Az A38 Hajón beindult az őszi szezon, és bár a szabadtéri programokat egy időre el kell engednünk, a tető alá hozott koncertek kárpótolni fognak érte. Érkeznek nagy nevek és kicsik, magyarok és külföldiek, és az Újbudai Jazzfesztiválnak, valamint a CAFe Budapestnek köszönhetően a kulturális fesztiválhangulat sem marad el. Íme az A38-ra szabott őszi programajánlónk.

Szeptember
Így szeptember utolsó hetében sem győzzük kapkodni a fejünket az A38 Hajón: mindjárt kezdődik az Újbuda Jazz Fesztivál, nemzetközi és hazai headlinerekkel, de a hónap utolsó lélegzetvételein a Graveyarddal és a bolgár származású, berlinivé lett r'n'b énekesnővel, Denával is osztozhatunk.

A következő két hónapban pedig felsorolni is nehéz, mi minden miatt  lesz érdemes a Petőfi híd közelében horgonyozó hajóra látogatni, de kísérletet teszünk rá, hogy ízelítőt mutassunk.

Október  Az októbert a grunge rock supergroup, a Walking Papers indítja, és pár napra rá (október 3-án) debütál Magyarországon az ausztrál zenész-földmentő aktivista, Xavier Rudd. Egyetlen nappal később az 1994-ben alakult finn formáció, a The Rasmus fog énekelni az árnyékból – de mivel a koncert már fél éve telt házas, ide a jegycserélő portálok valamelyikén érdemes belépőre vadászni.

Október 6–11. között a hajó is becsatlakozik a CAFe Budapestbe, és ez alatt az idő alatt különleges kortárs művészeket lát majd vendégül. Ilyen lesz a mïus, ami az Attaray Visuallal összefogva egy új produkciót hoz tető alá: egészen kivételes audiovizuális élménnyel készülnek. A dolog ötletgazdája Álmos Gergely, napjaink egyik legaktívabb, szüntelenül új utakat kereső producere. A rendezvény apropóján érkezik még a hajóra a Shai Maestro Trio és Chad Lawson is. Klubkoncertre is számíthatunk, október 30-án például az itthon elsőként a Bánkitón bemutatkozó ifjú francia banda, a Rendez-Vous kiabálja bele garage rock és cold-wave dalait a közönség soraiba.

Októberben megérkeznek a magyarok is a fedélzetre: jön a 30Y, az Elefánt (dupla koncerttel), Odett itt ünnepli 10., Boggie 5. szülinapját, a colorStar pedig bemutatja legújabb lemezét.
November

A lemezbemutatóból novemberre is kijut: ekkor Szabó Benedek és a Galaxisok villantja fel új dalait. De a hónap sok brutális nemzetközi headlinert tartogat még: november 7-én készüljenek az indie-rock rajongók, ugyanis a norvég Kakkmaddafakka lép majd fel. És mielőtt azt hinnénk, a napba nem fér bele több koncert: a Kiállítótérben közben David Eugene Edwards (Wovenhand) és Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten) fog zenélni.

Az A38 meghívására a 2010-es évek nagy indie meglepetése, a három katalán lányból és egy srácból álló Mourn is tiszteletét teszi Budapesten – a koncertjük helyszíne ezúttal a Dürer Kert lesz. November 9-én Kelet-Európa legmenőbb aktuális stoner zenekara, az ukrán Stoned Jesus jön, és a hajón nemrég jelentették be, hogy a hónap végén a portugál We Bless This Mess is koncertezik náluk.

A nagy nevekre visszatérve a brit queer művészt, Anna Calvit emelnénk ki (november 13.), de ugyanezen a napon svájci blues metal, Zeal & Ardor produkciót is meghallgathatjuk, ezt az Akváriumban. Lesz egy nagy visszatérő vendég is: az év eleji telt háza után újra jön az iráni-holland Sevdaliza.

;list=PLTBDbyWDV8iXYingZU3_nCoiP1f3yW1pj

https://www.google.com/url?q=https://www.youtube.com/playlist?list%3DPLTBDbyWDV8iXYingZU3_nCoiP1f3yW1pj&source=gmail&ust=1537894758141000&usg=AFQjCNH6hHpxInPLfrnjDSub1xN1yU3LYQ