A Sziget utolsó napja következik kedden, ami értelemszerűen a jubileumi fesztivál talán legerősebb napja lesz az Interpollal, az Alt-J-vel, Fritz Kalkbrennerrel és a várhatóan emlékezetes end show-val.

  • Koncert

Egy kis hagyományos indie-rockkal indíthatod  a délutánt, amennyiben nem dolgozol, mert Allison Mosshart és Jamie Hince párosa, vagyis a The Kills16 órától indít a nagyszínpadon.

Az egyik legmenőbb mai zenekarnak tartják a Szigeten már járt Alt J-t, amely nem feltétlenül a fesztivál nagyszínpadára való zenével érkezik a kora esti idősávba, ettől függetlenül érdemes lesz végigállni art popjukat.

A megszokott vonalat folytatva a fesztivál utolsó napjának záró nagyszínpados fellépője end show-val vet véget a Szigetnek: ezúttal DimitriVegas és LikeMike programozza a búcsúbulit.

Az A38 sátor keddi programja elég veretesre sikeredett. 22 órától a Magyarországra először kiránduló amerikai dallamos hard rock banda, a Breking Benjaminérkezik zúzni egyet.

Őket a régi kedves ismerős, az Interpol követi, amely első lemezének 15 éves évfordulóját ünnepli. Ennek örömére pedig az elsőtől az utolsó akkordig letolja a zenekar a Turn On The Bright Lights-ot.

Ugyanitt szerdára virradóra a még megmaradt energiákat az ismert német DJ, FritzKalkbrenner próbálja meg ledolgoztatni egy kb. másfél órás szettel.

  • Utcaszínház

Latin energia és a cirkuszi elemek találkozása teszi világszerte szerethetővé Mr. Banana műsorát, aki ezúttal vicces és provokatív módján azt vizsgálja, hogyan viszonyulnak az emberek a szuperhősökhöz és az istenekhez. Az előadás 55 perces.

Öt hölgy öt különböző országból, öt különböző nyelvvel... A káosz garantált. Akárcsak a nevetés, a felszabadult, kötöttségektől mentes hangulat, a zene, az olykor ismeretlen nyelven érkező szavak vagy éppen a csend. És egy táska. A spanyol Garbiux társulatot kora délután láthatod.

  • Utcazene 

[embed]http://

Az Új- Zélandon született, Ausztráliában nevelkedett Rob LongstaffFingersytle gitárjátéka olyan érzetet kelt a közönségben, mintha több hangszer szólna egyszerre. Szövegei aktuális témákról szólnak, humorral megfűszerezve.

  • Mozi 

[embed]https://vimeo.com/200165734[/embed]

1945. augusztus 12., 11 óra. Titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán. A falu népe az orosz megszállás árnyékában a jegyző fiának esküvőjére készül, de a menyasszony korábbi vőlegénye is hazatér a hadifogságból. Néhány óra alatt minden megváltozik. Az 1945 című filmet nézheted meg az utolsó nap délutánján.

A cikk megjelenését a Sziget Kft. támogatta.