéren és a Wolton keresztül is. 

Traktor Restaurant & Bar

Az egészséges ételek egy másik nagykövete is bezárja a kapukat, de pillanatokon belül házhoz kapjuk a megszokott finomságaikat. 

Zing Burger

Az Allee melletti Zingben már egy ideje tesztelik az előrendelős opciót, így remélhetőleg ők most könnyen át fognak állni a hamburgerek házhoz szállítására. Pick upra és otthonra is kérhetünk szaftos falatokat, és ne feledjük, egy igazán jó burger esetében nem számít a pár perces kiszállítás!

Padthai Wokbar

A Padthai annyi helyen van már ott a városban, hogy nagy érvágásnak számítana, ha őket is nélkülöznünk kéne az elkövetkező hetekben. Szerencsére náluk is jól be van járatva a házhoz szállítás, így gördülékenyen rendelhetünk tőlük elvitelre vagy otthonra, amíg el nem múlik ez a szomorú időszak. 

Kelet Kávézó és Galéria

A Bartók Béla út egyik legszerethetőbb kávézója, ami előtt mindig tömegek állnak, szintén úgy döntött, hogy csak elvitelre kérhetjük az ételeiket és a kávéikat. Az ajtóba tett pulton keresztül kérhetjük a megszokott finomságaikat. Azt kérik, hogy lehetőleg kártyával rendezzük a számlát.

VakVarjú

A Vakvarjú négy egysége is átállt a héten a távétkeztetésre – a NetPincéren és a saját honlapjukon tudtok böngészni, de természetesen a kedvenc VakVarjútokban fel is kaphatjátok az ebédcsomagot. Bár átalakított étlappal dolgoznak, a jól megszokott házias, magyaros-fúziós ízek és a névadó – egyébként remekül melegíthető vakvarjú – továbbra is elérhetők!

Felix Kitchen & Bar

A tavaly nyitott Felix Kitchen&Bart gyönyörű lokációjával, páratlan panorámájával azonnal megszerettünk, nem beszélve arról, hogy mindez a  magyar fúziós konyha szerelmeseinek készült ételek és borválogatások révén igazi gasztronómiai élménnyel is párosul. Azért, hogy senki ne hiányolja kedvenc fogásait – mint például a város leghíresebb aranygaluskáját,
vagy a hamisítatlan vasárnapi ebédek kedvenc fogását, a borjú bécsit– mostantól házhoz is
rendelheti azokat. Így mindazoknak, akik az otthonmaradás mellett döntöttek sem kell lemondaniuk
arról, hogy igazi éttermi hangulatot varázsoljanak otthonaikba. A rendeléseket a +36 30 570 7780 számon, 12:00-22:00 között lehet leadni.

Fiaker

A Madách tér felnőtt egysége, a Fiaker is az otthonodba megy hívásra – a klasszikus étlapjukat is megtartották, onnan is válogathatunk, de heti menüvel is készülnek – húsos és vega verzióval. A heti menüt és az állandó étlapot is elérjük a Facebookon, az ételért pedig elmehetünk magunk, vagy házhoz hozza nekünk a Wolt, illetve a Netpincér. 

+1: AlbaDeli

Az AlbaDeli változatos, minőségi menüket szállít házhoz mindennap, elérhető áron, és most minden tizedik megrendelés után egy menü bevételét felajánlja az egészségügyi intézményekben dolgozóknak, gyermekotthonokban élőknek, továbbá idősek otthonának. A kétfogásos napi normál menü 1600, a gyerekmenü 750 forintba kerül. Mindennap hétféle menü készül, melyben fixen találunk vegetáriánus fogásokat, és immunerősítő ételkombinációkat. 

Címkék