A Budapest Film mozijai után a függetlenekben és a Cinema City-hálózat egységeiben is újraindul az élet.

Múlt héten megírtunk, hogy június 25-én, csütörtökön kinyitnak a Budapest Film Zrt. mozijai: mától a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin mozi is korlátozások nélkül vetít, a karantén idején bevezetett távmozi pedig hétfő kivételével naponta egy előadásban vetít tovább.

Mától kinyitja kapuit a Cirko-Gejzír mozi is, ahol szintén korlátozások nélkül mozizhatnak a nézők. Az első műsorhéten az év elején bemutatott filmeket vetítik majd: többek között a Szex és pszichoanalízis, Világpolgárok, Isten létezik és a Petrunijának hívják lesz műsoron.

Július 1-jén nyit az Uránia, a pénztár a nyári üzemnek megfelelően hétköznapokon 14:00-tól, hétvégéken pedig 10:30-tól várja a vendégeket. A mozi a járvány miatt elhalasztott tavaszi előadások pótidőpontját véglegesíti. „Az új időpontokat, a jegyek visszaváltásának, illetve a jegyek áráról való lemondás lehetséges módját a 2020. július 1-i nyitásig közzétesszük weboldalunkon és hírlevelünkben, ahol természetesen új műsorainkról is részletes tájékoztatást adunk” – írják honlapjukon.

A Bem Mozi június 29-én, hétfőn 19:30 órakor az Élősködők című Oscar-díjas film vetítésével újraindul, egyelőre csökkentett üzemmódban: a megszokottnál kevesebb filmmel és programmal, kisebb teremkapacitással. A bezárás miatt elmaradt vetítések jegyeit június 29-től kezdve az idei év végéig a mozi pénztárában bármikor be lehet váltani egy tetszőleges másik vetítésre vagy szabadon felhasználható ajándékjegyre, illetve készpénzre. „Nyári műsorunk összeállításán jelenleg is dolgozunk, a pontos programot hamarosan és folyamatosan közzétesszük” .

Jelentős magyar filmkínálattal és egyes mozikban rövidebb nyitvatartással indítja újra a mozizást a Cinema City július 2-tól. A mozihálózat júliusi programjában kiemelt szerepet kapnak majd a magyar filmek, így újra műsorra tűzik többek között Szabó István Zárójelentés című filmjét, Básti Juli, Tenki Réka és Mészáros Béla főszereplésével a Seveled című alkotást, illetve a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában természetfilmet is. 

Címkék