Utolsó előtti napjához érkezett a fesztivál, úgyhogy ha túlélted a hétfői hétindítót, akkor irány a Hajógyári, ahol a rutinos szigetelők régi ismerősei érkeznek ma fellépni.

  • Koncert

A nagyszínpad a nálunk már többször fellépett George Ezrával indít délután. Az angol énekes-dalszerző műsorának egyik csúcspontja minden bizonnyal Budapest című slágere lesz, melyet ha kifelejt a setlistből, aligha hívják meg legközelebb.

Hétfőn este a nagyszínpad fél 8-as sávjába érkezik majd az egyik legnépszerűbb észak-ír indie zenekar.  A Two Door Cinema Club 10 éve alakult, pár éve a BBC a legreményteljesebb brit csapatok közé sorolta a három nagylemezes formációt.

Ugyanitt a szintén régi ismerősként üdvözölt Major Lazerzárja a napot, amely változatos zenei stílusával alighanem a többféle zenét kedvelőket is a placcra csábítja.

Intelligens és elemien egyszerű, felszabadító és lehúzós, hipnotikus és földhöz ragadt. Ezek jellemzőek az A38 sátorban kora este fellépőJagwarMa-ra, melynek produkciója élőben igazán hatásos.

Bivalyerős felhozatallal támad a retró színpad hétfőn: a Desperado és az Ámokfutókegész estére visszarepít a kilencvenes évekbe.

  • Utcaszínház

A Tűzmadarak, a Flame Flowers és a Solstix társulatok közös tűzszínházi produkciója, melyet barátjuk, Farkas Linda váratlan elvesztése hívott életre.  Az előadást inspiráló életmű ritka, mint a fehér főnix.

[embed]https://vimeo.com/134627919[/embed]

Öt fiú, aki csak arra vár, hogy téged szórakoztasson. Akad viszont egyetlen apró, mégsem elhanyagolható probléma, miszerint a fiúk jelenleg azt hiszik, egyedül maradtak a világon. Éppen ezért különös masinájukkal útra kelnek, hogy társaságot találjanak maguknak... A kanadai Machine de Cirque előadása.

  • Játék

A platánfák árnyékába a múlt század fordulójának békés idillje költözik. A közönség szórakoztatására felsorakozik számos célba dobó, lövő és találó játékszerkezet, melyek együttesen oly szórakoztatólag hatnak a közérzetre, hogy érdemes kipróbálni a Karzat színház játékait.

  • Mozi 

Valahol az osztrák határ közelében a semmi közepén áll egy benzinkút. A környéken nincs élet, ami épp kapóra jön egy vállalkozónak, aki lányok svájci futtatásából él, és a tranzitmegállóban nem hívja fel rájuk a figyelmet. A forró nyári semmittevésbe váratlanul toppan be István rég nem látott fia. Ugyanekkor a legújabb fuvar lerobban a benzinkúton és a Svájcba tartó lányok sofőrjeikkel napokra ott ragadnak a két férfival. Az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek. A Kút című filmet vetítik este. 

  • Kiállítás 

Virtuális valóság segítségével hozzák el fiatal autista alkotók műveit a Szigetre. A VRszemüveggel egész kiállításokat járhatsz be anélkül, hogy elhagynád a fesztivál Múzeumnegyedét. A szemüveget felvéve, a külvilágot kizárva, virtuálisan nézheted végig a tárlatot.

A cikk megjelenését a Sziget Kft. támogatta.