Sörfesztiválos hétvége előtt állunk, úgyhogy aki odavan ezért a hűsítőért, ne nagyon szervezzen más programot az elkövetkezendő napokra. A többieknek is tudunk ajánlani ezt-azt: reggelit a rakparton, Scootert, pikniket.

Csütörtök
Idén első ízben rendezik meg fővárosunk szezonnyitó sörfesztiválját a Budapest egyik új színfoltjának és közösségi negyedének számító Corvin sétányon.
A négy napon át tartó rendezvényen a magyar és környező országok kézműves, valamint kisüzemi söreivel, halk, ám annál szórakoztatóbb élő zenével, valamint a malátához és kifejezetten a sörhöz kapcsolható kulináris érdekességekkel várnak titeket.

Itt a

francia gasztronómiai programsorozat következő állomása!

Május 14–16.

között a

Loire-völgy (Pays de la Loire) gasztronómiai régiójának ételeivel várnak

mindenkit. Két menü autentikus és átdolgozott formában – az ételek külön-külön és egyben, hétfogásos menü formájában is kérhetők a Larus Étteremben.

Az utcán a borbélyok klasszikus piros-fehér-kék színei, bent a fa, a fekete és a piros uralkodnak, na meg a laza hangulat. A falon a macsó tárgykultúra egy-egy darabja, a helyiségben hatalmas kanapé. A vágás profi és precíz, közben nyugati parti hiphop szól, a bolt neve mégsem ezért lett West Coast, egyszerűen csak annyit takar, hogy a Dunától nyugatra van. Ha esedékes, ugorj be hozzájuk szakállat/frizurát igazítani, mi megtettük a héten.

Harmadik alkalommal rendezi meg a Design Terminál a régió legnagyobb 3D-nyomtatással foglalkozó fórumát, a Budapest 3D Printing Days eseménysorozatot. A változatos szakmai programok mellett a nagyközönség is kipróbálhatja az új ipari forradalmat ígérő technológiát.

Május 14–16. között a budapesti Akvárium Klubban huszonöt cég mutatja be innovációit, vezető nemzetközi szakértők tartanak szakmai előadásokat, és a látogatóknak lehetőségük lesz felfedezni és kipróbálni a legújabb fejlesztésű 3D-nyomtatókat és -szoftvereket.

Amerika? '50-es évek?

A rock and roll fénykora? Ha valódi időutazásra nincs is egyelőre lehetőség, a MysteryGang legénysége mégis jó pár éve – egészen 1998 óta – kísérli meg a lehetetlent, méghozzá kirobbanó sikerrel. Kevés náluk autentikusabb banda létezik az országban, mely játsszon klubban vagy szabadtéren, nagy fesztiválon vagy kisebb összejövetelen, garantáltan felidézi az egykori rockabilly partik fergeteges világát. Hasonló ereszd el a hajam mulatságra számíthatunk május 14-én is, amikor a Barba Negra Track színpadán perdít táncra mindenkit a három teljesen hiteles tetovált jampec, azaz Egri Péter, Paszinger Zoltán és Tamási László alkotta trió.
Péntek

Reggelizni jó, de együtt még jobb, és ezért még korán kelni is érdemes. Reggelizz úgy, mint egy király, élvezve a város egyik legjobb kilátását a Lánchíd pesti hídfőjénél, a rakparton szombaton!

A 6. Belga Sörfesztivál újdonsága lesz a tölgyfa hordóban érlelt világos ale, a Cornet is. A hordós érlelésű sör 8,5%-os alkoholtartalommal rendelkezik, telt, friss és gyümölcsös karakterű, vaníliás felhangokkal.

Az újdonságok mellett a pultokból idén sem hiányozhatnak a közkedvelt klasszikusok. A Bálnában 196-féle belga sört, köztük 50 csapolt sört kóstolhatnak a látogatók péntektől vasárnapig.

2015-ben már harmadik alkalommal rendezik meg a Belvárosi Sajtfesztivált, mely május 15–17. között várja a sajtcsodák szerelmeseit a Vajdahunyad váránál.

A fesztiválon felvonultatják a legjobb hazai és nemzetközi kézműves sajtokat a legfinomabb borokkal, pálinkákkal, kézműves sörökkel karöltve és minden olyan minőségi, hazai termékkel összhangban, mely a sajtkultúrával szorosan összefügg.

James Holden, a megkerülhetetlen. Muzikális tehetségét gyakran a modern kori Mozartként aposztrofálják. Egykori punk, később diplomás matematikus, majd zenész. 2014-ben számos médium választotta meg műfajokat és korokat átölelő aktuális albumát (Inheritors) az év legjobbjaként. A brit zseni hangzása érettebb és eklektikusabb, mint valaha: Érzelmesen katartikus, kortalan mesevilág, zenei költészet mesterfokon. Pénteken az A38-on csíphető el.

Május 15-én éjjel ismét Artmozik éjszakája! Péntek este 6-tól másnap reggel 6-ig négy fővárosi moziban (Művész, Puskin, Toldi, Tabán) pörögnek a filmek megállás nélkül, valamennyi teremben. A rendezvény karszalaggal látogatható, amely ez idő alatt valamennyi mozi összes előadására belépésre jogosít.Május 15-e valódi csemegének ígérkezik a technorajongók számára. A Tesla soron következő két vendége egyszerre meríti ki az „egzotikus szépség” és a „eszméletlen jó dj” kategóriákat. E két hölgy a szakmájának két megkérdőjelezhetetlen tehetsége. Az ausztrál származású – Budapesten már jól ismert – Bella Sarris mellett Richie Hawtin és az Enter is letette a voksát, míg az orosz Vlada mögött olyan brandek sorakoznak, mint az ARMA17, a Propaganda és a Rodnya.
Szombat

Lágy hullámok, lazító jóga, finom reggeli, vidám társaság, pörgős zene és tánc, relaxáló masszázs, napsütéses szombat délelőtt.

Kedvenc napindító bulid most vízre száll, hogy egy hajó fedélzetén élhesd át az energizáló és egész napra mosolyt csaló Pest-hajnal-hangulatot!

Jógáztál már hullámzó hajón? Buliztál már délelőtt egy hajó fedélzetén, miközben megkerülöd a Margitszigetet? Reggeliztél már a legjobb barátaiddal egy napsütötte fedélzeten, társasozás közben? Most megteheted, és még sok minden mást is!

Május 16–17-én, az ICOM múzeumi világnap alkalmából már 20. alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum a Múzeumok majálisát.

A Múzeumkertben idén 107 múzeum mutatja meg, milyen lesz a jövő múzeuma, milyen egy élő fényképalbum, hallhatsz a Seuso-kincs vagy a műkincs-kereskedelem titkairól, de készíthetsz etnotrikót, hulladékból kreatívkodhatsz, és életre kel Süsü, a sárkány is.

Szombaton ott lesz Rutkai Bori, a nagyobbak pedig este hét órától a Group’N’Swing, majd Dj Panda társaságában majálisozhatnak.

Május 16-án újra CityMatiné!

Szokásukhoz híven egy kis csavart mindenképpen szeretnének azért most is belevinni.

Ezúttal nem fogják elmondani, hogy hol is lesz a következő állomás, még az utolsó pillanatban sem.

Ott lesz a Cadenza Music egyik császára, Cesar Merveille is, csak hogy rátegyenek még egy lapáttal.

Természetesen a jól megszokott rezidens banda is elhozza a legfrissebb szelekcióját, lesz egy csomó fenyítős hauz Captain Knucklestől, mesél az erdő Dj Sobekkel, és verethetsz decensen a Monolit fiúkkal.

Süti és kávé a rakparton, finom falatok egy mozgóárustól, hatfogásos vacsora a nappalidban – te milyenre terveznéd, és mit kínálna az általad megálmodott ideális étterem? Minél ötletesebb, színesebb az alapötlet, annál több érdeklődőt vonz! A fő cél azonban nem a meghökkentő különcség, inkább olyan éttermet alakíts ki, amelyet te is szívesen kipróbálnál a Restaurant Dayen!

A Scooter története során világszerte több mint tizennégymillió albumot adott el, és nyolcvannál is több nemzetközi elismerést gyűjtött be.

H. P. Baxxter és csapata szombaton újra a fővárosba látogat, a Budapest Parkba hozza el megint a '90-es éveket és a dobhártyaszaggató hangzást.
Vasárnap

A Konyhakör meghívja a bohémokat és a mosolygyűjtőket az első közös pezsgős reggelire, amelyet kezdésként a SzendzsoReggeliző Kávézóval karöltve készítenek fűben ülve, a város felett. A finomabbnál finomabb falatokat egy klasszikus Barkasból fogják kiszolgálni, miközben Endre énekelni fog nekünk.

Szeretnél vasárnap Budapest legmagasabb tetőteraszán bulizni?! Május 17-én – először ebben a szezonban – megrendezik a főváros legmagasabb nappali buliját, a Sundaze-t a 360 Bar és Lavalava közös szervezésében.

Az első napsütéses vasárnap délutánon a vendég lesz az ausztrál dj és producer, Andy Hart, a Voyage Records alapítója.

Táncos hétvége után szükség van egy kis közös pihenésre is.

Egy közös piknikezésre invitálnak titeket. Mindenkit szeretettel várnak, vigyétek magatokkal a barátotokat/barátnőtöket, férjet/feleséget, gyerkőcöt, anyut/aput, és napozzatok együtt a szigeten az I Like Pie pikniken!