A 2018-as év nem sajnálja tőlünk a hosszú hétvégéket, ezek pedig szuper alkalmak arra, hogy Budapest vonzáskörzetében utazgassunk. A Dunakanyar nyerő úticél, ha viszonylag gyorsan nagyon szép helyre érkeznénk, és már azt is tudjuk, hogy látnivalókon túl szállásokban és éttermekben is bővelkedik a környék. Mi most ihletadóként egy 3 napos, bármikor elővehető útitervet állítottunk össze (benne a kedvenc helyeinkkel), ami a nyakunkon lévő augusztus 20-i hétvégén többfelé kiegészül ünnepséggel és tűzijátékkal.

Szombat

Indíthatjuk a napot egy hajóúttal Esztergomba, bár autóval gyorsabban odaérünk a „magyar Rómába”, ahol a Mária Valéria hídról gyönyörködhetünk a bazilika impozáns látványában. A nap végén jóleshet egy korsó sör a Beerfort Sörfőzdében, ahol különleges, német típusú nedűket kóstolhatunk.

Vasárnap

Kezdjük a napot egy kávéval vagy reggelivel (utóbbi bejelentkezéses) a zebegényi Natura Hillben, majd elő a bakancsot, a hátizsákot, és tegyünk egy túrát a nagymarosi Julianus-kilátóhoz! Mikor újra visszaérünk a kisvárosba, beülhetünk a Piknik Manufaktúrába, ahol vacsora közben részesei lehetünk a hely esti kulturális programjainak is.

Hétfő

Keljünk át komppal Nagymarosról Visegrádra, ahol semmiképp se hagyjuk ki a fellegvárat! Innen romantikus autóút vezet át Szentendrére, a művészetek városába. Egy hangulatos belvárosi barangolás után sétáljunk a Duna-parton, és telepedjünk le a Kacsakő Bisztróban!

A cikk megjelnését a DunakanyarGO segítette.