Az egész ország minden júliusban idejár megmutatni, hogy a karácsonyi ebédek után félévvel, kemény munkával milyen szépen kigyúrta magát és hogy mennyire volt szemfüles a leárazásokkor. A fesztivál közepe felé haladva szeretnénk egy gyors körképet adni, hogy mit vegyetek fel, ha bele akartok illeni a 2011-es tömegbe, illetve mit ne vegyetek fel, ha nem akartok belesimulni a szeletelők közé. Egy biztos: a művirág a lányoknál már lejárt lemez.

Kamu Ray Ban Az egyik nagy kedvenc idén a Ray Ban Wayfarer, olyannyira, hogy a napszemüveges fesztiválozók kb. fele ilyet hord. Ami tavaly még menő volt, idén teljesen elcsépeltté vált: sajnos már teljesen levágós, hogy senki nem adott ki 50.000-ot egy szemüvegért. A színes, csíkos, mintás replikák viszont nagyon jó kiegészítők és egy átlagos outfitet teljesen feldobnak. Mondjuk néhányan így is túllőnek a célon és még éjjel háromkor is napszemüvegben botladoznak a villódzó Burn sátorban.

Szalmakalap Kevésbé mainstream, de fiúk-lányok egyaránt hordják a különböző méretű és színű szalmakalapokat. A 35 fokos hőségben jó szolgálatot tesz ez a kiegészítő, nem izzad bele az ember úgy mint egy baseball-sapkába, ha pedig párosítjuk egy nagy napszemüveggel, akkor egy átbulizott éjszaka után a másnaposságunk külső nyomait is hatékonyan palástolhatjuk vele: ápol és eltakar.

Virágminták
Felsők, szoknyák, strandkendők, hosszú és rövid ruhák: a lányok egész ruhatárát meghatározzák az apró virágminták. Az áttetsző, fodros, rétegzett darabokat pár ezer forintért be lehetett szerezni a H&M, Zara, Bershka, Stradivarius, Promod, Pull and Bear, Springfield és a többi nagy konfekcióüzlet leárazásain. Minták terén abszolút a virágok viszik idén a prímet.
Vállvillantás Akár virágmintás, akár matrózos, csíkos, pöttyös, vagy egyszínű, az idei legnépszerűbb fazon a laza, félvállas felső. Közkedveltségét annak köszönheti, hogy kevés lány van, akinek ne állna jól. Egy soványabb alkatú lány esetében az anyag szép esése miatt fordulnak utána a fiúk, de a ducibbak is bátran hordhatják, mivel nekik is az előnyösebb oldalukat hangsúlyozza ki.
„Douchebag-neck” = dekoltázs a pasiknál is Hogy a fiúkról is ejtsünk néhány szót, idén is a kigyúrt, gyantázott felsőtest a legnépszerűbb viselet. Aki mégsem teszi közszemlére a hosszan átizzadt konditermi órák és a kreatin jótékony hatása által kiszenvedett hatos rekeszt, az az angolszász kultúrkörben csak „douchebag-neck” T-shirtként ismert felsőruházatot hordja. Hogy a férfi-női egyenjogúság példájaként vagy a Jersey-shore népszerűségének előretöréseként értékeljük-e, hogy az extrém dekoltázsok átvándoroltak a férfiak ruhatárába, az már a saját értékítéletünkön múlik, mindenesetre úgy tűnik a Sound hölgy közönsége vevő erre a stílusra.