Budapest különösen erős lett specialtykávé-fronton, de valóban csak a kávé minősége számít, ha meginnánk egy feketét? Egy új belvárosi hely rácáfol erre. Ha nem ízlik a kávé, nem kell kifizetni.

A minimalista és/vagy indusztriál stílusban gombamód nyíló specialty kávézók között üdítő kivételnek tűnik a Forest, és szeretne is az lenni. A pult mögött álló Ferenczi Maxim London újhullámos kávézóiban, valamint idehaza a Steamhouse Caféban, Double Shotban és Flat White-ban is megfordult, és bár magas szinten műveli a baristaszakmát, olyan helyet szeretett volna nyitni, ahol a nívós főzetek mellett a hangulat és a körítés is vonzó lehet, és ahova már csak az atmoszféra miatt is élmény beülni. Továbbá, ahol nem néz szúrós szemmel a barista, ha jó sok cukorral és tejjel isszuk a kávénkat, a specialty trend előtti időket idézve. A Forestben tehát nem az ide betévedők „megnevelése” a cél; Maxim egy barátságos, hangulatos enteriőrt álmodott meg nekik, ahol ha nem ízlik a kávé, nem kell kifizetni.

A Forest elnevezés előrevetíti a hangulatot, amibe belecsöppenünk: a tapéta dombornyomott növénymintái, a kakaófák és egyéb növények, valamint a domináns faborítások a természetet idézik meg a belváros közepén, de túlzások nélkül, szolidan (szóval nem hálózzák be gyökerek és indák, amikben hasra lehet esni.) Az ajtó- és ablakkeret faburkolata eredeti, nosztalgikus szocialista stílusban várják a látogatókat, de a villany- és vízhálózattól kezdve minden alapos felújításon esett át a legalább 12 éve kihasználatlanul álló Papnevelde utcai üzlethelyiségben.

Bármennyire is fogyasztóbarát, Maxim az ajtón is olvasható Naked in the Woods szlogenben elrejtett azért egy nyomot, amit csak baristanyelven lehet megfejteni. Az alap presszókávé ugyanis naked, ami valamennyivel nagyobb mennyiségű és erősebb főzet, mint a sima presszó. Koffeintartalma alacsonyabb, mint a dupláé, textúrája, ízvilága ellenben gazdagabb. Egyébként egy londoni kávézóból, a Catalystből érkezik a kávé, akik maguk pörkölik a szemeket. Maxim a felszerelést tekintve is kilóg kicsit a sorból: a népszerű La Marzocco gépek helyett itt egy Kees Van Der Westen-modell fogad, abból is a Mirage verzió, amiből nincs is több Budapesten.

A Forestben az apró részletek is stimmelnek: a logóban látható alak valóban naked (erről közelebbről lehet meggyőződni), és ha a csésze aljára érünk, szintén a logó bukkan fel a kávé alatt. Ez díszíti a hűtőben sorakozó dszúszokat is, ezeket ugyanis Maxim sajtolja hidegen minden reggel a közeli Fővám téri piacon vásárolt gyümölcsökből. Mindenmentes sütik, helyben kisütött croissantok szolgálnak harapnivalóként; a szendvicsekre egyelőre várni kell, akárcsak a hamarosan megnyíló teraszra, vagy a tea spitzer nevű, limonádészerű teakülönlegességre. Addig is mindenkinek ajánljuk a kényelmes, barátságos, szemgyönyörködtető helyet a belváros szívében.