gasztró

szerkesztés

Pezsgős, titkos kertes hétvégi ebédek az Arany Kaviárban

Szerzők

  • We Love Budapest

  • Pákozdi Nóra

2018. 05. 04. 13:28

Ízletes kaviárok, magyar tokhal, kivételes pezsgő- és champagne-kínálat, oroszos ízek, zömében hazai alapanyagok és egy gyönyörű kert. Csak pár dolog, ami az Arany Kaviárt jellemzi. Az 1990 óta élvonalban lévő étterem konzisztenciájával, innovatív konyhájával és eleganciájával nem a nagy gasztrobumm idején érkezett. Ellenben igyekeznek lépést tartani, vagy éppen trendet diktálni. A legfrissebb újításuk a pezsgős hétvégi ebédajánlat, amit indításakor ki is próbálhattunk.

Az Arany Kaviárban sima à la carte megoldások mellett régóta szeretik a komplett „csomagokat”, úgy mint például a déli bisztrómenü, a szezonális kóstolómenü magyar halakból (melyről mi is írtunk már), vagy a tradicionális vacsoramenü. Az előre összeállított és szakszerűen felépített menüsorok mellé csatlakozott be újonnan a hétvégi pezsgős ebéd.

Ahogy neve is mutatja, szombaton és vasárnap elérhető, 12:00-14:00-ig. Ráérősen akár hosszabban is maradhatunk, de annyira dinamikus az ebéd menete, hogy bő egy óra alatt is teljesíthető.

Fotó: Arany Kaviár

Érdekes, hogy hiába említik sokat a hátsó kertjüket, még mindig kevesen tudják, hogy az étteremhez tartozik egy jó fekvésű, nyugalmas kis udvar, ami nyári szezonban egybenyílik a télikerttel. Így akár itt is elkölthetjük az ünnepre, különleges alkalomra megálmodott ebédet.

A „pezsgős” jelző az ebédet végigkísérő Törley Chardonnay Brut pezsgőre utal. Proseccós jellege miatt könnyedén illeszkedik a menüsorhoz, mely igyekszik apránként bemutatni az étterem gasztronómiáját. Hideg előételképp rebarbarás kacsmáj, heringsaláta, gravlax, hidegen füstölt magyar tokhal és céklasavanyú érkezik. Ízelítőként, falatokként tálalva – az intenzív ízek miatt azonban pontos sorrendben érdemes bekapni őket. Fontos megemlíteni a kenyérkínálatot is, mely most egy sokmagvas, egy hajdinás és egy vörös káposztás kenyérből állt, melyhez medvehagymás és sózatlan, francia vaj dukált. Nem győzzük mondani, hogy mennyire beszédes egy-egy étterem, bisztró pékáru felhozatala – az Arany Kaviárnál is csúcsminőségű a kenyérválogatás.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Meleg előételnek egy vaddsznóhússal töltött pelmenyi, illetve orosz gombajulienne érkezett. A pelmenyi igazi signature fogás mind náluk, mind street food testvérüknél, a Moszkva térben, a vaddisznós verzió most egy újabb változat. A rásült sajttal kínált kucsmagombát pedig nem más gyűjtötte, mint Nyíri Szása, tulajdonos és az étterem executive séfje. Megkapó dolog, hogy sokszor ő maga gombászik és viszi be az étterembe a vizsgálaton átesett, vadon termett gombákat. Levesként scsí érkezett, zsíros szmetanával.

Fotó: Arany Kaviár

Főételek közül minden aktuális menü háromfélét tartalmaz: egy halételt, egy húst és az állandó kijevi csirkét, ami a hétvégi menü miatt kötelező elem. A három lehetőség közül mi a borjút választottuk, fehérrépával és kucsmagombával. Igazán harmonikus tányér volt, lágyan omló borjúhússal.

Fotó: Arany Kaviár

Az ízgazdag ebéd lezárásaképp két desszert közül választhatunk. Mi az eperrel és kaporfagyival kínált szirnyikit kóstoltuk. Különösen jól esett hozzá a pezsgő.

Fotó: Arany Kaviár

Az ebéd ára 13900 forint (plusz szervizdíj) egy főre.

Hasonló tartalmak

Admin mode