Farsangi időszak lévén jó néhány jelmezes partit tartanak városszerte, de ha nincs kedved beöltözni, ugorj be Stifler bulijába. Vagy a Cultivóra. Vagy a Hold utcába. Vagy az Akváriumba. Vagy a tévé elé.

Csütörtök
2016 februárjában már hetedik alkalommal állnak csatasorba a furmintok, hogy meghódítsák a borbarátokat. A furmint szempontjából koncentrált hónapban szerte az országban, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők állítják majd a középpontba ezt a szőlőfajtát. Az egész februárban tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Nagy Furmint Február kóstoló lesz, amelyen 2016-ban jelenlegi állás szerint közel százötven prémium furmintot lehet majd megízlelni.

A farsangi vigadalommal együtt érkezik a hagyományos csehfilmkarnevál is. A Toldi moziban február 3-7. között bemutatják az aktuális cseh filmtermés legjavát, valamint egy retrospektív sorozattal köszöntik a rendszerváltás utáni cseh filmgyártás egyik legsikeresebb párosát, apát és fiát, Zdeněk Svěrák és Jan Svěrák alkotókat.

Annak ellenére, hogy a pálinka fontos részét képezi a budapesti vendéglátásnak, mégsem bővelkedünk az erre berendezkedett helyekben. Erre talált ki egy nagyon találó koncepciót a Kazinczyutcában nyílt 5 cl nevű hely, ahol igen kreatív, új megoldásokkal szeretnék terjeszteni a kulturált röviditalozást, nem csak a környéken bulizó külföldiek körében. A helynek még ugyan nem volt hivatalos megnyitója, de ennek ellenére már látogatható.

A Müpában már rendszeressé váló, egyre népszerűbb kínai újévi hangversenyek 2016-os programja példaértékűen mutatja be a hatalmas ország különböző tájainak, népcsoportjainak tradicionális zenéjét, a máig is használatban lévő hagyományos hangszereket, valamint a kínai és a nyugati zene közötti, egyre erősebb kapcsolódási pontokat.

Az év első Cultivója a sikeresnőkről szól. Olyan hölgyekről, akik komoly eredményt értek el az üzleti életben, és akik munkássága önállóan is nehezen préselhető bele egy estébe.

Az esemény nem csak a meghívottak, de a moderátor miatt is különleges, hiszen újra a Cultivo színpadán láthatjuk GalambosMártont, a Forbes Magyarország főszerkesztőjét.

Vendégek:

Blaskó Nikolett (ACG Reklámügynökség, RubintRéka (életmódszakértő, üzletasszony, StahlJudit (műsorvezető, üzletasszony)Péntek

Téli ízek, vendégséfek, régiós éttermek és toptermelők egy teljes hétvégén át a Belvárosi Piacon!
Már a Hold utcai bejárat előtt vodkabár, kávépiaggio, bográcsban halászlé várja az érkezőket.

Bent a földszinten közösségi standon készítik a piaci ételeket a meghívott éttermek és séfek, s persze a galérián is minden nyitva lesz!

Igazi nyüzsgő, késő estébe nyúló evőnapokra számíthatnak a résztvevők, izgalmas fogásokkal, sok pezsgővel, zenével és garantáltan jó hangulattal, sőt, a hideg miatt sem kell aggódni! Különleges gasztrofotó-kiállítás is nyílik a hétvégén, amely május végéig tekinthető meg, s a közönség is szavazhat a kedvencekre.

Ismét egy próbát tesznek a szervezők, azaz valami olyannal készülnek a vendégeknek, amiben még nem volt része senkinek Zebegényben.

Két szakavatott ember vezényli le a disznóvágást, de bárki aktívan részt vehet a teendőkben, vágnak, pörkölnek (szőr lesz bőven), töltenek, darálnak, Teknőt kazettáról hallgatnak (se), finomakat esznek, isznak és egy nagyot lazítanak. Ez a terv.Ha van igazán őrült és zúzós brigád a műfajban, az a Dope D.O.D. A csapat februárban visszatér Budapestre, hogy egy rég várt klubbuli keretein belül megmozgasson benneteket a DürerKert nagytermében. Van még kérdés?

Február 5-én Felix Jaehn, a világszerte óriási sikernek örvendő fiatal tehetség érkezik egyenesen Hamburgból a HelloBaby lemezjátszói mögé.

A mindössze 21 éves Felix tehetsége már korán megmutatkozott, hiszen már 18 évesen helye volt a Ministry of Soundban és a Pacha Clubban!

Nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az Ain’t Nobody (Loves Me Better), Book of Love, Eagle Eyes, valamint OMI Cheerleader című dalából készült remixe, melyeket milliók hallgatnak.

Jelmezbált rendeznek pénteken a '80-as és '90-es évek legjobb és legrosszabb zenéivel a G3-ban! Lesz C64, tombola, csocsó, zsírosdeszka, Traubi, Márka, Kőbányai Világos, rajzfilmek, ping-pong.

Beöltözni természetesen nem kötelező, de megéri, mert a legjobb jelmezes jutalma idén is egy havi bérlet a G3-ba.

Itt az űrfarsang, öltözz fel bármilyen űrdivat szerint, lehetsz Pirx kapitánytól kezdve HanSolón keresztül Mr.

Spockig bárki, bármelyik galaxisból, bármilyen bolygóról származó, bármelyik fajhoz tartozó űrlény, de lehetsz sima űrhajós is, lényeg, hogy valahonnan az űrből gyere. Hajrá E.T.-k és Darth Vaderek, Gagarinok és Farkas Bercik, várnak benneteket a Mikában!Szombat

Mindig is vágytál arra, hogy egyszer részese legyél egy legendás amerikai házibulinak, ahol főszerepben a sör és a minden sallangtól mentes megőrülés áll?!

Most szombaton a Bestiában megszervezik neked a házibulik koronázatlan királyának, Stiflernek a partiját, ahol két dolog biztos: állni fog a bál, és sosem fogy el a sör!

A 2015-ös jubileumi év volt a Kerekes Band életében: huszadik életkorába lépett a zenekar, amit erős évvel ünnepeltek meg: telt házas bulik, Argo 2 filmzenei album, WOMEX showcase koncert, aminek hatására most külföldi koncertturné formálódik.A 20 éves zenekar azonban továbbra sem pihen. Az EthnoFunk betyárjai jelenleg Back To Folk című, új nagylemezükön dolgoznak, amiről egy-két számot már az Akváriumba is elhoznak.

Az izlandi elektronikusszcéna egyik legismertebb képviselője a ’95 óta működő GusGus zenekar. Már a magyar közönségnek is számtalanszor bizonyították, hogy egy dögös, fagyos, mégis táncos és mindig érdekes produkcióról van szó, amelynek egyik alappillére volt Stephan Stephensen, azaz President Bongo. A karizmatikus énekes a kezdetektől volt a népszerű zenekar producere, így ízlése és hozzáértése vitathatatlan. Önálló szettjében a legmenőbb, legdögösebb zenéket válogatja össze a világ legkúlabb klubjaiban, és mindenkit azonnal a táncparkettre parancsol. Lesz technó, house és bármi, ami épp ennek a zenei géniusznak az ördögi agyába ötlik.

D’julz már '92 óta aktív tagja az elektronikus zenei szcénának Franciaországban.

Hosszú karrierje alatt természetesen bejárta a legnagyobb klubokat (fabric London, Panorama Bar Berlin, Amnesia Ibiza, DC10, Circoloco) és fellépett már minden számottevő fesztiválon. D'julz-ot ezen az estén a Nigel Sorter és Andras Garay által közösen éltre hívott, Disqrate klubestje keretében hallhatjuk Budapesten.

Töltsétek február 6-a éjjelét is FischerIvánnal, süppedjetek bele a babzsákok kényelmébe, és engedjétek, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar újra elvarázsoljon benneteket a Midnight Musicon!Vasárnap

Míg nyáron általában egy tengerparti nyaralással, egy strandolással megoldjuk a pihenést, télen egy kicsit kevesebb lehetőség áll rendelkezésünkre. Szerencsére azonban a város tele van spa- és wellness-szolgáltatásokkal, amelyek egymásra ráígérve versengenek azért, hogy náluk akarjunk újjászületni. Úgy döntöttünk, hogy engedünk a csábításnak, és felkeresünk közülük néhányat a legkisebbtől a legnagyobbig, ahol a relaxálás és a kényeztetés legkülönbözőbb formáival találkoztunk. Egyébként a közelgő Valentin-nap miatt is érdemes tanulmányozni a felhozatalt.

A Budapest Secret Cinema legújabb rendezvényeit egy csodálatos alkotónak, az anime legnagyobb mágusának, Hayao Miyazakinak szenteli. Szombatra már minden jegy elkelt – éppen ezért a szervezők rögtön dupláznak: február 7-én, vasárnap is 18 órakor veszi kezdetét a mese az AnKERT-ben – amikor is zsinórban levetítik a mester három legnépszerűbb alkotását.

Szinte észrevétlenül küzdötte fel magát itthon az NFL a legnézettebb sportközvetítések közé. A hype-ot kihasználva Budapest-szerte meghosszabbodik néhány vendéglátóhely vasárnap esti nyitvatartása, hogy a CarolinaPanthers és a Denver Broncos San Francisco-i meccsének élő közvetítéséből közösségi programot csináljon. Összegyűjtöttünk 10 helyet, ahol társaságban tombolhatsz egy-egy sikeres interceptionnek vasárnapról hétfőre virradóra.