A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok - a péntektől vasárnapig tartó időintervallum esszenciája, hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal.

Péntek

Ha délután még nem csapott meg minket a kajakóma, akkor irány a Flórián tér gasztronómiai csúcspontja! Pár száz forintért olyan virslis, krumplis, tzatzikis vagy éppen snidlinges-sajtos-tejfölös lángost ehetünk, amely garantáltan feledteti velünk az olajban tocsogó balatoni tésztaförmedvényeket!

A Ludwig Múzeum rendhagyó pszichológiai tárlatvezetésének fókuszában pénteken Picasso, Júlia és a pszichológia egyik segítő - mély, belső átalakulást hozó - módszere áll majd. Ráadásul a program lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy igény szerint saját élményt szerezzenek a módszerről.


Tudatosság, másképp: az A38Ökofilmklubja jelenleg Földünk energetikai helyzetére fókuszál majd, a Switch! című filmmel. A novemberi ENSZ klímakonferenciát beharangozó vetítés és kerekasztal-beszélgetés meghívott vendége Kaufer Virág (korábbi országgyűlési képviselő, jelenleg többek közt a Greenpeace tagja) és Dallos Zsolt (az ELTE geológus hallgatója).

Nagy József és Szelevényi Ákos kettős jelenlét jegyében felépülő, Holló (Les Corbeaux) című előadásának keretében ember és állat, mozgás és hang, kép és zene, táncos és szaxofonos folytat párbeszédet. Miközben a visszafogott kromatikájú térben megidézik a hollót, a táncos lépésről lépésre maga is hollóvá változik.

Karin Park indusztriális, dubsteppel kacérkodó gótikus popzenéje egyszerre idézheti meg Björk és a The Knife (zenei) világát. Elegáns, ütős, helyenként gyermeteg, helyenként tépődő popzene, mely a tudatállapotok széles skáláját járja be. Előttük a magyar Anez lép fel.SzombatA reggeli esszenciális része a tea, akár otthon, akár mondjuk a Marumotóban fogyasztjuk - a zöld tea ráadásul tartalmaz koffeint is, így segítve az álmossággal küzdőket. A japán fegyelem és precizitás szerencsére barátságos, meghitt és egyedi légkörrel találkozik itt, úgyhogy ne lepődjünk meg, ha a tervezettnél hosszabb ideig ejtőzünk majd Budapest egyik legjobb teaházában.

Ha pedig felébredtünk, eredjünk a családi ebéd nyomába! Sárgabarack helyett lecsó, chutney helyett savanyúság? A Lumen cserepiaca ezen az alapon működik, de nem csak a termékek, hanem a receptek és a legjobb konyhai trükkök is gazdát cserélnek majd.

A nemzetközi divathetek lassan véget érnek, ami azt jelenti, hogy a TONI&GUY Fashion Week Budapest ismét sorba áll, hogy New York, London, Milánó és Párizs után, a magyar főváros legnevesebb és legelismertebb tervezői is bemutassák legújabb, 2014-es tavaszi-nyári kollekcióikat a szakmai közönségnek.

Szombaton a dob és a basszus keresztmetszetében immár tizenöt éve tevékenykedő Virus Records hozza el a hozzájuk köthető zenészek legjavát. A legendás Ed Rush - Optical páros mellett zenél majd Optiv, BTK, Jade, Mindscape, Zero Method és Mastif is, az ütemek mellett a rímeket pedig MC RymeTyme görgeti majd.

Vérfrissítésre vágysz? Szippantanál egy kis oxigént? Isteni nővérkékkel és különleges konzíliummal vár téged az Isteni Műszak mentőautója a Gozsdu Udvarban és a Kazinczy utcában. Mozijegyeket nyerhetsz, miközben teszel a jó ügy érdekében.Vasárnap

A hét utolsó napján fedezd fel a várost: nézd meg a Neopaint legújabb falfestményét, amely az Aranycsapat 1953-ban, a Wembley Stadionban aratott, 6:3-as, angolok elleni győzelmének állít emléket. Az alkotás Magyarország egyik legnagyobb falfestménye: a kép mintegy 1000 m²-en terül el, összesen három hét kellett az elkészítéséhez, és mintegy 400 liter festék felhasználásával készült egy nagyjából 50 méter hosszú és közel 30 méter magas falfelületen.

Kora délután indul a Toldi Mozi vetítétssorozata, melynek keretében a Cornetto-trilógia mindhárom része megtekinthető: a Haláli Hullák Hajnalát, a Vaskabátokat és az idei Világvégét magába foglaló "maraton" ingyen jégkrémmel, speciális DJ szettel / kiállítással kedveskedik majd a látogatóknak.

A MÜSZI ezzel párhuzamosan design piacot és kiállításttart majd, kézzel készített ékszerekkel, táskákkal, könyvekkel, natúrkozmetikumokkal, fiatal és feltörekvő alkotókkal. Exklúzív egyediség, ingyenes belépés, rejtett kincsek.

A Mikában első alkalommal kerül megrendezésre a Budapesten már régóta működő vasárnapi ambient-elektronika klubest. Az audio-vizuális kikapcsolódáson fellép a Grabanc együttes elektromos kütyüin játszó Turcsoki Péter aka Petrovszky. A klubest házigazdái a Syrup kiadót vezető Mesterházy, valamint a Plug&Lay kiadót létrehozó Bernáth Péter.

A Kolor KinemaJessie Nelson nyolcszoros fesztiváldíjas amerikai filmdrámájával, a Nevem Sammel zárja a hetet. Sam Dawson (Sean Penn) okos, mint egy hétéves, elmúlt harminc és egy betegség miatt sosem fogja meghaladni egy kisgyerek szellemi színvonalát. Ő neveli kislányát, Lucy Diamondot (Dakota Fanning), aki lassacskán okosabb lesz az apjánál. A gyámügyi hatóságok a gyerek érdekében nevelőszülőkhöz költöztetik Lucyt, ám Sam agya vissza akarja kapni lányát. A kirendelt védőügyvéd, Rita Harrison (Michelle Pfeiffer) kezdetben vonakodik az ügytől, ám lassacskán rájön, milyen sokat tanulhat szellemileg visszamaradott védencétől.