Pornó, bor, dioráma, Scooter, Stika, kakaós csiga, színezett vízzel feltöltött vízipisztolyok, Tankcsapda, jóga, Piknik Pavilon, Xzibit - a hétvége legjobb cuccai címszavakban. Elég változatos, nem?

Csütörtök
Ha nem indítottad még pornóval a hetedet, most megteheted. Nem kell castingra nagyon rosszra gondolni, hanem elmenni és megnézni Brückner János legújabb, különleges technikát alkalmazó Default Pornography nevet viselő kiállítását, amely az Every Body Needs Art zászlaja alatt valósult meg egy XI. kerületi ház tetőterén.

A 23. Budavári Borfesztivál témája a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények.

A rendezvényen kiállító több mint 200 borászat az ország összes termőhelyét, és szinte összes szőlőfajtánkat lefedi. Idén a Borfesztivál
Olaszországot látja vendégül, melynek kiváló borai mellett, gasztronómiáját és kultúráját is megismerheti a borkedvelő közönség.

Az énekhang miatt gyakorta a Florence + The Machine-hez hasonlított, ám stílusjegyeiben egészen egyedi hangzást képviselő Austra zenekar történetében először érkezik Magyarországra és lép fel a Dürer Kertben szeptember 11-én. Sok körítés nem is kell, hiszen így is valószínűleg az év egyik legjobban várt koncertjére van kilátás!Csákány István az egyik legfontosabb 40 év alatti magyar képzőművészéve vált azután, hogy 2012-ben egy monumentális installációjával szerepelt túlzás nélkül a világ legfontosabb képzőművészeti kiállításának számító kasseli dOCUMENTA (13)-on.

A művész nemzetközi karrierjét meghatározó szereplése óta először lép önálló kiállítás keretében új művekkel a magyar közönség elé csütörtöktől a Trafóban.

Péntek

Az egyre terjeszkedő buli és gasztronegyed egy ideje már a Klauzál tér felé is nyújtózkodik, most a Csányi-Dob utca sarkán nyílt egy új hely, mely reggeltől estig, éppen az adott napszakhoz igazítva várja barátsággal a reggeli ébredőket, a déli menüzőket és az esti lazítani vágyókat. Akármelyik halmazba tartozol, látogass el a Stikába, mondjuk, pénteken - mi már megtettük.

Koccints pénteken a hétvégén (szeptember 13-14.) útjára induló első Gallery Weekend Budapest előtti estén és tekintsd meg a 20 résztvevő kiállítás anyagából született GWB micro című bemutatót, hogy másnap minden szükséges információval felvértezve vághass neki a galériamaratonnak.“Move Your Ass!”, “Endless Summer”, “Let Me Be Your Valentine”, “Rebel Yell” - ugye, emlékszel ezekre a számcímekre?

A Scooternek a ’90-es években milliós rajongótábora volt világszerte, amelynek nagy részét a mai napig meg tudta tartani. Pénteken a Budapest Parkban nosztalgiázhatsz, de sietned kell, mert már csak pár száz jegy maradt a bulira.

A funk és a rock jó testvérek, ezt sok világhírű zenekar és hatalmas koncert bizonyítja. A francia The Inspector Cluzo pedig jelenleg a legjobb funk és rock stílust vegyítő zenekarok közé tartozik. A kétfős banda szeptember 12-én az AkváriumKlubban mutatja be, mennyire robbanásveszélyes a két műfaj keveréke.Idén ősszel az NVC csapata a nagyobb szabású klubrendezvények mellett visszatér a zenei élet gyökereihez, a kisebb klubszinten történő, underground megmozdulásokhoz. A szeptemberben induló, zenei felfogásában előre tekintő, családiasabb klubest sorozat keretei között olyan friss tehetségek mutatkoznak majd be a magyar közönségnek, akiket jelenleg az elektronikus tánczene mozgatórugóiként tart számon a szcéna. A felújított Toldi Klub nyitóeseményén a francia Rone mutatja majd be live-ját Magyarországon először.
Szombat

A Panificio il Basilico tipikusan az a hely, ahol mindent végigkóstolnál: a szárított paradicsomos kiflitől (150 forint) egészen a rózsás buktáig (250 forint), mindent. Nem csak a magasztalt kakaós csigát, hanem a fahéjas-szilvás tekercset, az olívabogyós focacciát, a brie sajtos-narancslekváros-rozmaringos kosárkát és a mini, császárzsemlés szendvicseket is. Egy jóféle Lucafféval lekísérve. Tetszik, ugye?

Próbáld ki szombaton reggelire.

Szeretettel várnak minden férfit szeptember 13-án a CSAK PASIK-ra!

A CSAK CSAJOK után természetes volt, hogy az esemény férfi megfelelőjét is megtartják a szervezők, így az októberi Tweed Run előtt kellemes őszi időben tekerhetsz egyet a vintage stílus férfi szerelmeseinek tiszteletére. Természetesen csajokat is várnak, ők a női konvojban fognak tekerni!

Szeptember 13-án újra elhozzák nektek Budapest egyik legnagyobb sikerének örvendő fesztiválját, a Holi Peace Festivalt!

Bulizz Magyarországon először egy hatalmas, egy napos fesztivál keretein belül, ahol a szervező csapatok jóvoltából kicsit felturbózzák az estéd. A Kopaszi gáton fellép 10 hazai élvonalbeli DJ és 2 Nr 1. zenekar is, hogy valóban felejthetetlen maradjon az élmény!

A Holi napján az emberek száraz festéket és vizet visznek magukkal, színezett vízzel feltöltött vízipisztolyokat és festékes vízzel töltött lufikat. Kezdetét veszi a nagy csata, végeredményképp pedig mindenki a magasba vagy épp egymásra dobja a festéket, végül aztán egy négyzetcentiméter sem marad festék nélkül!A jubileumi koncertsorozatát a Budapest Parkban zárja szombaton este a Tankcsapda egy különleges bulival. Menj el, és ünnepeld a Tankcsapdát, és 25 év igazán hangos optimizmusát! Ne feledd, belépés csak meghívóval.VasárnapJógával a nőkért!
Várnak minden nőt és lányt vasárnap az új MandalaJógastúdióban, ahol egyetlen céllal gyűlnek össze: hogy jobban megértsék önmagunkat!

Sztárvendég:

dr. Máté Gábor pszichiáter, akivel skype-on keresztül a stressz okozta női betegségekről beszélgethetsz egy nyugis napon.

A Mátyás-templom tövében, egy rakás balkonnövény mögött bujkál a SonkaArcokkal rokonságban álló Piknik Pavilon, amely delikát spanyol serrano sonkából, mediterrán csemegékből, magyar kolbászból és biokecskesajtból font hálóval gyűjtögeti be az erre járó turistákat, viszont úgy teszi ezt, hogy próbálja nem messzire kergetni a helyi közönséget sem. Nem a legolcsóbb hely a városban, viszont ha szereted a magyaros, jó vendéglátós, kedves vonalat, akkor érdemes megnézned.A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra színpadra állnak a dalos csajok a Budapest Jazz Clubban. Ezúttal hét különböző hangulatú produkció részesei lehetnek mindazok, akik a Magyar Dal Napján ezt a programot választják. Erő, szépség, energia, humor, báj, kristálytiszta hangok, érzelmes és kedves dalok várják a közönséget.Ugye, te is hallottál már az '"Ice Bucket Challenge"-ről. Bár a zseniális víruskampány felrázta a világot, de sokszor nem derül ki, hogy mi is az a betegség, amelynek kutatására pénzt gyűjtenek a magukból kivetkőzött celebek. Menj el, és tudj meg többet az ALS-ről!

A Budoku stábja által szervezett "Csók a sötétben" heti filmklub következő vetítése az I am breathing, amely egy ALS-ben szenvedő fiatal apa utolsó hónapjait dolgozza fel.

Ritka alkalom, hogy egymástól függetlenül sikeres és legendásnak számító előadók összeálljanak egy új szupercsapattá. Pedig 2013-ban erre szánta el magát a Cypress Hill jellegzetesen orrhangú frontembere B-Real és az underground körökből feltört, hollywoodi filmes karriert is befutó Xzibit. Maguk mellé bevették harmadiknak a fiatal és tehetséges Demricket, és így megalakult a SerialKillers rapformáció. Ezek a kaliforniai gengszterek biztos kirázzák lowrider nélkül is a lelket a közönségből a hét lezárásaként.