Mindig hírértékkel bír, ha egy híresség Budapesten jár, az meg pláne, ha saját közösségi csatornáin posztol a magyar fővárosról, vagy egy fotó erejéig jófejségből összeáll a rajongókkal. Végigböngésztük, 2019-ben milyen színészek, előadók, sztárok fordultak meg szeretett városunkban.

Az év nagy szenzációja volt, amikor a legújabb Dűne-adaptáció miatt tavasszal Budapestre érkezett Jason Momoa, Oscar Isaac, Timothée Chalamet, Josh Brolin, Javier Bardem és Rebecca Ferguson. Denis Villeneuve rendezőnek nem ez volt az első magyarországi filmje, 2017-ben a Szárnyas fejvadász 2049-et is itt forgatta. A rendezőt és Timothyt le is fotózta a Hetedik sor közepe színházi blog, amint az Andrássy úton üldögélnek egy kávézóban. A Szólíts a neveden sztárja a Városligetbe is ellátogatott, a Vajdahunyad váráról posztolt is egy fotót az Instagramjára:

?utm_source=ig_embed Jason Momoa szintén megemlékezett Instagram-oldalánbudapesti kalandjairól, posztolt videót a Szent István-bazilikáról, a Parlamentről, majd egy kocsmában legurított egy barna sört. Oscar Isaac társaságával egy Al Di Meola-koncertre is ellátogattak a MOMKult-ba, és a koncert után gitározgattak is egyet a legendás zenész társaságában. Szerintünk a videón Timothée Chalamet is szerepel, de ügyesen a fejébe húzza a sapkáját, hogy ne legyen felismerhető.

https://www.facebook.com/GetCloserConcerts/videos/419278155527139/

Májusban tiszteletét tette Budapesten a híres izraeli történész, Yuval Noah Harari. A világszerte milliók által olvasott Sapiens: Az emberiség rövid története és a Homo Deus: A holnap rövid története sikerkönyvek szerzője Közép-európai Egyetemen “ The Bright Side of Nationalism” címmel tartott előadást, ahol a nacionalizmus és a globalizmus kapcsolatát, egymást erősítő hatását és 21. századi összefonódását elemezte.

Budapesten is forgott a nyáron Enyedi Ildikó új filmje, a Füst Milán-regényből készült Feleségem története, aminek főszerepeiben a Bond-lányként vagy az Adéle életéből ismert Léa Seydoux, Gijs Naber holland színész és Louis Garrel francia sztár láthatóak. Az itthon forgatott jelenetek egy részét a Filmalap MAFILM Igazgatóság fóti stúdiójában vették fel, míg Budapest utcái Párizst „játszották”.

Júniusban hazánkba érkezett Scarlett Johansson is, ugyanis Budapesten forgatta a Fekete Özvegy című Marvel-filmet, júliusban pedig Eva Longoria következett: a Született feleségek sztárja kisfiával érkezett a L’Oreál reklámforgatására.

Luke Evans (Halálos iramban, A lány a vonaton) többször járt már Magyarországon, és októberben klipforgatáson vett részt Budapesten, amikor is beült megnézni a Joker című filmet a Corvin moziba, ahol egy közös fotó is készült vele. Ittjártakor az 

Egyetem téri szökőkutat is videóra vette, de elment

 edzeni is egyet a szabadba, egy olvasónk pedig egy kocsmában is lefotózta.

A nyáron nem forgatásra, hanem sima szórakozás miatt érkeztek Budapestre a Trónok harca Stark-lánytestvérei. Sophie Turner és Maisie Williams, alias Sansa és Arya Stark Turner többállomásos lánybúcsúján vesznek részt, és épp a Széchenyi fürdőben múlatták az időt, amikor a 24.hu lefotózta őket.

Amber Heard  modell-színésznő szintén vakációzni jött Európába, rövid időre a magyar fővárost is útba ejtette, és a Szimpla kert kádjában üldögélve posztolt képet Instagramjára.

?utm_source=ig_embed Will Smith nagy csibész volt 2018-ban, mikor a Lánchíd tetejére felmászott, de ez sem tartotta vissza attól, hogy 2019-ben visszatérjen a magyar fővárosba. Szeptemberben az itt forgatott Gemini Man bemutatója miatt utazott Budapestre, 51. születésnapját is itt ünnepelte, és még meglepetéskoncertet is tartott a Bazilika előtt. Mi is lepacsiztunk vele, és egy közvetlen, laza, nagyon szimpatikus fickónak ismertük meg.

Colin Farrell budapesti tartózkodásáról a VII. kerületi Hari kebab híradása nyomán szereztünk tudomást novemberben. A gyorsétterem dolgozói hatalmas szakálla miatt csak sokadik látogatásakor, a bankkártyás fizetésnek köszönhetően ismerték fel a színészt, aki a North Water című minisorozatot forgatta hazánkban.

https://www.facebook.com/harikebab/photos/a.773083772845258/1435773996576229/?type=3&theater

Természetesen számtalan zenész is hazánkba látogatott a fellépésekre, akik közül kiemelkedik Iggy Pop, Byran Adams, José Cura, a Backstreet Boys, Muse, a 30 seconds to Mars, Sting, a Slayer vagy Sinead O’Connor. A Sziget headlinereit, Ed Sheerant, a Foo Fighterst vagy a Florence and the Machine-t sem szabad elfelejteni – Ed Sheeran egyébként különösen aktív volt ittjártakor, a Csodalámpa alapítvánnyal együttműködve két beteg gyerekkel is találkozott a színfalak mögött, és a Halott Pénzből is ismert Járai Márkkal is összeállt egy kép erejéig.

A Sziget után egyébként végigbogarásztuk a legnépszerűbb közösségi oldalakat, és megnéztük, hogy tetszett a fesztivál és Budapest a nemzetközi fellépőknek.

A Szigeten tartott előadás miatt jött hazánkba Jane Godall is, aki utána még arra is szakított időt, hogy fákat ültessen a Sas-hegyen.