Zenei felhozatalát tekintve elég erősnek ígérkezik az előttünk álló hétvége: a csütörtökök és vasárnap közötti négy napból három alkalommal világsztárokat láthatsz Budapesten. Ha kisebb nevekkel és más jellegű programokkal is beéred, arra is van bőven ajánlat.

Csütörtök
Nyáron sem kell lemondanod a színházi programokról: a SpiritSzínház meghosszabbított évaddal várja nézőit egészen augusztusig. A sikerdarabok mellett premierekkel is készülnek. A kellemes hangulatról a zárt, légkondicionált téren kívül hűsítő italokkal és élő zenével gondoskodnak.

A június 15-eiBelvárosiSörfesztiválra a legjobb hazai és import sörök jönnek, ráadásul nemcsak sörből, street foodból is lehet válogatni. A fesztivál ingyenesen látogatható, csak a fogyasztáshoz szükséges fesztiválpoharat kell megvásárolni.

A CapaKözpontbanjúnius 15-étől látható kiállítás a világhírű fotográfus több mint fél évszázados munkásságába nyújt betekintést.
Elliott Erwitt megdöbbentő szituációkat és hétköznapi pillanatokat egyaránt megörökítő képeit gyakran szarkasztikus stílusa teszi sajátossá és összetéveszthetetlenné.Itt a tökéletes alkalom, hogy megízleld Spanyolország konyhaművészetének miniatűr műremekeit: június 15-én jön a Tapas Világnapja. Hogy ne kelljen a kóstolást egy napba sűrítened, június első két hétében a budapesti spanyol éttermek mindegyike ajándék falatokkal kedveskedik a fogyasztás mellé, ahogyan az Spanyolországban szokás.A lengyel swinget latin ritmusok kavarják fel, a magyar népdal spanyol gitáron szólal meg, a dél-amerikai dallamokat pedig többszólamú fúvóskórus kíséri a PONTOON-on csütörtökön.Péntek
Middlemist Red, DJ Palotai, Mayberian Sanskülötts, Deep Glaze, Meteo, Zanziger, The Matter, Muzsik és Volkova, és még sokan mások, valamint bogrács, tombola, chill zóna, a koncertek után DJ-k 4 helyszínen a Tilos Maraton nyolcadik napján.

Végy egy Törökország-mániás lányt, adj hozzá egy gasztroblogot, majd kavard össze gasztroprogramokkal, most a húsmentesség jegyében. Ez a havi menü a NarGourmetnál, annál a blognál, amit TóthÁgi már másfél éve tölt meg eredeti török receptekkel és történetekkel. Ebben a hónapban azonban mindez kilép a virtuális valóságból: Ági közös reggelit, vacsorát, főzést és workshopot szervez. A téma: török húsmentes ételek, a színtér pedig a PANCS Gasztroplacc, egy lakásétterem, a Kozmosz és a Chefparade.

Ha olyan sportágat keresel a nyárra, amelyik nem igényel különösebb felkészülést, netán spártai erőnlétet, cserébe szórakoztat és kikapcsol, egy órára lebontva nem kerül sokba, plusz ha szorult beléd némi tehetség, akár még versenyre is eljuthatsz vele, a te sportágad a minigolf!Izgalmas galopp-, agár- és ügetőfutamokkal, továbbá a lóverseny-játékkal, a Kincsem+-szal vár a KincsemPark.

A szélsebes agarak és lovak mellett gyönyörködhetsz a csodaszép környezetben és a nyári naplementében, ráadásul mindezt Budapest szívében.

Június 16-án, pénteken este 8 órától a Zeneakadémia előtti téren MeláthAndrea,
Liszt Ferenc-díjas, Bartók-Pásztory-díjas, többszörös Artisjus-díjas mezzoszoprán operaénekesnő, valamint a BudapestiVonósokKamarazenekara ad ingyenes koncertet.

Jay Lumen volt az első hazai producer, akinek szerzői albumáról minden dal toplistás lett.

A hazai nagy rendezvények mellett világhírű, legendás klubokban is megfordul, június 16-án viszont itthon fog, méghozzá a CorvinClubban.SzombatHa szereted a meggyet, jó nagy szemű, lédúsat, mosolygósat, látogass ki a Római piacra szombat délelőtt.

Vásárolhatsz még zöldséget, cseresznyét. Vehetsz, akár helyben ihatsz hűsítő joghurtot. A péknél vett kiflihez találsz finom sárgarépa vagy vöröslencse krémet.

Rég elmúltak már azok az idők, mikor nem mertünk beleinni a latteartos kávénkba, hogy ne keveredjen el a minta, és manapság már lassan azon sem csodálkozunk, ha villanykörtét formáló pohárból szippanthatjuk fel a frissítőt. Trendek jönnek és mennek, a fővárosi vendéglátóhelyek pedig ügyesen meglovagolják, vagy éppen megteremtik azokat. A BBQ felelősöknél például jégkásának álcázott rozé megy most, az egyik cukrászdában tölcsérben kínálják a kávét, míg a Duna partján úgy smoothie-zhatunk, hogy a gyümölcsrost mellett a vodka is dolgozik bennünk. Ezek lehetnek a nyár legmenőbb italai.Június 17-én délelőtt budapesti általános és középiskolák állnak majd kötélnek, hogy a BudapestKötélhúzóBajnokságon mérjék össze erejüket. A diákokon kívül a szervezők egyéni résztvevők jelentkezését is várják. A nyertesek sportszerutalvány díjazásban részesülnek.

2017 nyarán néhány hétvégén újra birtokba vehetik a budapestiek a Szabadság hidat.
Itt az első felvonás:
június 17-én koncertekkel, vetítésekkel kezdetét veszi a Szabihídprojekt, egy olyan urbanisztikai, köztérfejlesztési kísérlet, ahol a 2016-os spontán hídfoglalást megpróbálják a városi mindennapok részévé tenni.A Total Dance Festival belépő a '90-es évekbe, már ami a nagy slágereket és a divatdiktátor zenekarokat illeti. A fesztivál olyan fellépőket hoz el, mint a londoni Five vagy a 2 Unlimited, a magyar kedvenceket pedig többek között a Betty Love és a Splash is képviseli.

A GoodCharlotte tekintélyes, hatlemezes diszkográfiát tudhat maga mögött. A kalsszikus slágerek mellett biztosan sok újdonságot is hallhatsz majd tavaly megjelent albumukról június 17-én a BudapestParkban.

Napjaink egyik legizgalmasabb és legszerethetőbb énekes-dalszerzője, a dán Alex Vargas kétség kívül az idei év egyik legnagyobb popzenei szenzációja lesz. A Vagabond egykori frontembere, az Above & Beyond egykori vokalistája és társ dalszerzője nyári fesztiválturnéját szakítja meg első magyarországi koncertjével.Vasárnap
A vasárnapi Napforduló Jógafesztiválon egész nap lesznek jógaórák, zene és családias hangulat, szóval érkezhettek gyerkőcökkel is, főleg, hogy nekik gyerekjóga órákkal készülnek, hogy a nagyok is nyugodtan gyakorolhassanak.

Reggel egy 60 perces jógagyakorlással indíthatod a napot, majd StahlBarbara és HavaiGábor akusztikus zenei kíséretével egy egészséges brunch menüt fogyaszthatsz el a Pázsit Étterem napfényes teraszán.

Vigyél plédet, sütit, nasit, üdítőt, vagy játékot, de természetesen táncolhatsz is, ám ha csak ejtőzni szeretnél egyet a fűben, azt is megteheted a vasárnap délután 14 órakor kezdődő pikniken a Kopaszin. Június 18-án is várnak mindenkit az Erzsébettéren, a WAMP-on, ahol igazi strandhangulatban élvezheted a napütést, akár a medence partján lábat lógatva vagy a füvön barátokkal piknikezve.Szintén ezen a napon a Green Day a Papp László Sportarénában csap a húrok közé. A zenekar legutoljára még 2005-ben járt Budapesten, az American Idiot koncertturné keretében.