Ami természetesen Vörösmartyt ábrázolja pár mellékalak kíséretében, a talapzaton pedig a Szózat mindeki által jól ismert részlete olvasható: „Hazádnak rendületlenűl. Légy híve, oh magyar”. November 20-án adták át az emlékművet fedő-védő, a Hello Wood által készített pavilont. Feldobja a teret.

A Vörösmarty tér Budapest egyik leglátogatottabb, nemrég felújításon átesett tere, melynek hangsúlyos pontján áll a Vörösmarty nagysága előtt tisztelgő szoborcsoport. A térrel együtt ez is megújult.

formabontó, ideiglenes építészeti munkáiról ismert Hello Wood stúdió friss szemlélettel nyúlt az emlékmű téliesítéséhez, egy különleges és ideiglenes teret alkotva a téli időszakban a fagyás-olvadás rongáló hatásának kitett mű fölé. A praktikus építmény a szoborvédelemről alkotott elképzeléseinket megcsavarva egy 10 méter magas, acélból készült, szakrális hangulatú pavilon.

A pavilon ideiglenesen magasodik a szoborcsoport fölé. A téli szezon végén elemeire szedik, akövetkező télen ismétfelállítják. A hatalmas, íves szerkezet könnyedségét a környezeti hatásoknak jól ellenálló acéllemezek biztosítják, a csapóesőtől védelmet nyújtó homlokzat alapanyaga pedig átlátszó plexi. A Hello Woodnak ez az első, nagyrészt acélból készült alkotása, mégis illeszkedik az eddigi munkáik sorába. Az építészeti minőség mellett az épület rövid idő alatt építhető-bonthatókönnyen szállítható és raktározható. Na meg persze esztétikai szempontból sincs ok a panaszra, az emlékművel együtt látványos egységet alkotnak.

A Hello Wood még egy videót is közrebocsátott arról, hogyan készült el a pavilon az ötlet születésétől kezdve a tervezésen át a felállításig:

;feature=emb_title