A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időszakasz esszenciája. Hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal.

Péntek
Budapest (egyik) legjobb fine dining étterme a Lou Lou visszatért, és letisztultabb, franciásabb, izgalmasabb, mint valaha. Csaknem ötven féle vörös-, illetve huszonöt féle fehérbor, cider sorbetes almatorta, hízott kacsamáj parfait, dijoni mustáros sült nyúl,Saint-Tropez-i vaniliás briós és társaik várják a csúcsgasztronómiára éheseket. A minőségre pedig Rudits Károly neve a garancia.

November utolsó hétköznapján ráadásul

a Francia Intézetben kerekasztal-beszélgetés, valamint filmvetítés lesz a méhek kapcsán.
Magyar és külföldi szakemberek adnak majd hangot véleményüknek a génmódosított szervezetekről és a beporzókra tett hatásáról. Miért pusztulnak el a méhek? Mi az összefüggés a méhek és a GMO között? Hogyan védjük őket a rovarölőkkel szemben? Pénteken minden kiderül.A Tünet Együttes és a Trafó Kortárs Művészetek Háza kooprodukciója, a Közhely Élet-Disco egy sodró színpadi mix a találkozásokról, a rigolyákról, az előítéletekről. Arról, hogy nem vagyunk olyan különlegesek, mint hisszük, és ez nem baj. A Közhely Élet-Disco az egyén és a közösség vizsgálatának húsbavágó feltérképezése.

Ereket szétrepesztő energia, táncholható ütemek és lehengerlő színpadi jelenlét, egy magyar és egy dán banda tolmácsolásában. A Hangmás a budapesti éjszakákról, sakálpartykról, zöldes folyású Dunáról és a koszos buszokról a Broke pedig hatalmas gépekről, lángoló erdőkről és földbe csapódó repülőkről mesél majd. Avagy (poszt-)punk, és ami mögötte van.

A Kaptár

harmadik ZenEstjén Moesko, azaz

Farkas Péter

zenél majd.

Péter 2006 óta vezeti a

magyar ambient zenei blogot , a

MoeskoMusicot , emellett

zongoraalapokon nyugvó váliumos ambient zenéket készít, melyben

a

tér- és visszhangok így épp olyan meghatározó részét képezik a muzsikának, mint egy szerény

moll .SzombatA Ponyvaregény óta tudjuk, hogy a hamburger nélkülözhetetlen az egészséges reggelihez. A Big Kahuna Burger helyett azonban érdemes kipróbálni a Burger & Love-ot - mellettük szól a kifinomult húsválaszték és a külcsín. Ráadásul a burgerünket hét lépésben mi magunk rakhatjuk össze, ez garantálja a kísérletező kedvet és a törzsvendégeket.

A Masska Eklektikus Élményvásár egy soha-nem-volt-még karácsonyi vásár, játszóházzal, egyedi ajándékokkal, DIY-programokkal, izgalmas előadásokkal és nagyoknak való játékokkal. Két napon át, az érték-szórakozás-tanulás háromszögben.A Fuseism a korai Hüsker Dü hatásokat (gitárjáték és ének) keveri a Revolution Summer előadóinak jellegzetes dallamvilágával, kvázi punk-slágereket írva. A Padkarosdára inkább a bajlós, tekergő basszusok és a hisztérikus ének jellemző, míg a Tumo
Budapest legkompromisszummentesebb zenekara. Mind a három banda fellép Szombaton a MÜSZI-ben.

A lipcsei duó, Tobias és Jakob kettőse, a Neonlight mindössze három év leforgása alatt a drum 'n' bass abszolút élmezőnyében vívta ki a helyét - nem véletlenül. Ezen az estén a hazai szcéna krémjével együtt feltöltik a lelkeket vegytiszta energiával.

Budapesten immár a tizenegyedik

alkalommal rendezik meg az

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált . November 27. és december 1-je között az

Uránia

és

Toldi

mozi várja a rajzfilmek szerelmeseit. Idén

öt egész estés animáció és

harminchárom rövidfilm

versenyez majd a világ minden tájáról. Utóbbit érdemes kisföldalattival megközelíteni, hogy elmondhassuk, utaztunk a világ egyik legmenőbb metrójával. Vasárnap
Ha December, akkor mézeskalács. De mielőtt elkezdenénk sütni a véráramba kerülő gyömbéres nassolnivalót, próbáljunk ki valami hasonlóan csábítót, mondjuk, a kecskesajtos-pálinkás csokoládét, a paradicsomos-balzsamecetes endorfinbombát.
Akinek pedig borvirágos az orra, az pedig bátran vesse rá magát a tokaji aszús bonbonra. A Hungaricum Desszert Galéria és a Csoki Butik kínálata láttán még Gombóc Artúr is beájulna - minőségi alapanyagokból készült táblás csokoládék, bonbonok, kézműves lekvárok, bioméz, minden, ami igazán édessé tehet egy ünnepet.

Hatodik alkalommal rendezik meg a téli Negyed6Negyed7 Fesztivált a Hanuka, azaz a Fény ünnepének nyolc napján. November 27. és december 5. között ismét közösségi programokkal töltik meg Budapest zsidó negyedének ismert és rejtett tereit, ezúttal a negyed szubkultúráira, kisebbségeire, művészeti közösségeire fókuszálva.A Kolor Kinema vasárnap a Coen-testvérek összeomlás-történetét, az Egy Komoly Embert vetíti majd, eredeti nyelven, magyar felirattal. Szarkasztikus, életszerű és sziporkázó dramedy, fekete humorba csomagolt fricska a '60-as évek szuburbán kriptamiliőjének.

Ha szeretnénk majd tort ülni november fölött, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy elmegyünk egy steakezőbe - a különböző nemzetek csúcshúsai (ausztrál, skót, amerikai, új-zélandi, stb.) között biztos találunk magunknak valót. A fogásokhoz jól illik a bor és a beszélgetés, a felsorolt éttermek kapcsán pedig a csalódás nem opció.A 17. és a 18. századi itáliai festészet uralkodó stílusáramlatait, a műfajok, technikák és témák rendkívüli gazdagságát, valamint a korszak kiemelkedő művészegyéniségeit mutatja be a Szépművészeti Múzeum CaravaggiótólCanelettóig című kiállítása. A tárlaton több mint 100 mester 140 remekművével találkozhat a közönség. A legtöbb alkotással, szám szerint kilenccel, a korszak kiemelkedő festőgéniusza, Caravaggio szerepel. A válogatás alapját a Szépművészeti Múzeum Régi Képtára nemzetközileg is nagyra becsült olasz barokk és rokokó gyűjteményének 34 fő műve alkotja, amelyet 106, tizenegy ország hatvanhét kollekciójából Budapestre érkező remekmű egészít ki.