December 24-ét (nyilván) és 25-ét meghagyjuk az ünnepi döglésnek és Kevin McCallisternek, de 26-tól érdemes felkelni a kanapéból és szétnézni a városban, mert akadnak bőven bejglimentesítő programok mindenkinek.

Péntek25-ére mindenki offolta magát, de december 26-án, délután 4-kor, és este 7-kor már várja a közönséget a Vígszínházban a Popfesztivál 40 társulata. A legendás történetre és szereplőire minden korosztály kíváncsi, mert jó látni és hallani az ismert történetet, a nagyszerű dalokat és a kiválóan éneklő színművészeket.

A 2014-es év utolsó budapesti Brains koncertje lesz pénteken az Akvárium Klubban.

Magyarország legsikeresebb elektronikus zenei zenekara karácsony másnapján visszatér a Nagy Hall falai közé, és egy hosszabb, több hónapos alkotói pihenő előtt óriási bulit celebrál rajongóinak! A jól ismert slágerek és a srácok szokásos lendülete eleve garancia a remek hangulatra, de a srácok néhány meglepetéssel is készülnek az évzáró bulira.

A Trafiqante igazi különlegességgel jelentkezik az ünnepek alkalmából: egyetlen egy éjszakára, karácsonyi ajándékként, újra Garage Classic! Felelevenítik a Garage Café-s éjszakákat! A régi arcokkal a dj pultban, és persze a tánctéren is. Tommyboy & Danny L legjobb bakelit lemezei +King Konga élő kísérete ütőhangszereivel...Na meg a megszokott csapat: Gianni Annoni, az elmaradhatatlan gyönyörű hölgyek, és természetesen Ti!

Az összehasonlíthatatlanul egyedi és sokszínű hangzásáról elhíresült berlini Jan Blomqvist a legendás budapesti Ötkertbe látogat december 26 -án! Blomqvistot jelenleg a dallamosabb deep house színtér egyik legtehetségesebb előadójaként jegyzik és az elektronikus zenei szcéna következő nagy sztárként tartják számon.

Andrey Pushkarev a december 20-i Aktrecords-os budapesti fellépése után Romániába ment volna az ünnepekre, ám a helyi szervezők lemondták a rendezvényüket, így úgy döntött, nálunk tölti a karácsonyt. Ennek örömére a Tesla felajánlotta, hogy ha már így alakult, akkor szívesen vendégül látná őt egy spontán, meglepetés fellépésre. Természetesen Andrey nagy örömmel vállalta el, hisz neki a legnagyobb ajándék, hogy Budapesten, a kedvenc közönségével töltheti az ünnepeket. Várnak szeretettel 26-án, ha kint rekedtél az A38 Hajóról, akkor azért, vagy ha újra velünk itt töltenél egy estét, akkor ezért.

"Vintage Punk Rock And Roll" címmel jelent meg a hazai The Silver Shine trió legújabb nagylemeze pár héttel ezelőtt a GrundRecords gondozásában. A zenekar nyár óta nem lépett fel itthon, de pénteken 10 éves jubileumi koncertet adnak Budapesten, a Gozsdu Manó Klubban. Az új lemez dalai mellett a régi albumokról a kedvenc dalok is előkerülnek majd...
Szombat

A királylány, a Háromfejű sárkány, a Kismalac és Hüvelyk Matyi ott kornyadoznak mesevilágban, és attól félnek, elfelejtik őket. Nincs szuperlézerük, nem tudnak gombnyomásra szintet ugrani, szép lassan kimentek a divatból.

Elhatározzák, hogy felkeresik a híres videojáték-készítő mestert, hiszen ha belőlük is videojáték készülne, talán újra népszerűek lennének. Segítséget kérnek egy kisfiútól, Petitől, aki mindent tud a videojátékokról, és tanácsokat ad hőseinknek, hogy tudnának modernebbek és trendibbek lenni. Együtt indulnak a Játékkészítőhöz, ám az útjuk során váratlan akadályokba ütköznek.

A hatalmas érdeklődés miatt két új előadást is beállítottak A Játékkészítő című pop-musical alkotói az eredetileg tervezett előadások mellé, így december 27-28- 29-30-án napi háromszor, összesen 12 alkalommal kerül színre az új sikerdarab.

Miközben a hazai borkultúra az elmúlt két évtizedben látványosan fejlődött, a pezsgőfogyasztás még mindig a különleges alkalmaknak szól, ugyanakkor egyre több borászat dob piacra habzóbort, megjelent a proseccók, cavák választéka is a kis- és nagykereskedelemben, valamint az egyre gyarapodó borbárok kínálatában.

Ezért úgy érezték a szervezők, itt az ideje a fogyasztók szélesebb rétegeit is megismertetni a buborékos italok világával, és megbízható tájékozódási, kóstolási lehetőséget adni mindazoknak, akik most ismerkednek ezekkel a termékekkel. A Buborék Fesztivált december 27. és 29. között rendezik meg a Duna Palotában.

Az ajándékok beszerzése gyakran okoz fejtörést, hiszen nem könnyű olyat találni, aminek az ajándékozott igazán örül. A masszázsra vagy más nyugtató kezelésre jogosító ajándékutalvány olyan tuti tipp, ami biztos megoldja ezt az évről évre jelentkező problémát. Szerencsére Budapest hemzseg a teljes körű szolgáltatásokat nyújtó luxus spáktól, amelyek utalványok mellett számos lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra. Össze is gyűjtöttünk néhányat pihenésképpen.

A szemtelenül fiatal, mindössze 18 éves Julian Jordan kora ellenére komoly sikereket ért el zenei karrierjében.

Nem csak a kommerszebb zenei szcénában mozog otthonosan, hanem egyre többször vállal exkluzív house szetteket is, melyek kicsattannak az energiától, de sosem lépik át a kommersz, csöpögősnek mondható zenei küszöböt.

Pontosan ilyen exkluzív house szettel készül Julian Jordan december 27 -én az Ötkertben, melynek külön kuriózuma, hogy az ifjú titán első klub fellépése lesz Magyarországon,

Az év utolsó szombatját mi más koronázhatná meg méltóképpen, mint a Keep on Groovin' programja, ahol nem mellesleg a japán-amerikai dj producer, a méltán világhírű Satoshi Tomiie is hódolatát teszi az Akvárium Klub emelvényén. A SAW.RECORDINGS atya mellett a magyar underground szcéna két kiemelkedő alakja, Goodspeed, és Khristian
K pakolgatja a lemezeket.
VasárnapIdén, december 28-án ismét emelik a tétet a Tetoválók Éjszakájának szervezői: még több színes programmal invitálják a tetoválást kedvelő közönséget a Dürlin/Dürer kert helyszínekre, ahol már több mint 80 tetováló (a hazai tetoválóélet nagyjaival együtt) próbál meg örömet szerezni a kilátogató vendégeknek. Hogy ez pontosan miből is áll? A szervezők ingyenes tetoválásokat sorsolnak ki, így bárki, aki érvényes jegy birtokában látogat el a rendezvényre, automatikusan esélyessé válik, hogy a tetoválók által hozott minták egyikét a testén láthassa viszont.December 28-án a Fran Palermo új EP-vel jelentkezik a PRLMNT-ben, ami 5 számot tartalmaz, és egy teljes album első fele, ami tavasszal fog folytatódni. Újabb vendégzenészek is fellépnek a zenekarral.

Túl vannak két éven, több mint kétszáz pincebulin, vagy tíz kül'koloron, közel száz filmvetítésen, egy jó kétszáz Vírus Esten, az első riói kolor party-n és még mindig élnek. Ennek örömére a kolor magja (programszervező, pultos, technikus, ügyvezető és társai) dalban mondja el, hogy ez a nap más, mint a többi. Számot kérni lehet a kolor második szülinapi buliján, de csak Halász Jutkától.