Gasztrofesztiválok uralják a hétvégi programkínálatot: pálinkák, péksütemények, food truck-os kaják, és pezsgők csábítanak enni-inni a Budai Vártól a Városháza Parkig. Szerencsére az időjárás kellemesnek ígérkezik mindezekhez.

Csütörtök
A 2015-ös év sem telhet el a mára már hagyománnyá vált Lágymányosi Eötvös Napok nélkül. Budapest legnagyobb ingyenesegyetemi fesztiválja.

Változatos programok, neves fellépők, hatalmas bulik, utánozhatatlan hangulat!

A négyszólamú jazzéneklés legjobbjaiként ismert Grammy-díjas énekegyüttes, a New York Voices, a magyar származású jazzdíva, Natalie Williams és Lisa Simone a Müpa Jazztavasz fesztiváljának főszereplői május 7. és 9. között.

Az eseménysorozat idén a vokális találkozások jegyében telik, ugyanis a külföldi fellépőkhöz magyar zenészek és énekesek is csatlakoznak.

Belépődíj és kerítések helyett nagyobb alapterületen, több kiállítóval és párlat-kavalkáddal várja vendégeit a jubileumi Budapesti Pálinkafesztivál.
A VárosházaParkban május 7-10. között ezúttal az almáé lesz a főszerep.

A jubiláló fesztivál idén ingyenesen látogatható, hiszen a szervezők úgy döntöttek, hogy ebben az évben belépődíj és kerítések helyett minden helyet a pálinkának szentelnek, így nagyobb alapterületen még több kiállítónak lesz lehetősége bemutatni pálinkakülönlegességét.

Mostanában szinte minden hétre jut egy újonnan nyíló specialtykávézó, amely azt mutatja, hogy van rá kereslet, és a vendéglátósok is szívesen fektetnek pénzt és energiát abba, hogy koffeinnel szálljanak be a gasztroforradalom fel-fellobbanó utóvédharcaiba. A legújabb játékos Budán, a Kolosy tér környékére ásta be magát, és Cafe Five névre hallgat. Átszeltük a folyót, hogy meglátogathassuk, kövesd a példánkat.Péntek

A Food Truck Show rendezvény elsődleges célja, hogy egy időben egy helyen mutassa be a jelenleg hazánkban elérhető, kibérelhető, minőségi, önállóan mozgásra képes vendéglátó járműveket.

A rendezvény révén próbálják bemutatni merre halad a mozgóvendéglátás manapság, ahol az év food truck-jét is megválasztják a közönség szavazatai alapján.

Rosék, gyöngyözők, habzók, pezsgők,nyárköszöntő gesztenyevirágzás, street food,Boggie és a Mary PopKids - majális, kicsit másképp a Gesztenyéskertben.

A belépés díjtalan, a koncertek ingyenesek, a borkóstolás feltétele a Rosalia logózott kristály fesztiválpohár megvásárlása a helyszínen. Jó lesz!

Végre! Közel fél év után újra teljes kiőrlésű, egész estés halkoncert a fővárosban: egy kislemeznyi új dal és egyben az új dobos, Dáci bemutatkozása a legforróbb alapslágerekkel.

Az este vendégei a Fish! barátja, a Csakazértis zenekar, akik búcsúkoncertjüket tartják. Sírva mulatás, bugyi és szem nem marad szárazon a Barba Negra Trackben!

Az ember, aki zenei alázatával és tehetségével meghódította a világot. A kortárs zeneszerző aki lenyűgöző zongorajátékával megmutatta a fiatal generációnak, hogy miben rejlik a klasszikus zene varázsa.
NilsFrahm néhány év alatt a teljes ismeretlenségből világszerte tízezres tömegeket megmozgató valódi előadóvá lépett elő. Jelleme, varázslatosan virtuóz játéka szüntelenül nyűgözi le a szakmát és a közönséget egyaránt. Az Interkosmos szervezésében májusi turnéjának budapesti koncertje a 2015-ös nyár egyik kiemelt rendezvénye lesz.

Szilveszteri lovis vagy? Nem tudod, mi a különbség a zsoké és a hajtó között? Innál egy jó koktélt és közben fogadnál a barátaiddal egy-egy futamra? Akkor a Lóverseny az éjszakában kéthetente jelentkező pénteki rendezvénysorozaton a helyed! Májustól új arcát ismerheted meg a Kincsem Parknak, ahol egyszerre élvezhetsz galopp-, ügető-, és agárversenyeket, kezedben koktéllal szurkolhatsz, fogadhatsz és bulizhatsz hajnalig a szabad ég alatt.SzombatTavaly Magyarország EU-csatlakozásának tizedik évfordulójára tíz kilométeres futóversenyt szerveztek. 2015-ben, az EU-tagság tizenegyedik évfordulóján egy kilométerrel hosszabb lesz az útvonal, amely – csakúgy, mint 2014-ben – a főváros legszebb részeit érinti. Nemcsak a versenyzőket, hanem a futva várost nézni vágyókat is várják.

Minden eddiginél gazdagabb programmal és kínálattal várják az érdeklődőket a Kenyér- és Péksütemény-fesztiválon a Budai Várban!

Május második hétvégéjén immár negyedszer sorakoztatják fel az ország legjobb kenyereit és péksüteményeit a Budai Vár Savoyai és Halászó Fiú teraszán, lehet válogatni a híres pékek és pékségek termékeiből, meg lehet kóstolni az egyes tájegységek jellegzetes édes és sós finomságait!

Eltelt egy újabb év és elérkezett a Kiosk 2. szülinapja!

Ezt a jeles napot egy hatalmas bulival szeretnék megünnepelni és mivel annyira szeretik a tematikus bulikat, most sem maradhatnak téma nélkül!

Az idei év első tematikus bulija a Hippieness lesz! Szedjétek elő a lehető leglazább hippiruhákat, fonjátok be a hajatokat és dobjatok fel egy óriási napszemüveget, mert a boldogság szigetén a megjelenés kötelező!

Az immár kultikus Bëlga formáció idén egyszerűen eláraszt bennünket jobbnál jobb kezdeményezésekkel, ezek közt a legnagyobb durranásnak ígérkezik, amikor május 9-én a Budapest Parkban lép fel a „Bëlga-mag”. Ezúttal azonban valódi, élő zenekar kíséretében, hogy még gyönyörűbbé tegye az egyébként is veretes szerzeményeket.Új lemez, új felállás: Szabó Benedek és a Galaxisok újra Budapesten!

Bár a Galaxisok idén tavasszal már végigturnézta a fél országot a Vad Fruttik vendégeként, ez lesz az első önálló budapesti klubkoncertjük 2015-ben, amikor is bemutatják az új lemez teljes anyagát.
Vasárnap

Sokat agyaltak azon a szervezők, hogy vajon mitől lesz igazán kellemes egy átmulatott hétvége utáni vasárnap. Amikor ébredés után már nem vágysz semmi megerőltetőre, csak egy kis napsütésre, valakire, aki reggelit tesz eléd, és aztán lazíthatsz.

Szóval csináltak egy látványkonyhát, összeraktak egy remek brunch étlapot és minden vasárnapra lebookolták Budapest legjobb hip hop dj-it, akikkel átlazulhatod a vasárnapod a 360 Barban!

A Magyar Képregény Szövetség 11. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét. A Dürer Kertben várja a gyűjtőket, érdeklődőket, családokat május 10-én, vasárnap 10 órától

A WAMP sokak számára nem csupán egy ma már Bécsben is sikeresen működő dizájnvásárt jelent, hanem magát az alkotókat tömörítő, őket szervezett keretek között bemutató igényes vásár műfaját is. A WAMP azonban nem csupán műfajteremtésben volt az első, de máig ez az egyetlen olyan ingyenes budapesti rendezvény, ahol válogatott kínálattal találkozik a látogató. A májusi vásáron a szokásosnál is több újdonsággal várják a szervezők a design rajongóit.

Idén is megrendezik a Madarak és Fák Napját a Kazinczy utcában. Május 10-én az utca teljes hosszában családi- , gyerek-, gasztronómiai és egyéb izgalmas programok várnak mindenkit, aki szeretne egy kicsit lazítani a város közepén. Az utcában működő vendéglátóhelyek újra összefognak egy élhetőbb, zöldebb, madárcsicsergősebb, és párbeszédalapúbb belváros létrehozásáért. Nem titkoltan az is a cél, hogy megmutassák, milyen jó, ha a Kazinczy utca teljes egészében csak a gyalogosoké, s hogy milyen hasznos volna, ha ez állandósulna itt Erzsébetváros központjában.