Július utolsó napjaiban sem lehet okunk a panaszra, ha elfoglaltságot keresnénk a városban, hiszen folyamatos a nyári pezsgés. Lépten-nyomon izgalmas és hangulatos programokba botlunk, heti programajánlónkban pedig most is nagyot merítettünk ebből a kínálatból. A hónap végéig még koncertezik Budapesten Ziggy Marley, az Architects és a Skunk Anansie; jön a Strandok Éjszakája és az utolsó idei Szabihíd hétvége, születésnapozik a Majorka és a RisoPlant, ismét lesz Gardrób Közösségi Vásár, Cruisin bulit celebrál Carl Craig, sőt a III. Budapest Park Comic Marketre is a napokban kerül sor.

Csütörtök

Július 25-én újra Winelovers Afterwork a Kopaszi-gáton, ezúttal a Cactus Juice teraszán, ahol 12 pincészet összesen 50 tételéből kortyolhatunk munka utáni levezetésként. Kóstolhatunk majd balatonivillányiszekszárdiegri és kunsági borokat is.
Az esti állatkerti sétán a csoportok vezetői megmutatják többek között az állatorvosi rendelőt, a takarmánykonyhát, és a gondozók egészen közelről ismertetik meg az érdeklődőket a legkülönlegesebb állatokkal, sőt, még az akvárium látogatók számára láthatatlan részét is meg lehet ismerni.

A Kerrang! magazin által a közelmúltban a Legjobb Brit Koncertzenekarnak kikiáltott metalcore csapat, az Architects többször járt már hazánkban, most azonban eddigi legnagyobb szabású önálló budapesti koncertjükre készülnek. Ráadásul a gitáros, Tom Searle halálát feldolgozó új lemezüket is bemutatják július 25-én a Budapest Parkban. Vendégként a While She Sleeps, a Rolo Tomassi, valamint a Loathe lép színpadra.

Péntek

Idén már harmadik születésnapját ünnepli a RisoPlant csapata, melynek alkalmából július 26-án nyári növénybörzét tartanak a Ráday utcai Közben-ben. A növények mellett Riso nyomatok és kézi gyártású betonkaspók is kaphatók lesznek.
Csatlakozva a műanyagmentes júliushozCandida Brady 2012-ben, a cannes-i fesztiválon is bemutatott, Szeméttel elárasztva című dokumentum-riportfilmjét hozza el a MagNet Közösségi Házba az Ökofilmklub csapata.

Az utolsó Édenkert, a varázslatos Amazónia. Az est különleges vendégei Kolumbiából érkeznek, hogy erről a mesebeli vidékről beszélgessünk, filmet nézzünk, ételeket, italokat és dallamokat kóstoljunk a Bélában. Aki a zenéket keveri, maga is rajongó: Dermot, azaz Élő Marci.

Vasárnapig tart az Uránia mozi Szívtájék című nyári sorozata, melyben olyan filmeket vetítenek az utóbbi évek terméséből, amelyekben fontos szerepet játszanak az érzelmek. A hét végéig még olyan alkotásokat nézhetünk meg, mint a Kafarnaum - A remény útja, a Yao utazása, vagy az Együtt megyünk.
Tizedik alkalommal rendezik meg országszerte a Strandok Éjszakáját, melynek során a fürdők és strandok éjszakába nyúló nyitva tartással várják a látogatókat július 26-án. Budapesten és a környéken három helyszínen strandolhatunk majd sötétedés után is. A Dagály Fürdőben, az Aquaworldben és a Lupa Beachen is számos extra programmal készülnek, közte gyerekprogramokkal, DJ-kkel és tűzshow-val.
Szombat
Szombaton már harmadik alkalommal ad helyet a Budapest Park a Comic Market képregényes minifesztiválnak – ezúttal ráadásul az új, Dzsungel nevű helyszín válik egy estére a képregény fellegvárává. Több magyar alkotó és kiadó, cosplay bemutató, workshop és előadás, élő rajzolás, jótékonysági aukció és képregény gyűjtés, valamint az elmaradhatatlan Moonshine Bros koncert teszi idén is izgalmassá az összes látogató számára ezt a napot.

Egy igazi technólegendát lát vendégül legközelebb a Cruisin csapata az Európa Hajón: a detroiti elektronikus zenei színtér megkerülhetetlen alakja, Carl Craig veszi majd birtokba a fedélzetet július 27-én. A hazai supportról az Yvel & Tristan duó és Marco Grandi fog gondoskodni.
Július 27-én jön a következő Gardrób Közösségi Vásár a Dürer Kert kinti és benti tereiben, ahol ezúttal is beszerezhetünk olcsón néhány klassz ruhadarabot, vagy épp túl is adhatunk a már megunt, kinőtt vagy valójában sosem hordott ruháinkon.

Az utolsó 2019-es Szabihíd hétvége érkezik szombaton és vasárnap, így mindenképpen érdemes kilátogatni legalább az egyik napon. A különleges hangulat mellett ezúttal közös reggeli, bábszínház, jóga, klímabuli, felolvasóest és több koncert is csábít a Szabadság hídra.

Bizony, már 12 éve annak, 2007 júliusában megnyitott a Majorka, amit igyekeznek méltó módon megünnepelni július 27-én. A gyerekeknek ugrálóvárral, a nagyoknak pedig zenével készülnek, ott majd Rozsdi, Blueklyn és Sazabio is.
Vasárnap

A lagúna, a tenger homokszigetek vagy homokturzások által egészen vagy részben elzárt sekély vizű, part menti öble. A lagúnák sós- vagy brakkvíziek, és amennyiben teljesen elzáródnak a tengertől, idővel kiédesednek és tengerparti tavakká alakulnak át. Kárándi Mónika Telep Galériában bemutatott műveit a lagúnára jellemző elszeparáltság, elzártság jellemzi. A kiállítást július 28-ig lehet megtekinteni.
Frissen facsart narancslé, tojáskülönlegességek és izgalmas desszertek várnak bennünket a Frankó Kitchen teraszán vasárnap délelőttönként, akár baráti, akár családi brunch-ra vágyunk. Legközelebb július 28-án zárhatjuk itt a hetet néhány finom falattal.

Az Imagine Budapest sétája azok számára ajánlott, akik mindig is szerettek volna nyomozósat játszani a városban. A város egyik legelegánsabb útján futó kétórás nyomolvasó sétán kiderül, hogy a némaságra ítélt kőszobrok, a gazdag díszítőfestések mind-mind az egykori úri világról mesélnek nekünk.
Hétfő
A Miniversum vakáció programsorozat keretében a kiállítás megtekintése mellett mindennap izgalmas programokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket. A legkisebbeknek nemcsak a terepasztal mellett, hanem a játszóházban is változatos elfoglaltságot kínálnak a nyári szünet minden napjára, a nagyobbak és a felnőttek pedig számos kvízjáték közül is választhatnak.
  • Strandolj a nagy budapesti körképünk alapján!


Nagy budapesti strandkörképünkben leteszteltük a főváros hideg vizes strandjait és uszodáit, és igyekeztünk egy minőségi skálát is felállítani, több szempontot is figyelembe véve. Ide kattintva olvashatjátok listánkat, benne a Dagálytól a Palatinusig, a MOM Sporttól a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodáig valamennyi fontos strandfürdővel.

Kedd

  • Próbálj ki egy különleges hűsítő italt!


Friss összeállításunkban 10 olyan italt gyűjtöttünk össze nektek, amelyek egyszerre kreatívak és finomak, ugyanakkor maradéktalanul eleget tesznek az egyik legfontosabb nyári szempontnak is, azaz a legnagyobb melegben is felfrissítenek minket. Próbáljátok ki őket!

A nyolcszoros Grammy-díjas Ziggy Marley, Bob Marley legidősebb fia az elmúlt bő három évtizedes pályafutása során már számtalanszor bebizonyította, hogy méltó arra, hogy továbbvigye legendás édesapja örökségét. Ziggy tavaly járt először hazánkban, július 30-án pedig végre Budapestet is célba veszi!

Szerda

A Briquette csapata július 31-én a mediterrán konyha jellegzetességeit gondolja újra, tervük szerint a menü változatos és temperamentumos elemei néhány órára megidézik majd Dél-Európa hangulatát.
A Háy János művét feldolgozó darabot ezúttal monodráma formájában láthatjuk az Esernyős nyári sorozatának keretében, Lévay Adina rendezésében. Az előadás egyetlen szerepét Varga Anikó játssza majd.
Egy új koncertalbum kiadásával ünnepelte meg alakulása 25 éves évfordulóját a Skunk Anansie. A 25LIVE@25 január 25-én jelent meg, és bónusz tartalmak nélkül 25 felvételt tartalmaz, felölelve a karakteres brit rockegyüttes teljes pályafutását. A kapcsolódó ünnepi turné július 31-én ér Budapestre, ahol a Barba Negra Trackben játszik majd Skin és zenekara.