Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

budapest

Érintésmentes irodaház épül a Corvin-negyed legújabb projektjeként

Az új korszak igényeire is válaszolva épül meg a Corvin Innovation Campus, a VIII. kerületi negyed legújabb irodaháza a Szigony és Tömő utca találkozásánál.

Az elmúlt évtizedben hatalmas változáson esett át a környék, a Futureál fejlesztésében mára már szinte teljesen megtörtént az átpozicionálása, a földszintes házak helyén pláza, high-tech irodaházak, lakóparkok, éttermek állnak. A sétány végében a Corvin Technology & Science Park mellett most megindul az – eddig Corvin 7 munkanéven futó – Corvin Innovation Campus építése, melynek üteme várhatóan 2022 őszére készül el.

Az újgenerációs irodaház tervezésére már hatott a járványhelyzet és annak követelményei is: az átalakult piaci igényekre szabott és frissen bevezetett Stay Safe kezdeményezés keretében szinte az összes közös területe érintésmentessé válik. Azaz a látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók, valamint a biztonságos távolságot jelző jelzések fogadják. A liftek telefonos applikációval is hívhatóak lesznek, a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel.

A 9 szintes, összesen 30 000 négyzetméter irodaterületű tömb a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca valamint Balassa utca határolta telken épül fel több ütemben, a BREEAM Excellent fenntarthatósági elvárások és a WELL Platinum minősítésnek megfelelően.

Bár a Klinikák metróállomás jó közlekedési kapcsolatokat biztosít, a biciklisekre is gondoltak, nekik emelt számú biciklitárolóval, külön zuhanyzókkal és szekrényekkel készülnek, a nagy belső udvar pedig tágas zöldefelületként fog funkcionálni a tervek szerint.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Budapest

Teljesen átépíthetik a Clark Ádám teret

Bár úgy tűnt, a Lánchíd rekonstrukciójával sok változáson esett át maga a tér is, teljes felújításáról most írtak alá szándéknyilatkozatot

Neked ajánlott

A