A hazai kézműves sörforradalom jóvoltából egyre több kisüzemi főzde nyitja meg a saját taproomját, ahol állandóan csapon vannak a tételeik és közvetlenebb kapcsolatot alakíthatnak ki azok fogyasztóival. Azonban a Mad Scientisthez hasonlóan a Horizont sem ragaszkodott ahhoz, hogy közvetlenül a telephelyük mellett húzzanak fel egyet, inkább "beköltöztek" egy már jól működő helyre - esetükben a Léhűtőhöz. A Horizont Taproom By Léhűtő két termének összesen tizenhét csapjáról mától mindig az ő söreik fognak folyni, de még ennél is több dolog van készülőben a Gozsdu-udvar mögött.

Nemrég a legfontosabb hazai kisüzemi sörfőzők kedvenceit összefoglaló cikkünkben már bemutattuk a Horizontot, valamint hogy a Főzdeparkos „szomszédaik” melyik főzetüket isszák a legszívesebben. Mától pedig akár a Gozsdu-udvar szomszédságában is utánajárhatunk például annak, hogy a hidegkomlózott lágerük tényleg olyan "friss, üde, könnyű és enyhén kesernyés", amilyennek a MONYO-s Németh Antal leírta. Ugyanis a Fehér Nyúl vagy a Mad Scientist után ők is megnyitották a saját taproomjukat, a Léhűtővelkollaborációban. Utóbbi adja a helyszínt, a konyhát, valamint a vendégcsapokra felkerülő tételeket, amik mellett mindig elérhető lesz a főzde alapszortimentje, de itt lesznek először kóstolhatók az újdonságaik is.

A nagyobbik térben tizenhárom csapból fog folyni a folyékony kenyér, amikből nyolc lesz Horizont-tétel, míg a kisebbikben három-egy lesz arány, szintén az ő javukra. Bár állításuk szerint semmilyen világmegváltás nem szerepelt a célok között, csak egy szimpla törzshely, ahol találkozhatnak és együtt ihatnak azokkal, akik szeretik, amit csinálnak, a megvalósítást azért nem bízták a véletlenre. A pult feletti monitort összekötötték az Untappddel, így mindig jól látható lesz az aktuális csaplista mellett az is, hogy ki mire check-olt be utoljára, emellett kicsit "horizontosabb" dizájnt kapott a két belső tér is.

Ottjártunkkor a konyhát még nem tudtuk kipróbálni, de azt elmesélték, hogy a tapasok helyett a sörkorcsolya-bagett-hamburger vonalon mozog majd a kínálat. Utóbbiból lesz meggysörrel készült lilhagymalekvárral (1590 forint) vagy sült iberico sajttal és tojással (1590 forint) felturbózott változat is, egy korsó komlóbombát pedig olyanokkal kísérhetünk majd le, mint a pácolt garnéla fokhagymás-chilis olivaolajban bagettel (1890 forint) vagy érlelt iberico vegyestál két főre (2890 forint), rajta sajttal, kolbásszal és serrano sonkával.


Természetesen a nyitáshoz új sör is dukál, így egy hidegen préselt ananászlével megbolondított, gyümölcös és hazy pale ale-lel is koccinthatunk mától arra, hogy még az eddiginél is több kraft van a Gozsdu udvarban! Mi pedig reménykedünk benne, hogy a példájukat követi majd az első bekezdésben említett listánk többi szereplője is, a fővárosi sörgeekek legnagyobb örömére.