Éttermet nyitni ebben a bizonytalan időszakban nem kis vállalkozás, de talán épp olyan bátor lépésekre van szükség a budapesti gasztronómia felélesztéséhez, mint amilyenre a Hard Rock Hotel csapata szánta el magát. Magára a szállodára még várnunk kell egy kicsit, de a Sessions bisztró könnyed, mégis kreatív fogásait és koktéljait már most is élvezhetjük.

A Nagymező utca kulturális szempontból fontos környék, de mára kissé megkopott a fénye, szóval ráfért egy új, izgalmas szereplő. Itt épült fel a Hard Rock Hotel budapesti egysége, földszintjén a Sessions étteremmel, ami ugyan a szálloda szerves része, de az utcáról is bármikor betérnénk. Hangulata ugyanis elegáns, de mégsem feszengős – a laza, bisztrós enteriőrt többek között a spanyol Lazaro Rosa-Violán dizájnstudió tervezte, akik Európa leghíresebb butikhotelein is dolgoztak.

Ha tüzetesebben szétnézünk, a nyugati trendeken kívül újragondolt magyar motívumokat is felfedezhetünk magunk körül, például a stílusos egyenruhákon. A zenei elemek szintén dominánsak, bár ez a hotel neve alapján talán senkit nem ér meglepetésként – innen egy Ramones-poszter, onnan egy neonfényű Joy Division-idézet néz vissza ránk, a szemfülesebbek még a pincérek gitárpengető alakú névtábláit is kiszúrhatják. A zene persze nem csak a dizájnról köszön vissza, a többi Hard Rock Hotelhez hasonlóan itt is számíthatunk majd szakértők által összeállított listákra, DJ-szettekre és élő zenei műsorokra.

A nemzetközi-magyar kettősséget az étlap is magán hordozza: ismerős ízeket és hazai alapanyagokat használnak fel, kreatív módszerekkel és párosításokkal. A megnyitón például avokádótatárral és kukoricaropogóssal tálalt mandulakrémleves, juhtúrós tésztával kísért mangalicanyak, desszertnek pedig aszalt cékla került a tányérokra, habcsókkal és égetett csokoládémorzsával. A kínálat Lipták Tamás executive séf és Sziszik István sous séf munkáját dicséri, akik tizenöt éves közös szakmai múltra tekintenek vissza. Díjnyertes és Michelin-csillagos éttermekben sajátították el a szakmát, majd Dániában és az Egyesült Királyságban is dolgoztak. 

A magyar hírességek előtt tisztelgő koktélokat szintén egy nem mindennapi személyiség tervezte meg: George Valdez mixológus, aki a Dominikai Köztársaságból érkezett. Elmondása szerint arra törekszik, hogy az italok hazai ízeket tükrözzenek, ezért a hozzávalók között nemcsak borokat és pálinkákat, de még levendulát és paprikát is találunk. A koktélokon kívül egyébként több mint 90 hazai és nemzetközi borfajtát kínálnak.

A könnyű vacsora utáni italokat később majd a pazar panorámájú rooftop bárban is élvezhetjük, de erre sajnos még várnunk kell egy kicsit, ahogy a 136 szobát és lakosztályt számláló hotel is várat magára.

Címkék

Elérhetőségek

Sessions étterem 1065 Budapest, Nagymező utca 38. Weboldal