Tavaly itthon ünepelhettük a Main Cities of Europe Michelin-kalauz bejelentését az immár 2 csillagos Onyx Étterem kapcsán. Idén így alakult a csillageső.

A 2019-es Michelin-csillagok, Bib Gourmand ajánlások a következően alakulnak:2 Michelin-csillagát megtartotta:

1 Michelin-csillagát megtartotta:
Új Michelin-csillagot kapott:

Bib Gourmand ajánlás:

Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel Budapest tulajdonosa friss nyilatkozatát is közöljük: „Könnyekkel küzdve írom ezeket a sorokat, borzasztóan boldogok és büszkék vagyunk a 10 éves tanulásunkra és a megtiszteltetésre. Hálásak vagyunk minden vendégünknek és segítőnknek, aki ezen az úton elkísert minket! Magyar es erdélyi konyha talán egyben még ilyen kitüntetést nem kapott. Szeretünk, Magyarország! Az élet szép!”

Tavaly a Várkert Bazárban izgulhattuk végig az eseményt, hogy vajon bővülünk-e újabb csillaggal, és hogy alakulnak az ajánlások, valamint a Bib Gourmandos éttermek listája.

Idén ennyire nem voltunk közel a tűzhöz, a rendezést illetően, ám napok óta nagy volt az izgalom, hogy vajon születik-e új csillag, esetleg csillagok. Az esélylatolgatások, mint mindig, már előre megvoltak, sokan jósoltak egyértelműen csillagot a Széll Tamás és Szulló Szabina fine dining éttermének, a Standnak, melyről részletes beszámolót magunk is készítettünk, a 2018-as nyári nyitás első napjaiban. Az alapvetően magyar hagyományokra és alapanyagokra támaszkodó topkonyha profizmusa és precizitása predesztinálta a Michelin-csillagot, hiszen ritkán látni ennyire olajozottan működő gépezetet a hazai gasztronómiai palettán.

Nem titkoltuk sosem, hogy nagy kedvencünk a Babel, évek óta drukkoltunk, hogy a Veres István vezette élménykonyha a legjobbak közé kerüljön és a kemény munka ilyen tekintetben is beérjen. Igazi kuriózumnak számít ez a fajta "interaktív" vendéglátás, melyet náluk megismerhettünk szezonról szezonra. Örültünk, mikor a Decanter (borral és gasztronómiával foglalkozó szaklap) a legjobb nemzetközi étteremnek választotta és vártunk a csúcsra érkezésre, ami 2019 március 27-én be is következett. A Stand és a Babel is egy-egy új Michelin-csillagot szerzett!

Gratulálunk!

Forrás: Világevő.