Márciusban ünnepli egy éves születésnapját Budapest legnagyobb klubja, a megújult Akvárium Klub. Az ünnepi esemény alkalmából a következő hetekben-hónapokban több világsztárt is láthatsz az Erzsébet téren, úgyhogy ennek apropójából csináltunk egy válogatást a tavasszal várható legérdekesebb fellépőkből.

A bizonyos szülinapi buli március 28-ára van kiírva, ekkor egész napos programokon lehet csapatni: itt ünnepli 6. születésnapját Budapest egyik legegyedibb és legnépszerűbb eseménysorozata, a Random Trip. A produkción vendégként szerepel Zalon, az Amy Winehouse Band oszlopa, valamint Tátrai Tibor, Sena, Andrew Hefler, Eckü, Mc Kemon és Sárik Péter is. Az est zárásaként RichardDorfmeister lép színpadra.

A születésnap előtt és után egyaránt hazai és külföldi világsztárok adják egymásnak a színpadot. Mindjárt március 4-én Lou Rhodes és Andy Barlow 96-ban alakult duója, a Lamb tér vissza Budapestre, hogy bemutassa legújabb, Backspace Unwind című lemezét. Két nappal később a bulival megtámogatott BalatonMethodfilmpremierje tér le a zenei vonalról. Március 12-ét és 13-át fontos megemlíteni, bár már telt házas bulikról van szó; előbb Fluor Tomi új formációja, a Wellhello, másnap a szintén egyre népszerűbb HalottPénz lép fel az Akváriumban már biztosan full ház előtt.

Nemzeti ünnepünket megelőző este a Bëlga tanít meg külföldieknek udvarolni a Nemzetközi Tebeléd Napon, majd az idei VOLT Fesztivál “előbulijaként” március 17-én exkluzív koncertet ad a Parov Stelar Band, melynek érdekessége, hogy a zenekar évek óta nem járt klubokban Magyarországon.

Március 20-án a Nemzetközi Macaron Nap csábítja ide az édesszájúakat, másnap meg az Ivan & The Parazol prezentálja vadiúj kislemezét. Hasonlóan cselekszik a 21 éves Anima Sound System, mely legújabb nagylemezével, a hetek óta az MR2-Petőfi slágerlistájáról is kirobbanthatatlan Gravity and Grace-szel érkezik az Akváriumba 26-án.

A tavaszi szezon egyik legizgalmasabb estéjére számíthatsz, ha április 3-án látogatsz el a klubba, ekkor ugyanis a heidelbergi illetőségű világhírű jazz kollektíva, a De-Phazz érkezik Budapestre. Újabb újlemezes zenekar, a Magashegyi Underground is elmerül az Akváriumban, méghozzá április 11-én. Öt nappal később igazi breaking newsként visszatér a csaknem huszonöt éve alakult, a kilencvenes-kétezres években virágzó, a közönségtől épp tíz éve elköszönt Nyers.

Az egyik legnagyobb durranás mindjárt kétszer robban: április 16-án és 17-én (sold out!) is megjáratja az Akvárium Klub legnagyobb termének Martin Audio hangrendszerét Ways Over Water albumának turnéján a legaktuálisabb berlini DJ-producer, Fritz Kalkbrenner.

Az Egyesült Királyságbeli fesztiválok egyik legnagyobb hatású zenekara az elmúlt évek során többször is elbűvölte a hazai pszichedelikus zenekedvelők szívét, mind fesztiválkörnyezetben, mind klubkoncert keretein belül – a legendás Ozric Tentacles április 29-én szólaltatja meg nem evilági dallamait a méltán népszerű Óperentzia zenekar kíséretében.

Az ember, aki zenei alázatával és tehetségével meghódította a világot, május 8-án veszi be az Akváriumot. A kortárs zeneszerző, a német Nils Frahmi lenyűgöző zongorajátékával mutatja meg a fiatal generációnak, hogy miben rejlik a klasszikus zene varázsa.

A májusi program még korántsem teljes, érdemes figyelni az Akvárium Klub Facebook-oldalát a további fellépőkről!