A híres főemlőskutató és ENSZ békenagykövet nemcsak a Szigeten mondott hatásos beszédet a nagyszínpad publikuma előtt, hanem gyerekek társaságában három facsemetét is elültetett a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Sas-hegy lejtőin.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság oldala számolt be az akcióról, ami a Life4OakForests projekt és a fiatalokat megcélzó Jane Goodall's Roots&Shoots program keretében zajlott le. Az igazgatóság híradása szerint „a Sas-hegy egy különösen jelentős biodiverzitás „hotspot”, ahol több száz faj él együtt, ahol az értékes fajokat az emberi jelenlét és az olyan özönnövények, mint az orgona, az akác, a japán keserűfű vagy a mahónia veszélyeztetik”.

A sas-hegyi tölgyes fennmaradását is veszélyeztetik ilyen invazív növények, ezért is lett a Life4OakForests egyik helyszíne, a projekt ugyanis az özönnövények visszaszorításán, az elszaporodott cserjék visszaszorításán és újabb tölgyek és tölgyerdőkre jellemző növények ültetéseken fáradozik. Dr. Jane Goodall ehhez járult hozzá augusztus 9-én: őshonos facsemetéket, házi berkenyét, vadkörtét és molyhos tölgyet ültetett el a területen, hogy természetesebbé és ellenállóbbá váljanak a Sas-hegy tölgyesei.