Svédasztalos reggelivel, korrekt adagú ebédmenüvel, á la carte ebéd- és vacsoraajánlattal, valamint izgalmas borszelekcióval és a tételeket kísérő tapasokkal indított az Antré a Király utcát és a Paulay Ede utcát összekötő passzázsban. Így az udvar az izraeli street food, az olasz pékség és trattoria mellé egy elegánsabb találkozóhellyel bővült. Az Antré ugyan kezdéstől zárásig lefedi a napot, nem tolakodik és nem akar többnek sem látszani. Ebédidőben jártunk náluk és a távlati tervekről is kérdeztük őket.

A Király utca és környéke 2017-re nyugodtan mondhatjuk, hogy szépen megtelt: a csak éjjel finom gyrosostól egészen a gourmet konyháig mindent megtalálunk itt. A kereslet-kínálat egyensúly jól működik, ahogy a természetes szelekció is: a gyengébb szereplők hamar kiesnek a pixisből. Speciális helyzetben van a Centrál Passzázs, mert többnyire az áthaladók használják, akik így vágják le az utat. Az épületegyüttes szállóvendégei is jól ismerik, valamint a csütörtöki esti piac miatt telik meg legtöbbször élettel. Működik itt egy Hummus Bar, a Panificio il Basilico legnagyobb egysége olasz étteremmel, pizzázóval, pékséggel és a Gödör Klub is itt éledt újra. Bisztró jellegű, fiatalosan elegáns hely szerepét pedig mostantól az Antré tölti be.

Az enteriőr szellős és modern, szerencsére egészen sok zöld felülettel, ami üdítően töri meg a barna-fekete dominálta teret, Tipikusan olyan bisztró, ami éppen megfelelő lehet délutáni találkozóra egy fontos üzleti partnerrel, de az esti borozás is ugyanúgy működik. A tervezés ahhoz a Mashroom Design-hoz köthető, akikhez a nemrég bemutatott Dealogic iroda is. A szerviz külön szót érdemel, mert nagyon odafigyelő és értő a kommunikációjuk - ez is fontos szempont, ha egy egész estét eltöltenénk valahol.Pataki Márk a konyhafőnök és nemzetközi bisztókonyhának mondanánk első benyomásra az Antré kínálatát. Elhelyezkedése miatt jócskán találunk magyaros ihletésű, vagy éppen klasszikusabb fogásokat is. 1750 forintért már megebédelhetünk, ami a környéken átlagos árnak mondható, cserébe pedig előételt és főételt kapunk, változatosan. A fogások nem térnek el az á la carte ajánlat vonalától, ez pedig jó üzletpolitika. Mi grillezett fokhagyma veloutét és BBQ-bordát ebédeltünk, háromszor sült krumplival.

A fix ajánlatból kacsamájválogatást rendeltünk birsalmával (2420 forint), ami szuper pékáruval érkezett és a körítésképp megjelenő gyökérzöldségek is jól működtek. Főételként sertésszűz saltimbocca kecskevajas polentával (2920 forint) is jó választás lehet, de ugyanúgy találunk az étlapon Budapest bélszínt, mangalicakarajt dödöllével és gyöngytyúkpaprikást is.Érdekes felütése az Antrénak Pethő Tamás szakmai felügyelete is: ő volt az, aki a múltban életre hívta a Copita borbárt és a Solerát is, melyek spanyolos vonalon mozogtak. Ez a spanyol hangulat itt is megjelenik: egyrészt a bor- és pezsgőválasztékban, másrészt a delikátpultban készülő kis tapasok, falatkák tekintetében. A borbár részleg most a furmint februárral fog jobban bemutatkozni. Hegyaljai borokkal, élő zenével és klassz falatokkal.

Antré

Facebook



Cím: 1061 Budapest, Király utca 8.


Nyitvatartás:

Hétfő - Vasárnap 07:00 - 00:15