Vajna Tímea fánkozója-bagelezője eddig is elég okot szolgáltatott a hedonizmusra, a nyári szezonra viszont szintet léptek: a szimpla gombócos fagylalt mellett vattacukorral, különféle öntetekkel és akár egy fél fánkkal megkoronázott édességkompozíciókat is kérhetünk náluk. Csak igyekezzünk, nehogy az Instagram-sztorizás alatt azonmód el is olvadjon!

Úgy látszik, édességek terén Budapest mindig képes újat mutatni: csak idén kóstoltunk már tésztabundában kisütött Snickerst, buborékos, habos gofrit és a Gerbaud egykori főcukrásza által újraértelmezett oroszkrém tortát is. A nyár beköszöntével elkezdtük összeszedni a kedvenc fővárosi fagyizóinkat, és egy sajátos színfoltra lettünk figyelmesek: a klasszikus gyümölcsös változatok közé cukorbombaként robban be a Mr. Funk „unikornisa” - ami nem más, mint a klasszikus csavaros fagylalt, vattacukorral körítve, különböző extrákkal megszórva.

Míg a képen látható változatra Oreo-keksz kerül, kérhetünk popcornnal és karamellöntettel megszórtat is, de ha tényleg nem számoljuk a kalóriákat, akkor a legbiztosabb választás egy fél fánkkal megkoronázni a tölcséres endorfinadagunkat. Kapóra is jön a sok ráhalmozott nyalánkság, ami megédesíti a tényt: nem kevesebb mint kétezer forintért juthatunk hozzá a nyár leginkább Instagram-pozitív finomságához.

Ha nem rendelkezünk zserbóvastagságú pénztárcával, kérhetünk sima gombócos változatot is, melyek közül a fahéjas szilva, a Nutellás kókusz vagy épp a pisztácia hasonlóan jól tudnak esni egy meleg nyári napon, ráadásul kevésbé maradunk ragacsosak utánuk. Nem is beszélve a folyamatos kísértést jelentő fánkokról.