Eddig aligha jutott volna eszünkbe, hogy beüljünk a Corvin moziba egy újhullámos kávéra, egy kistermelői bioőszilére vagy egy quinoa bowlra. Ám amióta megújult, vagy leginkább kicserélődött az egykori Corvin Mozi Bar, és egy csinos reggeliző-kávézó lett belőle, már ilyen tervekkel is érkezhetünk. Az Uptown Budapestben többségben vannak az egészségtudatos ételek, de tartanak kisüzemi söröket, magyar borokat, amik mellé különféle délutáni falatokat is kérhetünk.

Biztosan emlékszünk még arra a fekete bútoros, tévével és kivetítővel felszerelt helyre a Corvin mozi aljában, ami egyszerre működött habos lattés kávézóként és színes koktélokat szervírozó bárként. Lehet, hogy ettünk itt melegszendvicset, vagy leguríthattunk 1-1 korsó sört a mozifilmünk kezdete előtt, de akár Super Bowl meccsnézésen is járhattunk itt. Ez a hely már nincs, a helyére valami teljesen más költözött. Nem jobb vagy rosszabb, más.

A tulajdonos maradt, de a helyet tényleg mintha kicserélték volna, július elején egy letisztult, csinos reggelizőhely és egyben újhullámos kávézó nyitott meg ugyanott, ahol nemrég még söröskorsók és buzdítások érték egymást. Az Uptown Budapest tulajdonképpen egy régóta dédelgetett álom megvalósulása, amit egy kedves élethelyzet hívott életre: egy szerelemmel új hobbi és friss ötletek érkeztek a ház tájára.

A megálmodó Annamari, aki hobbiból és érdeklődésből szedte magára gasztronómiai tudását. A történet nem ritka, de a lényeg az, hogy így sikerült vérfrissítést adnia a helynek, a gasztronómia aktuális trendjeit úgy illesztette be a nyolcadik kerület egy kultikus helyszínére, hogy abból egy szerethető végeredmény szülessen, ami önmagában és nem csak "a mozi kávézójaként" is megállja a helyét.

A kávé egy szlovák pörkölőtől érkezik, az újhullám vonalát követve, hogy aztán a műfajt tekinve mérsékelt áron kapjunk belőle a cappuccinót vagy a flat white-ot. A reggelikhez elvárható italok mind ott vannak a kínálatban: kérhetünk teát, frissen préselt vagy kistermelői bioleveket.

Reggelizni egészen 4 óráig tudunk, a megszokottnál egy kicsivel továbbgondolt fogásokat. Persze kínálnak francia péksütiket, vajasan, ropogósan, ahogy kell, a másik oldalon pedig ott vannak a mentes ételek, de a kettő közé croque madame (1890 Ft), superfooddal töltött tál (acai-chia jar - 1790 Ft), kacsa delux szendvics (1890 Ft) és amerikai mogyorókrémes, vagyis PB kalács (1690 Ft) is befért. Közeledve az estéhez bor-é s sörkorcsolyákra váltanak: a First IPA-nk vagy a Laposa olaszrizlingünk mellé mártogatósokat vagy sajtdeszkát (2890 Ft) is kérhetünk.

Habár a hely nem célzottan "lányos", a korábbiakhoz képest feltűnően megfordult a férfi-női arány, amiben minden bizonnyal az acai és a quinoa jelenléte is közrejátszik. Azonban függetlenül a nemektől, szimplán csak a tudatosság és a brunch hívószavakra fókuszálva mi azt mondanánk, hogy aki magáénak érzi ezeket a trendeket, már a Corvin mozi aljában is követheti őket. Gyerekek és kutyák pedig bátran csatlakozhatnak.