A téli-tavaszi tesztidőszakot követően a harmadik Cake Shop nyitott meg, ezúttal Óbudán, a Bécsi úton. A már jól ismert "cukrászdaláncolat" Kolosy téri variánsa a másik két hely megszokott otthonülős/hazaérkezős hangulatát hozza, plusz még egyéb meglepetéseket is.

Kezdjük utóbbival, hiszen a sarkon már befordult a nyár. A pesti üzlettel ellentétben itt hamarosan fagylaltot lehet nyalogatni, illetve ami az igazi újdonság, hogy a hűsítő hideg édességre vágyó vendég saját magának kombinálhat majd össze különféle jégkrém adagokat.

Mindhárom Cake Shop arra a környezetre épül, ami körülötte jellemző. Mindez nem csupán a belső kialakításban és a funkcióban, hanem a kínálatban is megfigyelhető. Valamennyi üzlet felhozatalában megtalálhatóak a cake shopos alaptermékek (összesen 30-féle desszertjük van), valamint mindegyik cukrászda saját fantáziája és vendégkörének igényei alapján dolgoz ki új verziókat.A III. kerületi "elvárásoknak" megfelelően ebben az üzletben a legkisebbeknek külön gyereksarkot alakítottak ki, a nagyobbak igényeinek pedig "mentes-övezettel" és otthonos, kanapés részleggel igyekeznek megfelelni. Itt a legnagyobb a glutén- és laktózmentes termékek választéka, a sós és édes fondüktől kezdve a habcsókon, kekszeken át egészen a félig-meddig saját találmánynak tekinthető Brownieballig – utóbbit azoknak ajánljuk, akik oda vannak ugyan a hagyományos brownie-ért, de egy-egy nagyobb szeletet túl soknak vagy töménynek tartanak.

Maga az üzlethelyiség elég nagy egy hagyományos cukihoz képest, szinte kisebb sétával ér fel a körbejárása. A bejárati ajtóval szemben lévő pulton pihenő macaron- és tortahegyek rögtön odavonzzák a betérő érdeklődő tekintetét, nem beszélve az alkotóműhelyről: a kíváncsi szemek megleshetik, ahogy a nők a pult mögött kisütik a látványos finomságokat. Kicsit olyan érzés ez, mint amikor egy vasárnap délután az otthoni kanapén ejtőzve kinézünk a konyhába, ahol anyu éppen csábító illatok társaságában az évtizedek óta begyakorolt mozdulatokkal a család kedvenc süteményét készíti.Ha már torták: SallayFanni tulajdonos elmondása és az első tapasztalatok szerint a már kész tortákra van a legnagyobb kereslet jelenleg, de ahogy a másik két üzletben, itt is népszerű a többi édességgel egyetemben kizárólag Sallay Fanni receptjei alapján készült diótorta. Mi a 650-850 forint közti áron kapható szeletek közül a maracujás-csokisat és a málnás-csokisat kóstoltuk. Mindkettőről egyhangú pontozással megállapítottuk, hogy igen könnyed és édes, utóbbihoz nagyon jól csúszik a tetején figyelő málnakrém és mindkettő önmagában elmegy egész estés desszertnek.

A kínálat további részén végigfutva a reggelikompatibilis szendvicsek, müzlik és joghurtok mellett szintén újdonságnak számítanak a saját szörpjeik, illetve hamarosan kibővül a pékáru részlegük, ahol minden a francia vonalat követi majd.
Cake Shop Buda1036 Budapest, Bécsi út 38.
Facebook