Ez a húsvét biztosan nem olyan lesz, mint a többi – de el azért nem marad. Ha megbízható, jó minőségű húsvéti sonkát, kalácsot szeretnétek, meg némi tavaszi hidegtálat, akkor ezekről a helyekről bátran rendelhettek!

Az ideális húsvét nagy családi lakomáról és piacozásról szól – de ez a tavasz nem kedvez az „ideálisnak”. Ettől függetlenül remek húsvéti termékeket vehetünk a kistermelőktől, vagy egész csomagokat éttermektől. Ha még nincs meg a húsvéti készlet, ne is keressetek tovább, itt a megoldás!

Sok étterem, akinek egyébként is profiljába vág a hagyományos konyha, húsvéti csomagokat állít össze – tőlük az egész szettet meg lehet rendelni.

A Pasarét Bisztróból füstölt főtt sonkát, kaszinótojást és franciasalátát rendelhetünk, adagonként 2500 Ft-ért. A kiszállítás ingyenes, az előrendelést a honlapjukon lehet leadni.

A Tompa utcai Paletta kenyér fronton erősített a válság kezdete óta, jóféle házi kenyeret is érdemes tőlük rendelni, de húsvét alkalmából készülnek kötözött és mangalicasonkával, kacsamellel, pastramival, különböző kalácsokkal és pékárukkal, de 6500 Ft-ért két felnőttre és két gyerekre tervezett húsvéti csomagot is be lehet tőlük szerezni tojással, sonkával, kaláccsal, zöldségekkel és borral.

Egyik kedvenc pékségünk – a Jacques Liszt – a szomszédban lévő DiVin Porcello sonkabárral fuzionált – egyikük adja a különböző kalácsokat és húsvéti pékárukat, a másik pedig a nemzetközi sonkaválogatást. Az összeválogatott finomságokat a belső kerületekben házhoz is szállítják.

A Four Bites catering kínálata mindenre kiterjed: csomagban kérhetünk sonkát, húsvéti krémeket, friss zöldségeket és termelői sajtokat két főre 4500 Ft-ért, de tételesen is megrendelhetjük a termelői sonkát, házi kalácsot, krémeket vagy sajtokat. A választott csomagot kiszállítják, vagy érte is mehetünk a XI. kerületi telephelyükre.

A KIOSK megszokott minősége is a húsvéti asztalunkon landolhat: a menü ára fejenként 4500 Ft, ebben házi füstölt sonkák, kaszinótojás, krémek, tavaszi zöldségek és fonott kalács található, de tételesen is kérhetünk a kínálatból, és természetesen ők is kiviszik a zsákmányt nekünk. 
 
A Felix Kitchen & Bar egy exkluziv csomaggal készül, 29.900 Ft-ért – ami borsosabb az előbbi kínálatoknál, cserébe a dobozban a sonkán és a kalácson kívül egy üveg Mádi Furmint, libamáj és báránysonka is van, ráadásul az adagok is elég nagyok.

Szintén a prémium kategóriába tartozik a Stand25 ajánlata: 25.000 Ft-ért egy nagyon gazdag hidegtálat kapunk több féle sonkával, krémekkel, töltött tojással, zöldségekkel, francia salátával, és fejenként egy-egy főéltelt, desszertnek pedig aranygaluskát.

Ha csak a kalácssütést vagy az egyéb kísérő pékáru készítését szeretnénk megúszni, akkor nagyon sok lehetőség közül válogathatunk: a Panificio Il Basilicóban kalácsok egész hadserege várja, hogy húsvétra elfogyaszzuk.
Az Arán Bakeryből kovászos kenyereket, kalácsot, péksütit rendelhetünk, a Pékműhelyből pedig friss és fagyasztott pékárut is kérhetünk – hogy maradjon az ünnep utánra is. A nor/ma a belsőbb kerületekben házhoz viszi a sonka mellé valót, a Bake my day pedig a XI. és a XII. kerületet látja el húsvéti péksütikkel.

A múlt héten mutattunk nektek több, mint egy tucat termelőt, akik kiszállításra álltak át, így ha a sonkabeszerzés okoz gondot, akkor a teljesség igénye nélkül fordulhattok a Kiss Húsműhelyhez, a Falufood-hoz, a Káptalantóti mangalicafarmhoz, de a másik boltba is megérkezett már a húsvéti sonka. Ha pedig elengedjük a klasszikus húsvéti sonka kérdéskört, akkor a Csöglei Sonkánál remek füstölt libák várnak ránk.

Címkék