Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Költözik a Buja Disznó(k): a Belvárosi Piac helyett a Fény utcában várnak minket

A város egyik legjobb rántott húsa címet érdemelte ki, és a nyitás óta nem sikerült letaszítani a trónról Bíró Lajos méretes sertésszeleteit. Most a Séf utcájának topkínálatát összegyúrva Budát is beveszik – szombattól a Fény utcában találjuk őket.

A Belvárosi Piac egy jó ideig a magyar Time Out Marketté szeretett volna válni, és erre meg is volt minden esélye – pár év alatt jobbnál jobb kifőzdék nyitottak az emeleten. A lokáció azonban kicsit kiesik a hazai közönségnek, turisták nélkül pedig elég üres az egyébként kiváló bisztrókat és kifőzdéket felvonultató körfolyosó – pedig az egyik legmarkánsabb szereplő, Bíró Lajos szerint Covid ide vagy oda, egy ilyen csarnokot el kéne tudnia tartani Budapestnek. Ráadásul, ha a 2020-as szerencsétlen év nem lett volna elég, januártól bezár a Hold utcai piac, és előreláthatólag nem is nyitják meg jövő őszig.

Bíróék már a tavaszi Covid-hullám előtt gondolkoztak, hogy nyitnak egy Buja Disznó(k)-at Budán, végül mostanra sikerült megvalósítani. Az új hely a Fény utcai piac főbejáratától rögtön jobbra lesz, szombattól már elviteles üzemmódban is felkaphatjuk a két Hold utcai üzlet legjavát. A kínálatban megmaradt a Buja Disznó(k) két ikonikus fogása, a rántott hús és a rántott fül, a Séf utcájából a rántott kacsamáj és a rántott csirkecomb, de megrendelhetjük vagy elvihetjük magunkkal a vietnami–tiroli májgombóclevest is, péntekenként pedig a sóletet, és gyakran belefuthatunk majd a Bíró Lajos-féle rakott krumpliba is. 

Bíró nagy újítást is ígér tavaszra: mint mondja, jó másfél-két év kísérletezés után elkészült a ramenje. Az elmúlt években többször is járt Tokióban, hogy ezt a levest tanulmányozza – mint mondja, olyan rament sikerült kikísérleteznie, amit más nem nagyon csinál Budapesten – nem húsleves jellegű, 90%-ban autentikus, benne egy 10%-nyi Bíró Lajos-csavarral. A leves csak tavasszal lesz elérhető, ha végre megint lehet majd helyben fogyasztani, a séf szerint ugyanis lehet csűrni-csavarni, de a ramen sosem lesz igazán alkalmas a kiszállításra. 

A másik újdonság pop-up jellegű – most szombaton a helyszínen, bográcsban fog rotyogni a kakaspörkölt, amit frissen, elvitelre kérhetünk, december 23-án és 24-én pedig ugyanitt friss bajai halászlevet kapunk elvitelre. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping Gasztró

tMK & Friends XMAS Shopping & Brunch

Egy újabb repertory shoppingra készülhetünk a pesti oldalon, méghozzá egy olyan izgalmas és tágas helyszínen, mint a Kastner Kommunity, ahol december 16-án és 17-én várnak egy kellemes hangulatú karácsonyi shoppingra. A Kastner Kommunity egy találkozóhely, kávézó, közösségi- és munkatér, galéria, ahol érdemes a karácsonyi ajándékok beszerzését összekötni egy brunch-csal is.

Mutatunk egy kávézót, ahol akár színészekkel is összefuthatunk!

?>

A Katona József Színház büféje, a kantin: nem csupán az előadások idején, hanem mindennap nyitva áll a vendégek előtt.

Közép-európai ebéd 120 méterrel a város felett

?>

Krúdy kedvence és régiós gyöngyszemek, bisztróhangulat és a város legizgalmasabb panorámája – megnéztük a VIRTU Restaurantot.

A hedonizmus titkos receptje – Indítsd pezsgős reggelivel a napot!

?>

Nincs jobb napkezdés, mint egy hosszú, pezsgős reggeli, amit szép környezetben, barátokkal vagy akár egyedül, magunkat megajándékozva tölthetünk.

Neked ajánlott

A