Mintegy félévnyi szünet és teljes fazonigazítás után újranyitott az egykori Gödör Klubot átvevő, azóta pedig önmagát is újrastrukturáló Akvárium a város legközösségibb terén. Dorfmeister rezidens DJ-ként, friss víz, új akusztika, reggelizőhely a térben? Mindent a város legfrissebb szórakozóhelykomplexumáról – Fülöp Zolival és Lobenwein Norbival beszélgettünk a szép jelenről és a még szebb tervekről.


Az Akvárium Klubot különösebben nem kell bemutatni, ez ugyanis

Budapest egyik legnagyobb klubja, amely a város legfrekventáltabb helyén, terül el hatalmas, közösségi parkkal és Bojti András Szabadság üvegtérplasztikájával (avagy mezei nevén akváriummal) a tetején. A hivatalosan vasárnap, március 30-ától szabadon látogatható klub nagyszabású, hosszú nyitóhétvégéjét megelőzően a hétköznap már reggeli-ebéd-vacsorázható belső tér és újrakövezett terasz vár mindenkit reggel fél nyolctól az esti órákig.

A klub elsődleges vonzereje adott: utánozhatatlan lokációval bír. Az Erzsébettér egy fontos helyszín minden korosztály számára, strapabíróbb és tisztább kövezettel, teljesen kicserélt füves területtel és logisztikailag jobban, felhasználóbarátabbra strukturált megoldásokkal. Bár az
Akvárium Klub

a tér különálló egysége, mégis nem utolsó szempont, hogy a klubot körülvevő tér is megújult.

Azonban több mint ezer fős szórakozóhelyet üzemeltetni a városban nem egyszerű, még a belvárosban sem. A március végére átadott Akváriumot (tizenöt éves szerződéssel) a szervezők, a SzigetIrodához köthető Lobenwein Norbi, Fülöp Zoli és Muraközy Péter vezényletével olyan magas ingerfaktorra lőtték be, hogy mindig mindenki találjon valamit magának. Gyakorlatilag áprilistól pörög a Szigetfesztivál a klubban, a hét minden napján.

A nyitóhétvégét elnézve már mindez érződik is, a hónapban pedig tovább gördül a sztori: jön John Mayall, a Tosca, Digitalism na és a hazai élvonal: Quimby, Péterfy Bori, Irie Maffia, Punnany Massif, Brains, Vad Fruttik, valamint a Random Trip. A szervezők fő célja, hogy a sokszor ismételt Bécs-problémakör az Akvárium Klubbal kicsit feledésbe merüljön és az alapvetően az osztrák fővárosig koncertező zenekarok, fellépő DJ-k továbbjöjjenek Akváriumos booking kapcsán.

Fentről haladva lefelé, az újrakövezett lépcsőn leérve kezdődik maga a klub, a különböző tereken külön beléptetőrendszerrel operáló nagy Akvárium, aminek előterében a „letisztult, de változatos” gasztrofronton érdekes Aqua Bisztró fogad, rögtön balra az egykori magazinból lett fesztivál nevét viselő 200 fős VOLTBár, a bejárattól számított hátsó térben pedig a Nagy Hall (a szóvic remek) és a Kis Hall. Az akusztikailag nagyon pontosan megtervezett két nagy koncerttermet, a Nagy Hallt (1300 fő – ezzel Budapest legnagyobb ilyen volumenű koncerttermének számít) és a 700 álló, 300 ülő vendég befogadására hívatott Kis Hallt (ha tetszik, halat) programokhoz igazítva nyitják meg, a koncerteken kívül pedig egyéb kulturális események befogadására is teljesen alkalmas, vasárnap délelőttönként például ingyenes gyerekprogramokkal vár a nagyobb tér. A sort Ghymes koncert nyitotta március 30-án.

A kétszás fős

VOLT Music Bar

fotelekkel kirakott szeparált helyen persze elengedhetetlen falidísz a fesztiválon megforduló nagy fellépők bekeretezett aláírásai, ezeket körbejárva lehet szerdától szombatig bambizni, vagy nappal a retinaizgató narancsszínű fotelekben heverészni.

VOLT, Aqua Bisztró, Kis Hall, Nagy Hall, terasz – Akvárium Klub, nagyon sok estét fogunk vélhetően egy fröccsel a kezünkben eltölteni.