Ha bárki azt hinné, a pénteket nem lehet überelni, rossz hírünk van: a szombat minden idők egyik legkeményebb line-upját hozza el a Szigeten, úgyhogy tessenek betárazni energiaitalból és sok vitamint fogyasztani.

Az csak egy dolog, hogy a nagyszínpadon versenyeznek a szintik és a gitárok (Overflow vs. Hadouken! vs. Kaiser Chiefs) itt lesz a szupercuki Kate Nash (fiúk olvadnak) és a még szupercukibb Jared Leto (csajok sikítanak), nem csak 30 másodpercnyi élvezetet ígérve.

A csemegeáradat azonban akkor válik majd igazán durvává, amikor leszáll azt est. Az A38 Wan2 színpadon egyszer és mindenkorra megcáfolják azt az állítást, mely szerint a Szigeten csak lejárt lemezek szólnak. Jön az angolai eredetű, brutál dobbal és agyeldobós basszusokkal dózeroló kuduro stílus kitalálója, a Buraka Som Sistema.Rögtön utánuk pedig a dubstep félisteni magasságokban leledző földi helytartója, a Digital Mystikz aljasít le bennünket a basszusládák legaljáig, 70 bpm, egyenesen London legkeményebb klubjából.

A metálszínpadon a Sorrow, a Superbutt és az Ektomorf teríti le a vörös szőnyeget Ian Watkins farmergatyás lábai elé, ugyanis végre mi is láthatjuk-hallhatjuk, a szerencsések talán meg is érinthetik a Lostprophets aljasul jóképű frontemberét.

A Burn Party Arénában a Zombie Nationre, az Above and Beyondra, Blake Jarellre, majd DJ Observer & Daniel Heatcliff szettjére tombolhatunk, az MR2-színpadon pedig Anna & The Barbies, a Carbonfools, Erik Sumo és Kiss Erzsi vezeti elő érthetetlen, ám annál énekelhetőbb nyelven a H-betűsök kompániáját: Hiperkarma és HS7. Ha! A blues-rajongók szombati meglepije a Charlie Fabert Blues Band, a Színház- és Táncsátorban az autodidakta módon híres és elismert koreográfus, Fehér Ferenc Tao Te című előadása látható majd. Az ínyencek még véletlenül se hagyják ki a holland-magyar SPACE Színház produkcióját!

Ami a kisebb helyszíneket illeti, a nevek épp elég nagyok: a meduzában reppnap az Akkezdet Phiai, az NKS, Bankos és Bobakrome közreműködésével (Úristen, kell több indok?), este pedig Reality Engine. A Spektrum Open-Civil színpadon a bársonyos hangú magyar trip-hop-üdvöske, Marge kezdi a napot, de lesz Óriás és Nemjuci is, a Reggae Színpadon pedig Ocho Machóra rázhat bárki ember fia. Ha már ott vagyunk, lejtsünk át a Világzenei Nagyszínpadra, egy napfényes Ska Cubano-koncertre, a francia Debut Sur Le Zinc és a Csík Zenekar úgyis gondoskodik róla, hogy csak a Goran Bregovic Wedding and Funeral Band után térjünk magunkhoz - már ha egyáltalán.

Az idén tízéves Roma Sátor szülinapját illik megünnepelni azzal, hogy az ember bekukkant mondjuk az indiai Dhoad Gypsies of Rajastan vagy a Gypsy Sound System egész földtekét bejáró koncertjére. Az este legígéretesebb fellépője azonban kétségkívül Esma Redzepova, akit leginkább úgy kell elképzelni, mint egy gospelénekesi megjelenéssel és valószerűtlen hangi adottságokkal megáldott macedón termékenységistennőt. Kihagyhatatlan, de komolyan.

Az Európa Színpadon a Sziget legviccesebb nevű fellépőjét, a Puding Pani Evisovejt csekkolhatjátok az észt La Shica előtt és a francia Mars Red Sky után, akik egészen biztosan készülnek valami aranyos, retro videós dobással.

Az őrjöngés azonban feltételezhetően a Triggerfinger színpadra lépésekor hág tetőfokára, miután a végletekig triggerelték hallóidegeinket. Ha értitek, hogy mondjuk, haha.