Élmény

Ez Budapest Detroitja – az Öntödében jártunk

Fotó : Szabó Gábor / We Love Budapest
Öntöde

Közösség, műhely, kávé: erre a három, egymáshoz szorosan kapcsolódó pillérre alapul a Népsziget legújabb helye, ami egy „kétkezi munkával épített kis indusztriális frigyláda”. A Zsilip utcai gyártelepen három ember egy olyan közösségi teret hozott létre, amely mindenkit vár, akinek fontos a motorozás, a kétkezi munka vagy csak a városi hajtásból kiszakadva, jó társaságban inna egy erős feketét. Érdemes átgurulni a Római-partról, ha valami tényleg eredetire vágynánk.

A Zsilip utcai buszmegállótól egy rövid, vadregényes séta után meg is érkezünk a kilences számhoz, ahol rögtön az alapítók egyikébe, Trellay Leventébe botlunk. Rejtély számunkra, hogy fér bele neki a TELEP, a Konyha és a Budapest Bagel ügyeinek intézése mellett a falmászás, a túrabiciklizés és a motorozás is.

Fotó: Szabó Gábor / We Love Budapest

Utóbbi szenvedélye hozta össze Izrael Norberttel és Jeli Attilával, a másik két alapítóval is, akikkel közösen döntöttek úgy, hogy egy hiánypótló projektbe kezdenek: egy olyan bázisba, ahol nemcsak összegyűlhetnek az Iron & Wind által szervezett gurulásokon és kiállításokon részt vevő emberek, de bütykölhetik is a kétkerekűket (Attila és Norbert az Atno Forge-dzsal évek óta hasonlóban „utazik”) és ami nem mellesleg teret biztosít mindenkinek, aki alkotni szeretne, de nincs meg a műhelye hozzá.

Fotó: Szabó Gábor / We Love Budapest

A helyszínül szolgáló öntödét valószínűsíthetően az 1919-es években történt ipari fejlesztések során építették és még ugyanabban az évben megkapta végleges funkcióját is. A köznyelvben csak újpesti hajógyárként emlegetett üzem a Pesti és Fiumei Hajógyár Váci úti telephelye volt, a szóban forgó helyszínen például a hajók működéséhez szükséges alkatrészeket gyártottak.

Fotó: Szabó Gábor / We Love Budapest

Bár a gyártelep még a 70-es években is virágzott, az utóbbi években már egyre inkább elnéptelenedett, olyannyira, hogy mikor rátaláltak a helyre, több méter magasan állt benne a szemét, nem volt se áram, se fűtés, se galéria, se padló – mindent maguknak kellett fel- és beépíteni. Ez a fajta csináld-magad attitűd áthatja az egész területet, feltüzeli az alkotói energiákat.

Fotó: Szabó Gábor / We Love Budapest

Ottjártunkkor ennek szellemében Levente hangsúlyozta, hogy nem arról van szó, hogy valaki elhozhatja hozzájuk az ötletét, amit aztán ők megvalósítanak, hanem megállapodás után rendelkezésére bocsájtják a teret és az eszközöket, valamint persze szívesen adnak tanácsokat is. Illetve lesznek szerelőállások, ahol mindenki maga alakítgathatja a saját motorját. Emellett tervben van, hogy nyáron egy úgynevezett scrambler schoolt, azaz olyan motoros iskolát indítanak, ami arra helyezi a hangsúlyt, hogy a nyeregbe ülők mindenféle terepen és időjárási viszonyok között biztos kézzel tudjanak vezetni. Emellett a biciklisekről sem feledkeznek meg, ahogy a motorolaj mellett a másik fekete üzemanyagnak, a kávénak is kiemelt szerep jut.

Fotó: Szabó Gábor / We Love Budapest

Utóbbi a My Little Melbourne-höz köthető Racer Beans mikropörkölőjéből érkezik és hozza a Madách téri egységektől megszokott minőséget és ízvilágot. Ahogy az a névből is sejthető, Balázsi Péteréknek is régi szenvedélye a motorozás, így a találkozás és a közös projekt lényegében elkerülhetetlen volt. Az Öntöde mondhatni egyfajta megtestesülése a sport közösségépítő erejének, valamint az alkotás iránti szenvedélynek és egy „analógabb” életvitelnek.

Fotó: Szabó Gábor / We Love Budapest

Jellegéből adódóan a helynek egyelőre nincs fix nyitvatartása; a szimpla érdeklődők csak a nyílt napokon látogathatják. Legközelebb május 1112-én lesz ilyen, amikor megismerkedhetünk az Mv Augusta legújabb dizájnmotorjaival, illetve a BeyondTheStandard csapattal, május 18-án pedig megrendezik az első Speedzone Clubot, valamint részt vesznek majd a Dunapest fesztiválon is.

Öntöde
  • 1044 Budapest, Zsilip utca 17.