Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / éjszakai élet

szerkesztés

Sorra zárnak be határozatlan időre a bulinegyed szórakozóhelyei: Szimpla Kert, Instant-Fogas Komplexum és a többi

Szerzők

  • Wágner Gábor

2020. 03. 12. 12:10

Van, aki még kitart és nyitva van, de egyre több hely jelenti be az ideiglenes bezárást. A Szimpla Kert és az Instant-Fogas Komplexum után így döntött a szintén 100 fő feletti bulikat tartó Ötkert is. A Doboz még nem reagált, mint ahogy az Ellátóház sem, viszont számos kisebb hely igen.

Az Instant-Fogas Komplexum, beleértve a Robotot is, tegnap este jelentette be a határozatlan idejű bezárást. A belépőjegyeket visszaváltják, ennek menetéről 24 órán belül küldenek mindenkinek tájékoztatást a szórakozóhely jegyértékesítő partnercégei. Viszont arra is van mód, hogy megtartsuk a már megvásárolt jegyet, mivel minden program később kerül megrendezésre

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

A Szimpla Kert egy órával az Instant-Fogas után jelentette be nagyjából ugyanezt, hogy meghatározatlan időre bezárnak. Belépőjegy-probléma itt nem áll fent, viszont a koncertjeik egy részét zárt ajtók mögött megtartják, és streamelve közvetítik a YouTube-csatornájukon, ami elég jófej dolog.
 
Az éjszaka folyamán aztán csatlakozott az Instant-Fogashoz és a Szimplához az Ötkert is, ők is zárva tartanak mától. A hasonlóan nagy befogadóképességű hely, a Klauzál utcai Doboz egyelőre nem reagált a kialakult helyzetre, de könnyen lehet, hogy ők is bezárnak, mivel ahogy írják is a Facebookon magukról, „1460 fő befogadására alkalmas vendégtérrel” rendelkeznek. A Gozsdu Udvarban található Spíler is kiadott egy nyilatkozatot időközben, amiben az alábbiakat írják:

"Éttermeink konyhái és vendégterei mindig is a legmagasabb szintű higiéniai szabályok szerint működtek, a NÉBIH által rendszeresen ellenőrizettek. A COVID-19 vírus okozta helyzet miatt még inkább szigorítottunk az eddig is TEK protokollnak megfelelő higiéniai alapelveinken.
Éttermeinket nem érinti a létszámkorlátozás, azok továbbra is a megszokott nyitvatartással üzemelnek és szeretettel várnak titeket a pesti belvárosban, a Budai Várban és a MOM Parkban."

A Dob utcai Ellátóház kivárt kicsit, majd az eseményoldalukon a márciusi koncertjeiket sorra lemondták – ezen a helyen ugyan hatalmas bulik szoktak lenni, de kisebb befogadóképességű, mint a fentiek. Ennek ellenére mégis csatlakoznak a többi helyhez és ők is zárva tartanak, amíg a járvány nem enyhül. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

A Mika Tivadar Mulató kocsmaként ugyan nyitva tart, de a rendezvényeik elmaradnak, ezen a héten biztosan, a jövő hetet pedig még meglátják. Az igazán nem méretes Beat On The Brat is bezár határozatlan időre, ameddig a vírus el nem vonul, viszont addig is még aktívabbá válik a Spotify és a YouTube-csatornájuk, ahol jobbnál jobb lejátszási listákkal szórakoztatják mindazokat, akiknek már most hiányzik a hely. A kisebb helyek (pl. Kisüzem, Központ, Telep, Dzzs Bár) zavartalanul nyitva vannak, és a programjaik sem maradnak el. 

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Hasonló tartalmak

Admin mode