Nem csalódtunk: a Mad Scientistnél a név kötelez, és szeretik megragadni az alkalmakat ahhoz, hogy tényleg őrült vegyészekként szerepeljenek. Sörfesztiválokon például rendre köpenyben és védőszemüveggel szerepelnek, így a pultnál úgy érezhetjük magunkat, mintha egy Breaking Bad rész kulisszái mögött lennénk. Továbbfűzték ezt a szálat, saját mini sörbárt nyitottak a Szimpla Kert emeletén, ahol a romkocsmaérzés mellett régi kémiaórákon érezhetjük magunkat. Csak itt most nem a kálium-permanganát sósavval történő reakcióját vizsgáljuk, hanem a jobbnál jobb kisüzemi nedűket.

Jam72, Smooth Hoperator, Mango Bay, Tokyo Lemonade, Liquid Cocaine, Monkey Temple és persze a Duke of Budapest. Nem együtteseket soroltunk, hanem a Mad Scientist jobbnál jobb söreit, melyeket mára már ugyanolyan szívesen kérünk egy-egy helyen, mint a külföldi főzdék italait.

Vannak sörfőzdék, melyek kizárólag saját "gyermekeik" népszerűsítésére hozták létre kocsmájukat, ám egyelőre a "minden főzdének saját sörbárt" elv még messze van Magyarországon és Budapesten. Mégis sok a pop-up megjelenés, a sörfesztiválok a legjobb bemutatkozást biztosítják, és egyre több komoly hely foglalkozik a hazai élvonallal. Amibe a Mad Scientist kétségtelenül beletartozik.

A Szimpla Kertesek elég nagy innovátorok, így egyáltalán nem csodálkoztunk, mikor meghallottuk, hogy a Mango Bay és a Jam72 ezentúl egy 2in1 bárban folyik majd: a lassan elvarázsolt kastélynak tűnő Szimpla Kert emeleti részén egy saját "szobát" kapott a Mad Scientist, és mostantól a Laborban az ő söreiket (és mindig egy választott vendégfőzde italát) mérik. Nem is akárhogyan!

Még a sörgeekeket is meglepve, lehetőségünk nyílik, hogy a névre reagálva mintegy gegként, úgynevezett Erlenmeyer lombikból igyuk az IPA-kat, ale-eket. A speckó "tálalás" metódusa pedig a következő: ha így kérjük a választott sört, akkor 1000 forintos depozitot kell letennünk az üvegért, amit, ha van kedvünk, haza is vihetünk (növény tárolására például tökéletes lehet... ha már ekkora hipszter dologról beszélünk), de ha mégsem, akkor üres állapotban visszaadjuk, és visszajár a depozit összege is. A lombikok űrtartalma 4 deci, vagyis a szabvány korsóméretnek felelnek meg. Ezért körülbelül 1000-1200 forintot kell fizetni, sörtől függően – ahogy ez így alakul egy jobb sörbárban is.

Ha felmegyünk a lépcsőn, jobbra fordulva, rózsaszín-lila fényekben találunk rá a Laborra.