Egy régóta megoldásért kiáltó problémát próbálnak orvosolni a Food Not Bombs tagjai, akik a piacokon szedik össze a megmaradt és kidobásra szánt, de még használható élelmiszereket, és ebből főznek meleg ételt hétvégente a rászorulóknak. Most egy 2 napos fesztivált is szerveznek, zenekarokkal, bulival.

A Food Not Bombs egy vallásoktól és pártpolitikától független nemzetközi szerveződés magyar csoportja. A mozgalom keretében kidobásra szánt élelmiszerekből vegetáriánus és vegán ételeket készítenek, és ezeket rászorulók számára osztják szét. Céljuk felhívni a figyelmet a szegénység, a hajléktalanság és az élelmiszerpazarlás ellen. A csoport tagjai a Fehérvári úti piacra és a Fővám téri vásárcsarnokba járnak szombatonként, és elhozzák a kidobásra ítélt, de még felhasználható zöldségeket, melyekből vasárnaponként az Élesztőben ételeket főznek.

Most február 26-27-én egy eseményt szerveznek Louder than Bombs! FNB Budapest Support Festival néven, 2 nap alatt, 2 helyszínen várják a támogatásokat, melyek tulajdonképpen egy bulibelépőnek is felfoghatók, hogy 2016-ban is működhessenek. Az első napon, február 26-án a Müsziben várják a bulizni és jótékonykodni kívánókat, ahol a Mudpie, a Camp Koala, a Wroongg, a Blackmail, a Böiler, a Rákosi, az Exterminating Angel, a Hanoi, a Tango Underground és a Diskobra lép színpadra.

A fesztivál második napján olyan előadók lépnek fel a Kuplungban, mint a Deo - Duo azaz Senior Hal és Gajda Mátyás a Fish!, Barbi & Jancssó a Blahalouisiana zenekarokból és Zanzinger, valamint a British Mood DJ-i, hogy zenéjükkel ők is beleadjanak a „közös üstbe”. A sokféle zenekarral és a színes fellépőkkel a nyitottságot szeretnék kommunikálni, és az éhezők, rászorulók megsegítésére buzdítani az embereket. A szervezők készülnek továbbá egy olyan infopulttal is, ahol FNB Budapest pólót és táskát vehetünk, és megkóstolhatjuk vegán burgerjüket és szejtános ételüket is.

Kezdés: 21:00, a belépő pedig az ajánlott adomány: 1000 Ft.