Ismét irányt mutatunk az elkövetkezendő négy nap programjai között: horrorfelolvashow-t, egész pályás poppunk-letámadást, oázisparti lazulást és még sok mást borítékolunk a közeljövőben.

  • Csütörtök
Eddig aligha jutott volna eszünkbe, hogy beüljünk a Corvin moziba egy újhullámos kávéra, egy kistermelői bioőszilére vagy egy quinoa bowlra. Ám amióta megújult, vagy leginkább kicserélődött az egykori Corvin Mozi Bar, és egy csinos reggeliző-kávézó lett belőle, már ilyen tervekkel is érkezhetünk. Az Uptown Budapestben többségben vannak az egészségtudatos ételek, de tartanak kisüzemi söröket, magyar borokat is, amik jól csúsznak a délutáni falatok mellé.

Eptic Habstrakt, Barely Alive, Dodge & Fuski/ Barba Negra Track

A nyár eddigi legnagyobb riddim-dubstep-bass house seregszemléje, összesen tíz fellépővel, akiknek a zenéi olyan kiadóknál jelennek meg, mint az OWSLA, a Never Say Die Records vagy a Chronos Records. Súlyos lesz!

Borjour Borhajó/ Margitsziget

Körözés a Margitsziget és a Nemzeti Színház között tíz borászattal és egy pálinkaházzal a fedélzeten. Korlátlan kóstolás és gyönyörködés Budapest fényeiben, miközben a DJ csak zenél.

Antonia Vai/ PONTOON

A svéd-magyar bohém souldíva megnyerő egyéniségével, dinamikus előadásával és nyers szövegeivel minden alkalommal lenyűgözi közönségét, és érzésünk szerint a mostani sem lesz kivétel.

Fran Palermo, Middlemist Red/ Dürer Kert

A két legnépszerűbb tízesévekbeli új magyar zenekar, a junglerockos-mediterránpopos Fran Palermo és a szintetizátoros-pszichedelikusrockos Middlemist Red egy estén, ráadásul szabadtéren.

The Bloody Beetroots (Live)/ Budapest Park

Sir Bob Cornelius Rifo dance-punk formációja már többször bizonyította a hazai közönségnek, hogy nem csak a maszkok miatt őrületes, amit a színpadon csinálnak. Ezúttal egy önálló koncerttel és egy teljesen friss anyaggal veszik be a fővárost. Téboly!

Warm-Up Udvar: Hommage du acoustique á Parazol/ Esernyős

Az Ivan & The Parazol tagságának fele különleges akusztikus szabadtéri koncertet ad, melynek a stílusa azért alapvetően megmarad majd a hatvanas-hetvenes évek zenei világának és a kortárs irányoknak az ötvözeténél.

Várkert jóga/ Várkert Bazár

Panoráma, jó levegő, naplemente és egy napzáró, levezető vinyasa flow stílusú jógaóra Bakonyi Panni jógaoktatóval. Közepesen dinamikus, légzésritmusra változtatott pózokkal.

Horrorfelolvashow - Robert Bloch: Piszcho/ Barabás Villa

Kultikus horrorikon várja a vendégeit....Szerencse, ami sokáig várat magára. Hosszú mérföldek, amik kimerítőek egyedül a volán mögött. Egy motel, ami menedéket nyújt az utazónak. Bizalom, ami szilánkokra törik, ahogy egy elme, ami bármire képes...

  • Péntek

A Rákóczi tér az elmúlt időszakban Budapest egyik legizgalmasabb, és napról napra átalakuló környékévé vált. De vajon kik állnak a változások mögött? Hogyan élik meg ezt a helyiek? Milyen nehézségeket, és veszélyeket rejt a negyed felfuttatása? Lesz-e a nyolc az új hét, vagy tanultunk a hibákból? Mi lesz itt pár év múlva? Aktuális videónkban ezekről beszélgettünk Oltai Katával, Déri Miklóssal, a Mindspace munkatársaival és helyi vendéglátósokkal, miközben végigjártuk a környéket a kult kávézóktól a feminista projektgalérián át a steampunk sörözőig.

AdniJóga/ Nagy Lumen

Egyórás, hatha alapú, kezdőknek is megfelelő gyakorlás, jó célért: a gyakorlásodért cserébe felajánlott összeggel segíthetsz eljuttatni a jóga harmóniára ösztönző elemeit kiszolgáltatott és traumákat átélt csoportokhoz.

RAVEU Light & Friends/ Kabin

Borongós vizuálok helyett naplemente , pince helyett pedig open-air: a RAVEU a komor hangulatot igazi nyárira cseréli, amiben a rezidensek mellett Vatsanah és Yinna segít majd.

FISH!, USEME, Nova Prospect/ Budapest Park

Egész estés poppunk-letámadás az egyetlen hazai hardpop zenekarral, valamint a Subscribe, a Blind Myself és a Special Providence tagjainak új együttesével, a modern poprockos USEME-vel és a mindig megbízhatóan felrázó Nova Prospecttel.

Bëlga, Bobafett/ Budapest Park

Hazánk egyik legszatirikusabb és legironikusabb formációja, a magyar nemzeti hiphop feltalálója legújabb, Csumpa című lemezét mutatja be idei egyetlen Budapest Parkos koncertjén, a nyíregyházi tirpák társaságában.

Küss Mich/ Gólya

Gördön és Splatter valószínűleg utoljára táncoltat meg mindenkit a Bókay utcában elfeledett szintetizátoros punkkal, motorikus krautrockkal, indusztriális ütemekkel, obskúrus poszt-punkkal és még sokkal mással.

Kálmán Imre: Cirkuszhercegnő/ Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Több mint egy évtized után, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. születésnapján a legnagyobb magyar operettszerző, Kálmán Imre egyik legnépszerűbb, Cirkuszhercegnő című darabjával tér vissza a színház nyári repertoárjára a teátrum kezdeteitől jelen levő egyik legkedveltebb zenés szórakoztató színpadi műfaj.

Disko Oriente/ PONTOON

globalista zenedobozból ezúttal a litván Ponty Mython ugrasztja ki a párduc house-t, míg Kristóf KelemenAdis Abbé és Vedat Akdağ biztosítja, hogy egy este erejéig a grúvikus nyerskeleten érezhessük magunkat.

DigitalismDürer Kert

Kitsuné legforróbb duója, akiknek a zenéjére asztalon táncolnak a párizsiak, most új anyaggal térnek vissza, hogy bebizonyítsák: az indietronica 2018-ban is magával tud ragadni, ha hagyod magad.

Hybrid Minds/ Barba Negra Track

A duó melodikus-atmoszférikus drum ’n’ bass-e, ami egyformán merít a trip-hopból, a soulból, az r’n’bből és a soulból most a Lágymányosi híd alapzatát remegteti majd meg, válogatott társaságban.

  • Szombat
Breakfast Club/ Impostor - Mistress

A reggeli amúgy is a nap legjobb része, hát még akkor, ha a The Café Club Budapest gondoskodik a kávéról, az Impostor séfje, Jáki Tamás pedig olyan fogásokkal készül, mint a sajtos-baconös toast, házi pezsgőkrémes croissant, blini tejföllel és lazackaviárral vagy a cookie ice-cream sandwich.

Gardrób Közösségi Vásár/ Dürer Kert

Július 21-én jön a következő Gardrób közösségi vásár a Dürer Kert termeiben, ahol ezúttal is beszerezhetünk olcsón néhány klassz ruhadarabot, vagy épp túl is adhatunk a már megunt, kinőtt vagy valójában sosem hordott ruháinkon.

I. DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál/ Bókay Kert

Egy különleges, kutyáknak szóló fesztivál, ami egyszerre szól a jótékonyságról, az állatvédelemről és a felelős állattartásról. Lesznek előadások kedvenceink egészségéről, neveléséről, táplálásáról, mozgatásáról, de megismerheted a segítőkutyák feladatait is.

CityMatiné S07E05/ Napozó

Idén is folytatódik a CityMatiné, a főváros nappali partisorozata! Maradt a már megszokott DJ-trió (Captain Knuckles, Sobek és Monolit), valamint a finom falatok, a jó hangulat pedig remélhetőleg a jó időt is hozza majd magával.

MLiR/ Öntöde

Az mhmm csapata hétvégén a Népsziget új gyöngyét veszi be egy napközbeni sessionre, főszerepben a Studio Barnhaus-groovegyárosával, MLiR-rel.

Sun & Soda: Hernan Cattaneo/ Akvárium Klub

Egy délutánra igazi oázissá alakul az Akvárium Klub terasza, műfű borítással, mini medencékkel, hangulatos árnyékolókkal és a hazánkba rendszeresen visszajáró El Maestro-val, a progresszív house egyik legnagyobb mesterével.

Bass Camp 2018/ Vituki strand

Idén először a fővárosban tartják meg – a mostani kiadásban csak egy napos – Bass Campet, de így is sikerült egy kisebb fesztivált belepasszírozni a lineupba. A főként grime-bass music-UK funky-drum’n’bass-dubstep és társaik vonaláról olyanok jönnek majd, mint Big Bud, Command Strange, Robert Manos, Kromestar vagy ZHA.

Pesti Műszak Open Air/ Barba Negra Track

Igazi hazai hip-hop seregszemle, olyanokkal, mint Krúbi, a Killakikitt, Tkyd, Mikee Mykanic vagy a Barbárfivérek – ráadásul a szabad ég alatt.

Hataah & Stas/ Szimpla Kert

A Babylon Records és a BWOLA két rezidense világkörüli utazásra visz mindenkit a mélyekben gazdag hanghullámok hátán. Globál bassre fel!

  • Vasárnap
Valljuk, hogy időről időre érdemes ismét ellátogatni egyes helyekre – nem feltétlenül csak séfváltás kapcsán, hanem élményfrissítés miatt is. A Tama “régi” érájában jártunk még náluk, ám azóta sok minden változott, a legfrissebb újítás pedig maga az ebédmenü bevezetése. Magyaros vonalra számítsunk, kis mediterrán beütéssel, nagyon intenzív ízekkel és merészkedés helyett letisztult, igazi fogásokkal. Technológiailag, alapanyagokban és fantáziaügyileg az ebédmenüjük is bőven egy emeltebb gasztronómiai szintet képvisel.

Yoga Brunch/ 360 Bar

Hatvan perces napindító jógagyakorlás a napfényes teraszon, alattunk a várossal, utána pedig levezetésképp egy uborkás limonádé.

Júliusi lemezpiac/ Dürer Kert

Ismét lemezpiac a megszokott felhozatallal: kazettákkal, bakelitekkel, DVD-kkel, CD-kkel és sok más egyébbel, összesen több mint hetven eladótól.
II. szülinapi pancs gasztroplacc / Élesztőház

Második születésnapját ünnepli a Pancs gasztroplacc az Élesztőház udvarán, a szokott felhozatallal: termelői piaccal, sörrel, borral, koncertekkel és közös bográcsozással.

DJ Palotai: Sunday Sessions /A38 Orrterasz
Találkozás egy régi baráttal a hullámok között: hideg italok a kézben, finom zenék a hangszóróban, dunai naplemente a háttérben.