Két nappal meghosszabbodik a hétvégéje azoknak a szerencséseknek, akiknek nem kell dolgozniuk hétfőn és kedden. A szokásos, nemzeti ünnephez kapcsolódó események mellett buli-, sport- és fesztiváljellegű programok várnak a fővárosban maradókra.

Hétfő
Egy hely, ahol találkozik a múlt és a jövő édessége. Egy hely, ahol minden felnőtt újra átélheti, milyen érzés volt gyerekként kakasos nyalókával a téren ücsörögni, s megtapasztalhatja, milyen érzés a mai kor gyerekének kézzel gyártott marcipánkülönlegességeket majszolni.

Édességkóstolóval, gyerekprogramokkal (arcfestés, bohócelőadás), s különleges koncertekkel várnak a Retro Édesség és Marcipán Fesztiválon.

Ha szeretnél a Budapest Bike Maffiiával tekerni, szendvicseket készíteni, sok-sok gyümölcsöt csomagolni és a rászorulóknak kiszállítani, menj el a következő alkalomra hétfőn az Élesztőbe!

A csomagolás, szendvicskészítés kb.

másfél órát vesz igénybe, utána irány a város és a tekerés.

Szilasi László a kortárs magyar irodalom egyik legizgalmasabb „képlete”: József Attila-, Déry Tibor-, Bródy-, Mészöly Miklós- és Rotary-díjas prózaíró, tanszékvezető egyetemi tanár, irodalomtörténész, esszéista, a régi magyar költészettörténet, a 19. századi magyar regény és a kortárs próza tudós kutatója. Rendhagyó vendéghez rendhagyó zenei közreműködő illik: a zenét az ofszet gépmesterből zenei szerkesztővé, újságíróvá, 1995-től pedig a Tilos Rádió és az EST Fm népszerű DJ-jévé avanzsált djArab szolgáltatja a MüPában.

A tavalyi elképesztően sikeres Nemzeti Elektró buli idén sem maradhat el.

A naptár úgy hozta, hogy nemzeti ünnepünk előestéje éppen hétfőre esik.

Így okosan összeállt a Monday Session csapata az elektrós Syrup különítménnyel, hogy a mélyen old school alapokkal bíró motorvárosi elektró vonalon pörgessenek a hétfőn breakelőknek.

Az estén
fellép a budapesti elektró történelem két ikonja Isu & Tégla, SEMATIC4 (Ozon álnéven), a veteránnak számító Mesterházy és Atomik, és természetesen a Monday Session házigazdái.

Március 14-én újra ellepik a főváros harcosai a Corvin Club nagytermét, hogy egy sokszínű line up mentén töltsék fel a főváros egyik legundergroundabb szórakozóhelyét.

A hangzássor így a berlini house-tól egészen a legkarcosabb technóig fog terjedni, amelyről ezúttal Manek, Zvezda Beta, James Cole & Shabaam, Metha, Igor Haluskin & Balna fog gondoskodni.
Kedd

Ha kimozdulnál a fővárosból, és Budapest környékére kirándulnál a remélhetőleg már kellemes tavaszi időben, akkor két Duna-kanyar környéki helyet ajánlunk: Szentendrét és Zebegényt.

A nemzeti ünnep programja a szokásos: zászlófelvonás lesz a Kossuth téren, díszünnepség a Múzeumkertben, családi programok a Budai Várban, valamint állami kitüntetések ünnepélyes átadása, illetve szabadon látogatható a Parlament. A Magyarság Házában egész napos családi programok várnak, huszárhagyományok dallal, tánccal, ügyességi játékokkal, a Mi, magyarok kiállítás pedig ingyenesen látogatható. A Várkert Bazárban szintén több kiállítás tekinthető meg ingyenesen, aki pedig elmegy a PIM-be március 15-én.
forradalmi reggae, gengszterrap és bordal-dzsesszre számíthat.

2016-ban újabb színpadok és programok nyílnak a mozogni vágyók előtt, ez lesz a tavasz egyik legnagyobb aerobik eseménye Magyarországon. A Nagyszínpad mellett ismét kinyitja kapuit a Mozgástrendek csarnok, a Body&Mind terem, tovább bővül a funkcionális trainingek és a saját testsúlyos edzések választéka is. Így a férfiak számára is számos programot biztosít a 10. Coca-Cola Testébresztő Fitnesznap.Amennyiben érdekel, melyik volt az első – legjobb film kategóriában – Oscar-díjra jelölt film, melynek afroamerikai rendezője volt, vagy kíváncsian tekintesz egy olyan alkotásra, melyben komoly szerepet osztottak egyszerre Mariah Carey-re és Lenny Kravitz-re, vagy csak a forradalom napján – a négy napos pihenő végén – szívesen beszélgetnél egy sziruposnak semmiképpen sem nevezhető anya-lánya kapcsolatról, akkor a Pótkulcsban a helyed kedden.