Mostanra már megszokhattuk, hogy a koncerteket, fellépéseket követően nemcsak a közönség imádja elmondani fotók vagy rövid posztok formájában, hogyan is érezte magát, hanem az előadók is. A Sziget végeztével végigbogarásztuk a legnépszerűbb közösségi oldalakat, és megnéztük, hogy tetszett a fesztivál, valamint Budapest a nemzetközi fellépőknek.

Korábban egy külön cikkben már írtunk róla, hogy Ed Sheeran is posztolt néhány fotót a Szigetes koncertjéről, ahol még egy magyar válogatott focimezt is magára kapott. Aki esetleg lemaradt róla, alább ismét az említett poszt:

A Foo Fighters több mint 20 év után tért vissza a Sziget Fesztiválra egy nem mindennapi, két és félórás koncerttel. Hiába a maratoni időtartam, az együttes és a közönség is végig nagyon élvezte a bulit, így mi is csak a csapat Instagram-posztját tudjuk idézni: „What a beautiful night!”

Martin Garrix másodszor celebrált hatalmas bulit a Szigeten, az Instagramon élete egyik legőrültebb show-jaként emlékezett vissza az augusztus 9-i estére.

A Florence and the Machine az idei fesztivál egyik legerősebb koncertjét adta, melyet követően az énekesnő, Florence Welch tett közzé egy látványos képet a Twitteren.

https://twitter.com/florencemachine/status/1161233139001413632

A The 1975 ugyancsak másodjára járt a Szigeten, 2014 óta azonban hatalmasat nőtt a népszerűségük, így idén már headlinerként tértek vissza. A frontember, Matthew Healy szerint ez volt a zenekar eddigi pályafutásának legjobb koncertje.

https://twitter.com/Truman_Black/status/1159583528947990533

Macklemore - bár ezúttal Ryan Lewis nélkül - harmadjára is rengeteg embert késztetett bulizásra, az Instagramra pedig a Can't Hold Us című sláger egy részletét tette ki a koncert után, néhány hálás szó kíséretében.

Tyla Yaweh és Post Malone amellett, hogy közösen turnéznak, jó barátságot is ápolnak egymással, amelyről az előbbi által közzétett videón keresztül is megbizonyosodhatunk. A koncertbejátszások mellett a backstage-be is bepillanthatunk néhány képkocka erejéig.

https://twitter.com/TylaYaweh/status/1161447934820413441

A backstage másokat is megihletett, Matt Berninger saját Instagram-oldalára rakott ki egy képet, amint épp az egyik kivilágított fára igyekszik felmászni. Habár, aki látta The National koncertjét, azt tudja, hogy aznap az énekes mindenhova ki- és felmászott, ahova csak tudott.

Igazán különlegesnek élte meg második Sziget Fesztiválos koncertjét a Years & Years is, a képek pedig elárulják, hogy valóban nagyon jól érezték magukat.

A francia Jain néhány éve már csordultig töltötte az A38 sátrat, így idén már Ed Sheeran előtt léphetett fel a nagyszínpadon, amely lehetőséget láthatóan nagyon megbecsülte.

https://www.facebook.com/JAINMUSIC/videos/2288115108184768/

A svéd electropop énekesnő, Tove Lo számára is nagyon sokat jelentett, hogy felléphetett a Sziget legnagyobb színpadán.

Visszatérő vendége volt idén az A38 sátornak a Kodaline is, az ír indie folk zenekar második magyarországi fellépése sem hagyta szárazon a könnycsatornákat.

https://www.facebook.com/Kodaline/posts/2358312394215759

Régi ismerősként lépett színpadra Tom Odell is, aki a korábbi alkalmakhoz hasonlóan elképesztőként jellemezte a fesztivált.

A The Verve egykori frontembere, Richard Ashcroft ma már szólóban, saját zenekarával koncertezik, így érkezett a Szigetre is. Első magyarországi fellépése után méltatta a fesztivált, és már most szívesen visszatérne.

Az ausztrál Parcels hiába csak 2014-ben alakult, kiváló érzékkel nyúlnak a '70-es és '80-as évek diszkó és funky zenéjéhez, saját ízlésük szerint alakítva azt. A 2019-es Sziget egyik legjobb hangulatú koncertjét adták, majd konkrét ígéretet tettek a visszatérésre.

A hasonló műfajban tevékenykedő német énekes-dalszerző Roosevelt sem győzött hálálkodni, hogy a részese lehet zenekarával a Sziget Fesztiválnak.

Laura Lee, az utolsó nap éjjelén fellépő Khruangbin basszusgitárosa a Nanushka ruhájában állt színpadra, de előtte még volt ideje pózolni is benne a backstage-ben.

Ausztráliából érkezett a Hajógyári-szigetre az Ocean Alley nevű funk-reggae kollektíva, akiket teljesen meglepett az őket ért fogadtatás. Ott voltunk mi is, valóban remek volt a hangulat.

Nem volt hiány idén ausztrál előadókból, Xavier Rudd és együttese is a kenguruk földjét képviselte, s olyannyira élvezték a Szigetet, hogy ők is mindenképpen vissza szeretnének majd jönni a későbbiekben.