Februárban, amikor nem történik semmi és már mindenki alig várja a tavaszt, jól jön néhány jelmezes buli, ami javít a hangulatunkon és a régi hiedelem szerint még a telet is elkergeti. A farsangi időszak hivatalosan vízkereszttől hamvazószerdáig tart, bár ezt manapság elég rugalmasan kezelik a szórakozni vágyók, akik imádnak beöltözni és keresni egy újabb remek alkalmat a koccintásra. Íme néhány ötlet.

Boák és burlesque - TrafiqA burlesque nevében a Hercegprímás utcaiTrafiq is jelmezbe szólít. A pezsgő new york-i életet imitáló farsangibuli a rövid szoknyákról, a tollakról, boákról, úri bajuszokról és a táncról fog szólni. Lesz electroswing szett és élő koncert fél tíztől. Érkezés: természetesen korhű jelmezben, és bár a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ha csütörtökön a bazilikás éjszakában bolyongnánk egy kicsit, mindenképpen érdemes arra járni és megcsodálni a ruhahkölteményeket. További info: itt.

Időpont: 2013. február 7.

Maskarás Muri – UrimuriAz Urimuri a baráti körben jól bevált farsangibulit szervezi meg nagyban a pénteki rezidensük, Blatti főszereplésével, aki állítólag a jelmezek nagymestere. Persze nem csak tőle várnak kreatív ötleteket, hanem mindeki mástól is; ezteket meglepetésekkel is jutalmazzák. Buli tekintetben a szokásos táncos hangulat garantált, a zenét pedig Maple Dip, Blatti és Madox szolgáltatják. Facebookos részvételre itt lehet kattintani.
Időpont: 2013. február 8.Papok és prostik – Kék Yuk/Vörös YukA III. kerületi szórakozóhely mindig is az extrémebb hangvételű bulikról volt híres, és ez idén a farsangiszezonban is így marad. A témára a buli neve alapján lehet következtetni, amúgy pedig mindenki úgy öltözködik fel, ahogy akar; érdemes szabadjára engeni a képzelőerőt.
Zenei téren is lesz
polgárpukkasztás:
a 80-as és 90-es évek legostobább slágereit felvonultató suttyódiszkó mellett, a Dark, a Gótikus és a Metál lesz a felhozatal. A belépő jelmezben 800Ft, jelmez nélkül 1200Ft, meztelenül pedig ingyenes. A Facebook esemény itt található.
Időpont: 2013. február 8.

Szesztilalom és 20-as évek - Mika Tivadar MulatóAz oké, hogy megy a retro, de mégsem mer senki úgy igazán visszamenni az időben öltözködés terén. Erre jó a farsang, amikor semmi nem égő, illetve ha az is, akkor is rá lehet fogni, hogy csak poén. A Mika témája idén a vörös ajkak, a jazz, a ronda, csíkos öltönyök, a kalapok és az olyan bajusz, mint amit Gomez visel az Adams Family-ben. Szerencsére szesztilalomról valójában nem lesz szó, sőt, a Zubrowka-almalé az este folyamán akciósan csak 630Ft lesz.
Beöltözni kötelező, a belépés ingyenes. Facebook esemény: itt.

Időpont: 2013. február 15.

Jelmezbál és jelmezverseny - InstantBármiről is van szó, az Instantban van egy esemény, ami kapcsolódik hozzá. Ez most sincs másként, a farsang jegyében hatalmas beöltözőverseny lesz a Nagymező utcában. Ezúttal különlegesség az is, hogy itt lesz a város (és talán az egész ország) legbőkezűbben díjazott jelmezversenye, hiszen a fődíj egy 100 000Ft (nem elírás, tényleg százezer) értékű Instant kártya, amit bármelyik pultnál le lehet inni egy éven belül. Ezért már megéri beöltözni akár BKV ellenőrnek, vagy sóderes vödörnek is. A részvétel jelmezben természetesen ingyenes, anélkül viszont 900Ft. További részletek a buliról a Facebookon.

Időpont: 2013. február 21.

Horror karnevál – Dürer KertA farsang célja eredetileg az, hogy elijesszük vele a telet. A Dürer Kert, miután a többi szórakozóhely már elvégezte a feladat nehezét (és már egy ideje vége a farsangnak), még gyorsan szervez egy jelmezesbulit, hogy pontot tegyed az ügy végére. Ezen az estén annak kell beöltözni, amitől a legjobban félünk, legyen az vérfarkas, zombi, vagy esetleg fogorvos. Az első 50 jelmezben érkezett vendég sörkuponnal indíthatja az estét, de a legjobb ruha más értékes díjat is nyer az este folyamán. A jegyek elővételben 800, a helyszínen pedig 1200Ft-ba kerülnek, a zenéért a Csakazértis, a Wrong Side Of The Wall, a Mangod, az és a Haelo felelnek. Facebook esemény: itt.

Időpont: 2013. március 1.